Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Барселона
08.08.2020 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:1 3 : 1
Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 серпня 2020, 11:08
4616
11

Услід за Баварією. Барселона переграла Наполі в матчі-відповіді

Колектив Кіке Сетьена тепер очікує протистояння 1/4 фіналу ЛЧ в Португалії з мюнхенським клубом

| Оновлено 09 серпня 2020, 11:08
4616
11
Услід за Баварією. Барселона переграла Наполі в матчі-відповіді
twitter.com/FCBarcelona_es

У цьому довгому сезоні каталонська «Барселона» пізнала повний крах на внутрішній арені. Наставнику «синьо-гранатових» Кіке Сетьєну довелося, разом зі своєю командою, пройти лавину критики після непереконливої гри в Ла Лізі, а також поразок на ранніх стадіях Суперкубка і Кубка Іспанії. Але в каталонській футбольної громадськості існує зручна для «Барселони» в її поточному стані тенденція – перемога на найвищому міжнародному рівні затьмарює собою всі інші негаразди. За цим «блаугранас» і виходили на поле рідного «Камп Ноу» – виривати путівку до сусідньої Португалії у неаполітанського «Наполі».

Тоді ще перебуваючи в статусі діючого чемпіона країни, каталонський клуб приїхав до Неаполя в статусі явного фаворита пари. Однак «Партенопеї» не дозволили опонентам досягти бажаної перемоги (1:1). Більш того, «Наполі» першим вийшов вперед, змусив «Барселону» відіграватися, а від того і відчувати емоційний тиск, з яким в результаті не впорався Артуро Відаль. Для «синьо-гранатових» у цьому сезоні будь-яка кадрова втрата ризикувала стати основою для подальшого провалу, тому відсутність перед повторною грою чилійця і Серхіо Бускетса, який перебрав жовтих, дійсно турбувала уболівальників іспанського клубу.

Але в цій зустрічі центр поля каталонцям не знадобився. Команди одразу збудували гру на зустрічних курсах, у якій вирішальним фактором виступили окремі персоналії. Дріс Мертенс цілком міг би стати героєм Неаполя в цей вечір, якби його удар на другій хвилині прийшовся б трохи правіше від лівої штанги. Покарання для «Наполі» за нереалізований момент прийшло практично миттєво – Лангле головою вколотив м'яч у сітку під час подачі з кутового на лівому фланзі. Були питання з приводу фолу гравця «Барселони» на Демме, але VAR встав на сторону господарів.

Потім, гру на себе взяв Ліонель Мессі. Сольний прохід з правого флангу в класичному для аргентинця стилі завершився прицільним ударом у дальній кут. І вже до 30-й хвилині Лео мав оформляти дубль, але доля повернула боржок «Наполі», і VAR зауважив гру рукою у Мессі при обробці подачі де Йонга з лівого флангу. З якоїсь причини гості не зібралися і після цього моменту. Кулібалі у власному штрафному прогавив ривок Мессі через спини під час виносу м'яча, у результаті чого ризикував не тільки пенальті в свої ворота отримати, але й зламати голеностоп аргентинцеві. VAR втрутився в гру в третій раз, а з «точки» Суарес зробив рахунок загрозливим.

Із 3:0 на табло колектив Гаттузо не хотів йти на перерву, у чому їм допоміг фол Ракитича проти Мертенса у штрафному каталонців – ще один пенальті в цей вечір! Удар Лоренцо Інсіньє низом майже по центру воріт повернув віру в «Наполі», але в другій половині гра у них зовсім не вдалася. Якщо моменти з ударами головою від мініатюрних Лоренцо Інсіньє і Лосано можна вважати дійсно загрозливими, то на цьому перелік шансів для гостей для порятунку становища можна вважати вичерпним. Італійська команда стомилася після напруженої кінцівки внутрішньої першості, яку могла догравати і в «півноги», але принципи були важливіші. Однак чи ціною участі в головному клубному турнірі Старого Світу?!

Турецький арбітр Джюнейт Чакир дав фінальний свисток у матчі «Барселона» – «Наполі», який зафіксував вихід каталонців в чвертьфінал Ліги чемпіонів УЄФА, матчі якого пройдуть в Португалії. Суперником колективу Кіке Сетьєна на цій стадії стане мюнхенська «Баварія».

Ліга чемпіонів УЄФА. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

Барселона – Наполі – 3:1 (перший матч – 1:1)

 Лангле, 10, Мессі, 23, Суарес, 45+1 (пен.) – Інсіньє, 45+5 (пен.)

 Суарес, 90+2 – Зелінський, 60

Барселона: тер Штеген – Альба, Лангле, Піке, Семеду – де Йонг, Ракітіч, Роберто – Грізманн (Мончу, 84), Суарес (Фаті, 90+2), Мессі.

Запасні: Нето, Пенья, Пуч, Араухо, Мінгеса, де ла Фуенте, Рейс, Орел’яна. 

Наполі: Оспіна – Маріу Руї, Кулібалі, Манолас, Ді Лоренцо – Зелінський (Лосано, 70), Демме (Лоботка, 46), Фабіан Руїс (Ельмас, 79) – Інсіньє (Мілік, 79), Мертенс, Кальєхон (Політано, 70).

Арбітр: Джюнейт Чакир (Стамбул, Туреччина)

Стадіон: «Камп Ноу» (Барселона, Іспанія)

Удари (у площину): 8 (4) – 16 (2)
Кутові: 2 – 6
Оффсайди: 0 – 4.

БАРСЕЛОНА-НАПОЛІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 29°C

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?
Футбол | 04 травня 2024, 08:01 1
У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді
Теніс | 04 травня 2024, 22:55 9
Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді

Іга Свьонтек у трьох сетах вирвала перемогу в Аріни Соболенко

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barsa_che
Поздравляю Барселону с победой!! Месси с 115 мячом в лиге чемпионов!!! Барселона в текущих 12 подряд розыгрышах лиги чемпионов, как минимум выходила в 1/4 !!!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dimando560
За Наполи Зе вышел на замену
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
88serhiiO
Перестав вболівати за барселону якраз через Мессі, в 2010 Хаві та Ін'єста стали чемпіонами світу, золотий м' яч у Лео. В 2012 взяли Євро, золотий мяч знову у Мессі, хоча грали за один клуб і багато вирішували.