Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 липня 2020, 03:19
1022
10

Маріуполь в гостях впевнено розібрався зі Львовом

«Львів» в чотирьох матчах сезону не забив жодного м'яча в ворота азовців

| Оновлено 20 липня 2020, 03:19
1022
10
Маріуполь в гостях впевнено розібрався зі Львовом
ФК Мариуполь

Як і очікувалося, на заключний матч чемпіонату в стартових складах обох суперників відбулися певні кадрові зміни. В складі «Львова» замість Пенькова, Браткова, Яковеллі, Недолі та Бопесу на поле вийшли Сарнавський, Шина, Рафаел Сабіно, Жонатан  та 18-річний Комарець, для якого це був і дебют в УПЛ. Головний тренер «Маріуполя» Олександр Бабич, враховуючи наступний матч азовців у плей-оф, дав можливість відпочити багатьом гравцям. З тих футболістів, що були в стартовому складі у попередній грі з «Ворсклою» залишилося лише четверо – Федорчук, Корнієнко, Кулаков та Кащук. У підсумку дебютував в УПЛ Поспєлов, а Сагуткін, який у минулому сезоні виступав за київський «Арсенал», вперше вийшов на поле в складі азовського клубу.

Гра розпочалася під супровід львівського дощу, додавши активності обом суперникам. На мокрому полі дальні удари несли додаткову небезпеку для воротарів. І Поспєлов зіграв надійно, зловивши м’яч після удару Жонатана. У відповідь маріупольці виконали декілька кутових, але вдало на виходах діяв Сарнавський.

Команди швидко переходили від оборони до атаки і вже одну з атак підопічних Георгія Цецадзе завершував капітан «Львова» Борзенко, але пробив головою поруч з дальньою штангою. Натомість гравці «Маріуполя» своїм шансом відкрити рахунок скористалися. Після штрафного удару у виконанні Чурка не зумів вибити м’яч Рафаел Сабіно і Чех зльоту потужно пробив у дальній кут, забивши свій перший гол в УПЛ – у 19-й грі.

В заключний відрізок першого тайму львівська команда намагалася вирівняти становище. Після навісної передачі Татаркова головою пробивав Шина, але м’яч пролетів поруч з рамкою воріт. Не грали на збереження перемоги і гості, при першій нагоді проводячи швидкі контратаки. Один з таких випадів завершував дальнім ударом Топалов, але Сарнавський ліквідував загрозу.

Друга половина зустрічі розпочалася активними діями господарів поля, серед яких виділимо Татаркова. «Маріуполь» поступово вирівняв гру і вже Сарнавському доводилося часто вступати у гру, зокрема ногами вибивши м’яч на кутовий після передачі Тищенка. І все ж, підопічні Бабича згодом знову забили гол. Клименчук порушив правила проти Кащука і арбітр Дердо вказав на «позначку». І штатний пенальтист «Маріуполя» Чурко і далі в УПЛ продовжує пробивати 11-метрові удари без промаху, реалізувавши свій вже 6-й пенальті. А для «Маріуполя», до речі, це був 100-й (!) пенальті в чемпіонатах України (76-й гол).

Забитий гол додав ще більшої впевненості гостям, які продовжували шукати шляхи взяття воріт «Львова», але безуспішно. Обидва тренери робили тим часом заміни і один з джокерів господарів поля Феліпе міг «розмочити» ворота «Маріуполя», але Поспєлов у кидку парирував удар. Серед гравців, які виходили на заміну, виділимо у господарів нового дебютанта Прем’єр-ліги Вичіжаніна, а у гостей - Дудіка, який раніше в чемпіонатах захищав кольори «Волині», а за основу азовців в УПЛ вийшов вперше.

У підсумку «Маріуполь» в УПЛ не пропускає голів від «Львова» з 3 квітня 2019 року впродовж 460-ти (!) хвилин. При цьому завершився пропускний гостьовий серіал азовців в нинішньому чемпіонаті, який тривав 9 ігор – 20 голів. Для Олександра Бабича це був 160-й матч біля керма різних клубів УПЛ, у якому його підопічні відсвяткували 40-у перемогу. «Львів» же збільшив клубну антирекордну безвиграшну серію, яка розпочалася в чемпіонаті 29 лютого, до 13-ти матчів: шість нічиїх та сім поразок.

Українська Прем'єр-ліга. 32-й тур

«Львів» - «Маріуполь» - 0:2

 Чех (32), Чурко (59, з пенальті)

  Комарець (31), Сабіно (56) - Кулаков (39)

«Львів»: Сарнавський, Борзенко, Люлька (Братков, 75), Клименчук, Татарков, Комарець (Вічіжанін, 80), Жонатан (Феліпе, 61), Сабіно, Богунов (Нич, 75), Шина, Ренан (Яковеллі, 61)

«Маріуполь»: Поспєлов, Тищенко, Сагуткін (Муравський, 72), Яворський, Чех, Топалов (Байдал, 61), Федорчук (Петерман, 72), Чурко (Путря, 60), Корнієнко, Кащук, Кулаков (Дудик, 81)

Арбітр: Олександр Дердо

Стадіон: «Україна»

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦіЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиці Євро-2024. Визначено 11 із 16 учасників 1/8 фіналу
Футбол | 26 червня 2024, 06:23 5
Таблиці Євро-2024. Визначено 11 із 16 учасників 1/8 фіналу

Данія зіграє проти Німеччини, а Англія та Словенія чекають на опонентів

Легендарний Менні Пак'яо назвав найкращого боксера сучасності
Бокс | 25 червня 2024, 15:44 0
Легендарний Менні Пак'яо назвав найкращого боксера сучасності

Філіппінець високо оцінив Наою Іноуе

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oleh Nahornyi
Не може команда без уболівальника, міняючи як шкарпетки все і вся та прагнучи миттєвого результату розраховувати на успіх!!! Плюс карму ніхто не відміняв, копитківські методи 90-х в сучасному світі не діють, я маю на увазі історію з Вересом!!! Так, що їжте та не обляпайтесь нешановні феКали!!!
kino
Де фекал? Фекал вилазь із під шконаря. Прийшла карма.
8number
Я, кстати, о смерти Львова не по кофейной гуще гадаю. А с реальных слов руководства УПЛ на фоне Карпат. Последние не обратились и устроили цирк. Первый обратился, но тянуть их всей ассоциацией можно лишь не долго.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил