Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Шахтар Донецьк
05.08.2020 19:55 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:1 3 : 0
Ліга Європи
| Оновлено 06 серпня 2020, 13:54
61359
241

Шахтар в Києві на останніх хвилинах розгромив Вольфсбург

Команда Луїша Каштру оформила вихід до чвертьфіналу Ліги Європи

| Оновлено 06 серпня 2020, 13:54
61359
241
Шахтар в Києві на останніх хвилинах розгромив Вольфсбург
ФК Шахтар

Вперше в історії команди визначали чвертьфіналісти єврокубка за підсумками двох зустрічей, між якими майже п'ять місяців. Ще в березні «Шахтар» на виїзді обіграв «Вольфсбург» з рахунком 2:1 і виявився близьким до подальшого руху по турнірній сітці, однак пандемія коронавірусу довгий час не дозволяла виявити сильнішого в цьому протистоянні.

На київському НСК «Олімпійський» у «Шахтаря» була спокуса відіграти трохи пасивно, адже результат першого матчу дозволяв «гірникам» як зіграти внічию, так і програти з рахунком 0:1. Але донеччани звикли грати першим номером, тому з перших хвилин намагалися забити.

У першому таймі команда Луїша Кащтру повністю домінувала. Мораес, Патрік, Марлос і Матвієнко мали відмінні моменти, але м'яч просто не хотів залітати у ворота німецького клубу. В одних епізодах на висоті був голкіпер суперника, в інших банально не вистачало точності. Коли здавалося, що вже ніщо не зможе перешкодити Марлосу відкрити рахунок в матчі, м'яч на себе прийняла штанга.

«Вольфсбургу» в атаці не вдавалося практично нічого. Так що нулі на табло після першого тайму були для німецького клубу непоганим результатом. Але від такого рахунку на табло жодна з команд не могла почуватися спокійно.

Початок другого тайму мало чим відрізнявся від першої половини зустрічі. «Шахтар» продовжив створювати небезпечні моменти, «Вольфсбург» відбивався. На 48-й хвилині Мораес в черговий раз міг відкривати рахунок після шикарного проходу і передачі від Марлоса, але Кастельс був на висоті. Через кілька хвилин Марлос і сам непогано пробивав з лінії штрафного - воротар забрав намертво.

Трохи пізніше вже Пятову довелося ліквідувати небезпеку біля своїх воріт, коли зі штрафного сильно пробивав Арнольд. А на 65 хвилині арбітр призначив пенальті у ворота Андрія після того, як центрбек «Шахтаря» Давид Хочолава збив суперника поблизу штрафного. На щастя, за допомогою VAR рефері вдалося розібратися в епізоді і призначити вільний удар. Але фол захисника був розцінений як останньої надії, тому грузина видалили з поля.

Втім, недовго «Вольфсбург» грав у більшості. Вже через три хвилини Ентоні Брукс отримав другу жовту картку за фол проти Жуніора Мораеса. Догравати матч командам довелося вдесятьох. Після цього Пятов став частіше включатися в гру, але до гола в його ворота справа так і не дійшла.

Зате «Шахтарю» в кінці зустрічі вдалося не просто розпечатати ворота Кастельса, а здобути розгромну перемогу. Спочатку на 89-й хвилині нарешті вдалося відзначитися Мораесу, а потім «вовки» посипалися. Уже в компенсований час Соломон забив після передачі від Коноплянки, а під час наступної атаки Жуніор зробив дубль. Форвард вийшов на побачення з Кастельсом, уклав візаві і відправив м'яч у порожні ворота.

3:0 - «Шахтар» здобув більш ніж впевнену перемогу як за рахунком, так і по грі. В 1/4 фіналу Ліги Європи «гірники», ймовірно, зіграють проти «Базеля». Швейцарський клуб в четвер прийматиме франкфуртський «Айнтрахт», якому в першому матчі забив три сухі м'ячі.

