Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 21 липня 2020, 12:49
5552
8

Дубль від Роналду завдав нищівного удару по чемпіонських амбіціях Лаціо

Португалець побив рекорд за швидкістю оформлення 50-и м'ячів у Серії А

| Оновлено 21 липня 2020, 12:49
5552
8
Дубль від Роналду завдав нищівного удару по чемпіонських амбіціях Лаціо
twitter.com/juventusfcen

Фінальну крапку в розіграші тридцять четвертого туру італійської Серії А повинен був встановити домашній поєдинок чинного чемпіона країни на полі «Ювентус Стедіум». Туринський «Ювентус», який увійшов у стан турбулентності, приймав кризовий римський «Лаціо», однак результати попередніх зустрічей для обох команд не впливали на їхню позицію в зоні потрапляння в груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА на наступний сезон.

До центрального матчу звітного туру колектив Мауріціо Саррі підійшов з явним бажанням завдати нищівного удару по амбіціях «орлів» на отримання першого рядку. Перемога в очній дуелі для «зебр» була в цьому контексті скоріше частиною програми спокійного завершення сезону, ніж життєвою необхідністю. Куди більше їх цікавила можливість скористатися синхронними осічками міланського «Інтера» і «Аталанти» з Бергамо і, як результат, завдати удару відразу по трьом своїм переслідувачам.

Якщо мимохідь пробігти по статистиці першого тайму, то можна помітити, що «Ювентус» досить сильно підтискав суперника до його воріт і створював гольові моменти. «Лаціо» вдалося трохи вирівняти відсоток володіння м'ячем лише ближче до відходу на перерву. У той самий часовий проміжок «орли» мали свій перший реальний гольовий момент, але дальній удар Іммобіле прийняла на себе ліва штанга.

Каркас воріт дзвенів у цьому матчі і до цього, але на іншій половині поля. У праву штангу припав удар головою від Алекса Сандро ще до завершення першої чверті години, коли особливо було помітно, що «зебри» просто перебігають суперника в динамічних епізодах. Однак у Турині було занадто жарко, навіть не дивлячись на пізній вечір, для того, щоб одній з команд вдавалося довго витримувати високий темп своїх атак. Колектив Саррі відступив ближче до перерви, за що поплатився моментом біля своїх воріт, тому подібний хід після перерви був би вже недопустимий.

І «Юве» не став ризикувати. Роналду заробив пенальті дальнім ударом, який змусив м'яч зустрітися з рукою Баштуша прямо на лицьовій межі штрафного. Португалець сам же і реалізував покарання, пробивши в правий нижній кут. Однак від цього голу мало було радості українському вболівальнику – рекорд Андрія Шевченка перевершено, і тепер Роналду є автором найшвидшої півсотні голів у Серії А (61 матч). До того ж, Кріштіану став першим гравцем, який оформив стільки забитих м'ячів в найвищих чемпіонатах Англії, Іспанії та Італії.

Рекорд не встиг ще припасти пилом, як Кріштіану миттю, разом з Дібалою, скористався помилкою Луїса Феліпе в центрі поля, після чого аргентинець завершив ривок до чужого штрафного пасом на порожні ворота для 7-го номера. «Лаціо» був морально пригнічений, однак Саррі вирішив зіграти в піддавки з суперником. «Ювентус» віддав володіння м'ячем, за що в кінці матчу поплатився даремно витраченими нервовими клітинами.

На 83-й хвилині Бонуччі збив у своєму штрафному Іммобіле, після чого Чіро ударом з пенальті в лівий нижній кут відновив рівновагу з Роналду в гонці бомбардирів. А вже перед фінальним свистком справжнім героєм Турина в цей вечір став Щесни, який дістав з правого верхнього від себе кута удар зі штрафного від Сергія Мілінковіча-Савіча. На більше «орли» виявилися не здатні, але чи коштував того такий ризик від головного тренера «бьянконері»?

У наступному турі туринський «Ювентус» проведе гостьовий поєдинок проти фріульського «Удінезе», а до римського «Лаціо» на «Стадіо Олімпіко» завітає сардинська «Катанья».

Італійська Серія А. 34-й тур.

Ювентус – Лаціо – 2:1 

Роналду, 51 (пен.), 54 – Іммобіле, 84 (пен.)

Алекс Сандро, 59, Бонуччи, 82, Данило, 88 – Д. Андерсон, 37

Ювентус: Щесни – Алекс Сандро, Бонуччі, де Лігт, Куадрадо – Рабіо, Бентанкур, Ремсі (Матюіді, 57) – Роналду, Дібала (Ругані, 89), Дуглас Коста (Даніло, 57).

Лаціо: Стракоша – Ачербі, Луіс Феліпе (Фальбо, 89), Баштуш — Дж. Андерсон (Вавро, 67), Пароло, Катальді (А. Андерсон, 75), Мілінковіч-Савіч, Лаццарі (Моро, 89) — Іммобіле, Кайседо (Адеканьє, 66).

Арбітр: Даниеле Орсато (Монтеккьо-Маджоре, Італія)

Стадіон: «Ювентус Стедіум» (Турин, Італія)

Удари (у площину): 13 (10) – 6 (5)
Кутові: 4 – 7
Оффсайди: 1 – 1.

ЮВЕНТУС-ЛАЦІО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C 

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»
Футбол | 26 квітня 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»

Коуч збірної України U-19 розповів про юних гравців, які виїхали за кордон

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 10
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Константин Демяненко
Какие чемпионские амбиции, вы ебобо?
Kherson384
Не хватило Боевого духа Лацио после этого карантина!
romanchik.8409
Рекорд Шевы побил гаденыш..
euro2012_za_2012euro
Конечно же можно догнать и перегнать бедного Левандовского 68 очков 34*2(5 с пенальти).
Когда у преследователей На 4 матча больше.
И Они знают результат.
А этим ещё и пенальти рисуют один за одним.
Из 30 голов у каждого по 12 забитых пеналей.
waw
у рона 50 голів,з них 17 з пенальті,добре.що не половина... рекордсмен
Dima Tretyak
Юве и ничейки хватило бы
yuriy_kent
Нарушение было за линией. Ставит пенальти. Ну понятно, это же Юве.