Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 серпня 2020, 08:50
7512
14

Чому Усик і Ломаченко вже рік без боїв. Коли чекати на їх повернення?

Лев Кравців – про те, коли чекати поєдинків двох головних боксерів України

| Оновлено 01 серпня 2020, 08:50
7512
14
Чому Усик і Ломаченко вже рік без боїв. Коли чекати на їх повернення?
instagram.com/lomus_official

Василь Ломаченко та Олександр Усик поза боксом вже майже рік і цей період все ніяк не закінчиться. У той час, як бокс потроху повертається з карантину, а боксери входять в новий режим поєдинків без глядачів і в саду Едді Хірна, команди Василя і Олександра лише придивляються до дат і планують домовитися.

Чому Ломаченко не боксує вже рік?

Останній поєдинок Василь провів 31 серпня у Великобританії. Шоу вийшло відмінне: британські ЗМІ і фанати зустріли Ломаченка навіть краще, ніж зустріли б в Україні. Поєдинок був таким же веселим: два олімпійські чемпіони в рингу, один - відчутно більший, але меншому це не сильно заважало.

Зустріч із Кемпбеллом вийшла непростою, але Василь виклався і зробив все, щоб перемогти не абияк, а в своєму стилі - впевнено і круто. Уже в грудні Ломаченко міг би битися за абсолют. Але спочатку Коммі та Чанієв не могли вирішити хто, коли і з ким буде битися, потім гоїлися травми, після чого Теофімо вийшов і вирубив Річарда вже в другому раунді. Якщо проти об'єднання в кінці минулого року було не все, то щось близьке до того.

Лопес і Ломаченко швидко дали згоду на бій один проти одного, відклавши всі захисти в сторону, але тут втрутилася пандемія, вірус, закриті кордони і поєдинок відклали на потім. Коли це потім відбудеться, слабко розуміють навіть промоутери, які називають орієнтовні дати і обіцяють, що вже ось-ось домовляться.


Instagram. Василь Ломаченко

Причина відстрочок і нерозуміння, на коли всім готуватися, вкрай стара і всім зрозуміла. Якщо до карантину Василь і Теофімо зібрали б повний, нехай і не величезний зал, та ще й трансляцій продали б, то зараз незрозуміло. Прес-конференції, на яких могло б запалювати сімейство Лопесів, не проведеш. Віч-на-віч можна зустрітися тільки на відстані. Та й зал для людей не відкриєш, як би того не хотів Боб Арум.

Промоутер, звичайно, мріє. Мовляв, відкриємо зал для малої кількості людей, але за великі гроші. Влаштуємо їм бенкет на весь світ з відмінними столами і шоу. Але це поки більше схоже на мрії та ідеї Боба, який сподівається, ніж реальними планами. Сподівається на те, що до кінця року заходи якось спростять або щось на зразок того. Перспектив таких не передбачається, про що говорить і сам Арум, який не особливо вірить, що до нового року йому дадуть зібрати хоча б тисячу грошових фанатів.

Інша проблема - кордони, хоча вона вже вирішувана. Проте, з України в США зараз просто не полетиш, а Василь знаходиться у рідному Білгород-Дністровському. Тренується, бігає, готель свій відкрив, на дрифт-турнір зі своєю командою приїхав. Розважається, загалом. Тут все добре, а в Америку поїхати все одно неможливо. Та й коли буде можливо, просто це не зробиш. Довідки потрібні, аналізи. Потім у карантині сидіти, а це все потрібно оплачувати: зі своєї кишені або кишені Арума - тут вже як домовляться.

Ось і виходить, що великий бій - ось він, зовсім поруч. Як і другий абсолют в історії України. А ще ближчим він не стає.

Чому Усик не боксує майже рік?

Якщо після Всесвітньої боксерської суперсерії Усик заявив, що втомився від боксу і хоче перепочити, а перед зустріччю з Візерспуном кричав, що хоче в ринг, то зараз, за ​​ідеєю, Олександр повинен волати на весь голос. І правда: продуктивний 2018 змінився порожнім 2019, який вже точно перебереться в такий же 2020. Два роки не те, щоб в порожнечу, але і в плюс записати таке важко.