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

«Шахтар» - «Вольфсбург» - 3:0 (перший матч - 2:1)

Жуніор Мораєс (89, 93), Манор Соломон (91)

Сергій Кривцов (59) - Джон Ентоні Брукс (57), Ксавер Шлагер (71), Максиміліан Арнольд (87)

Давид Хочолава (67, фол останньої надії) - Джон Ентоні Брукс (70, друга жовта картка)

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Микола Матвієнко, Додо, Сергій Кривцов, Давид Хочолава, Ромеро Марлос (Манор Соломон, 77), Алан Патрік, Тайсон (Євген Коноплянка, 86), Маркос Антоніо (Віктор Коваленко, 74), Тарас Степаненко, Жуніор Мораєс

«Вольфсбург»: Коен Кастельс, Марсель Тіссеран, Марін Понграчич, Джон Етоні Брукс, Жером Руссійон (Фелікс Клаус, 83), Ксавер Шлагер, Максиміліан Арнольд, Йосип Брекало (Жозуа Гілявогі, 76), Ваутер Вегхорст, Жоао Віктор, Даніель Гінчек (Омар Мармуш, 61)

Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ШАХТАР - ВОЛЬФСБУРГ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(202)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 241
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ilya
Маркус Антонио, Соломон, Додо - нечто.
Я не знаю, кто их нашел, но этот человек, качественно выполнил свою работу.
Через пару лет, за них очень много можно получить.
Всех с победой!)
Alex86 1
с победой шахту (болельщик дк, но в еврокубках за всех наших)
Aleks04
Всех с победой! Это сильнейший ШД за последние 5 лет. Вполне по силам выиграть Лигу Европы.
euro2012_za_2012euro
Истанбул вылетел! Красота!!!
В рейтинг хорошо добавим.
Soyer
Уверенная,это уже работа над психологией!
Раньше такого не было!
Всех с победой
Алексей Ильин
Четвертьфинал уже отлично по нынешним временам, но нужно постараться дойти до финала, в это сложное время это будет праздник для всей страны
euro2012_za_2012euro
СОЛО Соломона !! И СУХАРЬ Пятова!!!
Это просто праздник какой-то!!!!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ya_3
С победой всех болельщиков ШАХТЁРА! Надеюсь, запаса топлива у команды хватит и на дальнейшие матчи
Сергей Двореченец
Чудова гра Шахтаря! Справа не в результаті, а в якості гри та тактиці команд. Вольфсбург продемонстрував невідповідність власного рівня рівню Шахтаря. Молодці шахтарі! Так тримати й надалі!!
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dima.krot
Три гола за три минуты!! Реальная охота на волков в прямом смысле. Победа на опыте. Гроссмейстеры, блин (Бенфика в свое время научила ). Играли по счету первого матча: не бежать резко вперед, чтоб, не пропустить контратаку. Все по делу.
До 88 минуты думал, что все, ничья, зашибись. Лишь бы не пропустили. И ТУТ НАЧАЛСЯ РЕАЛЬНЫЙ ФУТБОЛ. Шахта забила, немцы даже не успели опустить рук, поняли, что терять нечего и пошли ва-банк, и сразу же получили подряд еще 2. Получите-распишитесь!
Вся рубка в таких матчах с подобным предыдущим счетом начинается с первого забитого. Жаль, что все началось только под самый конец.
Вячеслав Самойлов
БРАВО ребята!
А ведь крупная победа Шахтера - была менее 10% вероятности (по голосованию)...
Ukraine
Скажу те, що зрозуміють не всі вболівальники України.
Дуже показово, коли після фінального акорду, Мораес падає на поле і намагається надихатись свіжого повітря відпочиваючи, і плентаючись в роздягальню.
Вибачте, але такої гри нападників в ДК я вже 20 років не бачив................
При тому, чувак витянув на жилах 2 мячі.
Висновки робити вам!
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kot-7
Молодцы, постреляли волков в концовке!
Роман Порывай
Болельщиков Шахтёра и всех остальных с победой!