Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Шахтар Донецьк
05.08.2020 19:55 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:1 3 : 0
Ліга Європи
| Оновлено 06 серпня 2020, 12:15
9983
10

КАШТРУ: «Шахтар зіграє на будь-якому стадіоні проти будь-якого суперника»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Вольфсбургом»

| Оновлено 06 серпня 2020, 12:15
9983
10
КАШТРУ: «Шахтар зіграє на будь-якому стадіоні проти будь-якого суперника»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про перемогу над «Вольфсбургом» (3:0) і вихід до 1/4 фіналу Ліги Європи:

- З огляду на вилучення Хочолави, як вирішити проблему із захистом перед чвертьфіналом?

- Добрий вечір. Хто вирішив цю проблему, так в першу чергу це гравці, а ні в якому разі не тренерський штаб. Це було фантастично, тому що ми потрапили в досить складну ситуацію, переживали непростий момент. Гра вдесятьох проти такого суперника, коли у нього ще було достатньо часу, щоб обернути результат на свою користь, ускладнювала нам життя. Причому втратили ми, не варто забувати, центрального захисника.

А «Вольфсбург» небезпечний тим, що намагається проводити атаки на флангах і подавати в штрафну, куди забігає багато футболістів. Протягом всього поєдинку ми чули, як тренер суперника говорив: забігайте, йдіть в штрафну. Але наші хлопці змогли зреагувати на цю ситуацію, правильно пресингувати і опікати в штрафний. Тим самим ми уникнули проблем у своїх воріт. Я вітаю всіх своїх гравців - вони сьогодні були просто фантастичні!

- Після вилучення Хочолави ви хотіли випустити Бондаря, але, коли другу картку отримав Брукс, поміняли своє рішення і випустили Коваленка. Чому?

- Коли проводиш заміни, потрібно оцінювати, чого саме потребує матч конкретно в цей момент. Оцінивши те, що відбувається, я зрозумів, що «Вольфсбург» перейде до гри більше в повітрі. Потрібно було додати трохи зростання нашої півзахисті. Не те щоб Коваленко був дуже високим футболістом, але він може поборотися в центрі поля за підбір м'яча, може постійно йти вперед, дуже добре інтегрується в атаку. Рішення завжди приймаються спонтанно: потрібно швидко думати і розуміти, що краще для команди. Важливо було додати більше гостроти нашій атаці, при цьому не втрачаючи оборонного балансу.

В принципі, все це спрацювало. Завдяки Коваленку додали висоти в середній лінії, зберігши оборонний баланс. Тому вирішили випустити не центрального захисника, а півзахисника. Якби випустили Бондаря, він би склав пару в центрі оборони з Кривцовим, а Степаненко і Патрік були б в півзахисті. Але так як Тарас - опорник, який більш зафіксований на своїй позиції і відповідає більше за оборонний процес, всю атакуючу складову ми б залишили тільки на Алана Патріка, чого робити було не потрібно. Ми постаралися додати гостроти завдяки Коваленку - вони з Патріком могли в парі справлятися з атакуючим завданням, яке перед ними стояло.

- Як ви оцінюєте нинішній стан своєї команди на тлі вже не українських клубів, а хорошого середнячка німецького футболу? Як вам реалізація створених моментів? І, з огляду на фантастичні останні хвилини, як би ви взагалі оцінили цей результат?

- Чесно кажучи, мені не дуже подобається, коли починають говорити про єврокубкових матчах, переплітаючи це з українським чемпіонатом. Про те, що ми грали з середняком Бундесліги, а в чемпіонаті України достроково стали чемпіонами, тому що наші суперники слабкі і не можуть нам гідно протистояти. Ні, опір завжди є. Я абсолютно не люблю обговорювати цю тему. Повірте, абсолютно всі матчі даються складно. Давайте подивимося на статистику. У цьому сезоні ми провели 10 єврокубкових поєдинків, в яких у нас лише дві поразки - від «Сіті» і «Аталанти». В іншому - перемоги або нічиї. Все це завдяки якостям наших футболістів!

Команда - і я завжди їй про це говорю - у нас достатньо кваліфікована, щоб грати на будь-якому стадіоні світу проти будь-якого суперника. Так, іноді ми можемо не перемагати, але принаймні намагаємося і віддаємо всі сили. Ніякий чужий стадіон, місто або суперник насправді не страшні. Мене радує, що нам вдається приносити радість і щастя уболівальникам і адміністрації. У цьому головне завдання. Від своєї гри ми ніколи не ховаємося - завжди намагаємося дотримуватися свого футболу, щоб завжди радувати уболівальників і адміністрацію. Нагадаю, скажу ще раз: це заслуга суто моєї команди, моїх гравців. Їх я хочу ще раз привітати з чудовим матчем, який вони провели!

Оцініть матеріал
(81)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KAE22
Як завжди, все по ділу. Не перестає подобатися тренер Шахтаря. Перемога на класі.
Alexander Fandeev
Крім того,що кваліфікований тренер-видається позитивною,комунікабельною,розумною людиною.
euro2012_za_2012euro
Я не против финала Шахтёр - МЮ.
Но, для на начала пройти Базель в 1/4, а потом Интер в 1/2.
Внизу сетки будет полуфинал МЮ - Рома/Севилья.
Sukiyaki
забирайте кубок.
Вполне реально.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Те як напад гірників накручував німців,дає обережну надію на Трофей
temamx2727
Интер посильнее мю сейчас будет.