Минулого року Олександра били травми і допінги. Травми - його, допінги - суперників. Дебют у супертяжах розтягнувся настільки, що встигло здатися, що Усику і не варто туди йти. Час від часу це здається досі. Злетіли два суперники: хороший Карлос Такам і незрозумілий - Тайрон Спонг. Але з'явився якийсь Чазз Візерспун і всіх врятував.

З американцем теж не було просто. Візерспун готувався недовго - стільки, скільки летів літак до Чикаго, але в рингу встиг пару раз пробити назустріч, хоч після сьомого раунду і здався. Звичайно, цих стусанів було недостатньо, щоб перемогти - Усик домінував і виграв заслужено. Але душеньки хейтерів українця порадував - на обличчі Олександра утворилося кілька синців відразу після бою.

Після перемоги Усик збирався повернутися в ринг мало не через три дні. Говорив, що відпочив і готовий до всього, але не склалося. Спочатку команди довго вирішували, кого наступного потрібно бити, потім вирішили і затвердили Чісору. Навіть зустрітися встигли лицем до лиця, але баньки і ритуальне обприскування журналістів антисептиком увінчалися лише перенесенням бою. Причина - коронавірус, що накрив Великобританію нехай пізніше і не так нещадно, як Італію, але мав свої негативні наслідки.


instagram.com/lomus_official

Хірн - той ще винахідник. Зрозумів, що так довго сидіти без діла він не може. Надихнувся лисим колегою з США. Організував «Бійцівський сад» - прямо за своїм будинком і офісом своєї промоутерської компанії. Вже 22 серпня там, наприклад, будуть битися Олександр Повєткін і Ділліан Вайт. За рівнем поєдинку вечора Top Rank здаються грою в пісочниці.

Проте, про Усика та Чісору лише розмови. Дерек і зовсім зібрався спочатку побитися з Олександром, а потім вийти в ММА. UFC йому відмовив, тому британець попередньо домовився з Bellator.

Потенційно, поєдинок Чісора - Усик організувати буде простіше - вже є майданчик за будинком і скоро він пройде обкатку. Але планувалося все не так. Олександр і Дерек повинні були зустрітися з андеркарді бою Джошуа і Пулєва. Такі вечори збирають повні стадіони і транслюються по всьому світу. А тепер тільки парк, зменшені гонорари і надія на класний бій.

Проте, свою дату Чісора і Усик повинні отримати до середини серпня. Просто тому що вже нікуди далі чекати.

І які перспективи по датах?

Те, що і той, і той бій відбудуться в 2020 році - справа майже вирішена. Як би Хірн і Арум не сумували за втраченими можливостями від купівлі квитків, відкладати такі поєдинки зовсім - погана затія. Бійці-то не молодіють.

Найімовірніше, Олександр зустрінеться з Дереком в жовтні або наприкінці листопада. Ломаченко ж орієнтується на початок листопада. Більше року поза боксом обидва, так. Але, кажуть, це піде на користь.

Шон Портер впевнений, що Лома нарешті відпочине від цього темпу і повернеться голодним. А Олександр Красюк запевняє, що Усик залікував всі травми і буде готовий навіть більше, ніж на всі сто.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trollface
Как-будто два боксера. Но сейчас воспринимаю их как двух гопничков московского патриархата.
Aer Bore
Почему этот сайт постоянно пиарит усика?
Леха Бендер
А зачем о них вообще писать? Про них надо забыть, как про пустое место. Оеи не украинцы, а новоросы. Я за них уже давно не болею. Это карьеристы, ищущие славы.
shef63
Краще б ці ватники взагалі не виходили на ринг.
der_MaiStier
А хто чекає цю худобу ? Можливо на Параші чекають
MfLorgi
Формально - это украинские боксеры.
По сути - не мне судить. Бог судья.
Я только знаю, что болеть за них не буду. Хотя раньше болел и переживал
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Leo Leo
Интересует теперь, только если между собой подерутся.. на топорах
1Odessit
И нравится это чертям или нет пофиг,но это таки факт.
1Odessit
Мало тех кто делом прославляет Украину,а не только языком чешут.Реальные спортсмены.Их есть за что уважать и помнить.После побед всегда поднимается Украинский флаг и гимн Украины играет.