Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 липня 2020, 14:56
7199
21

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Шахтар досі грає за побудованим мною стилем»

Інтерв'ю з 2019 року

| Оновлено 27 липня 2020, 14:56
7199
21
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Шахтар досі грає за побудованим мною стилем»
ФК Динамо. Мірча Луческу

Минулого року Мірча Луческу дав інтерв'ю, в якому розповів про стратегію розвитку «Шахтаря», який очолював протягом 12 років. 

«Ми з президентом «Шахтаря» вирішили, що потрібно купувати молодих бразильців. Вони коштували не так дорого.

В нас була пристрасть побачити, як вони зростають. Ми прагнули їх навчити, інструктувати. Бо в той самий час київське «Динамо», наприклад, теж купувало багатьох молодих футболістів. Але в них не вистачало терпіння працювати з ними: з Андре, Гільєрме. Їм давали 3-4 матчі, а після того – аут. Ми ж у «Шахтарі» мали це терпіння. Ми давали їм можливість грати 10-15 хвилин і чекали по півроку, по року, до моменту, коли вони стануть надзвичайно хорошими професіоналами.

Ми з ними робили результат і потім великі клуби забирали їх. Чудова стратегія, здійснена президентом. Тому що філософія президента надзвичайно важлива. Команда не в порядку, якщо у президента одна філософія, а у тренера – інша. В такому випадку ніколи не буде порядку. Президенту потрібно вибрати тренера з такою ж філософією, а тренер вже передасть її футболістам. Іти усім в одному напрямку, і тоді ви побудуєте команду на довгі роки вперед.

Коли у команди є стиль, його не легко змінити, незалежно від того, які гравці прийдуть. Змінюють покоління, гравці змінюють один одного, але в них однакове розуміння футболу. І досі «Шахтар» грає за побудованим мною стилем без жодних проблем. Ви подивіться, я залишив «Шахтар» три роки тому. Та сама команда, навіть зараз. Першочергово, це та сама система. Якщо два гравці йдуть, то на їхньому місці з'являються інші футболісти. Це ніколи не було проблемою для нас – змінювати проданих гравців на інших», – сказав Луческу.

Нагадаємо, нещодавно Мірча Луческу очолив київське «Динамо».

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024
Футбол | 03 травня 2024, 19:12 8
Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024

Національна збірна України не буде обділена бонусами

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bullyUA
У Суркиса нет денег на бразил, даже молодых. Разве что покупать в Бразилии перспективных детей 12-15 лет и растить их. Но у Луческу нет столько времени. Возраст поджимает.
Panama2830
Думаю, що Суркіс приймаючі рішення по Луческу якраз і повівся на цю стратегію Луческу, яка давала результат в Шахтарі. Якраз Суркіс бажає подібну систему вибудувати у Динамо. Побачим що з цього вийде... І якщо Суркіс у всіх питаннях буде сприяти Луческу то думаю що знання, досвід, вміння та і мотивація Луческу не буде перешкодою його віку...
zzg77
Всесилен, всесилен! Велик и неповторим!
PUTINHUILO
Ну как же не похвалить себя любимого?
JulikoB
Вот у кого, на самом деле, конспекты оказались.
Alex86 1
Если так то чего ж поперли тогда?
Игорь Петров
Прав был Суркис или нет , пригласив Луческу, покажет время, но ясно одно , чтобы был результат придётся серьёзно раскошелиться и ждать определенное время, в состоянии ли на это пойти братья, вопрос.
JulikoB
Если два игрока идут, то на их месте появляются другие футболисты. Это никогда не было проблемой для нас - менять проданных игроков на других», - сказал Луческу.
--------------------------------------------------
Это и есть философия Лобановского. Футболисты, это обезличенные винтики, вынул один, вставил подобный, и все работает как раньше.
Vit18
То суть всієї системи саме в молодих бразильцях? А що за система буде будуватися в Динамо?
axylinam
Пришла весна-настало лето-спасибо Луческу за это старый хвастун,интересно кого сможет вырастить Луческу за год,или будет так "Утром сажаем,а вечером выкапываем,потому что кушать очень хочется"
wicker
Цигана можна було взяти у клуб на посаду консультанта, не більше, при чому виплачуючи гонорари за РЕЗУЛЬТАТ, а не ЗП