Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 липня 2020, 12:05
49179
254

Динамо програло Шахтарю і ризикує віддати другу позицію

Донецький клуб четвертий раз в поточному чемпіонаті обіграв киян

| Оновлено 05 липня 2020, 12:05
49179
254
Динамо програло Шахтарю і ризикує віддати другу позицію
ФК Шахтар

Рідко так буває, коли матчі за участю двох грандів українського футболу не мають особливого турнірного значення для одного з його учасників, в той час як для іншого очки життєво необхідні. Але саме це сталося в 29-му турі нинішнього чемпіонату країни, коли «Шахтар» не просто недосяжний для суперника, а вже навіть отримав золоті медалі. «Динамо» ж веде відчайдушну боротьбу за те, щоб в підсумку зберегти за собою друге лігочемпіонівське місце. Тому для команди Олексія Михайличенка зараз кожне очко має особливе значення.

Головна інтрига стартових складів полягала в тому, кого з перших хвилин випустить Луїш Каштру. І в «Шахтарі» дійсно з перших хвилин на поле вийшли молоді Трубін, Вітао, Соломон, проте на лаві запасних залишилися Пятов, Кривцов, Тайсон і Марлос. Що стосується киян, то у них серйозні проблеми були в іншому: через дискваліфікацію не змогли взяти участь в матчі Шабанов та Шепелєв, а через травми Попов, Циганков і Миколенко. Довелося наставникам динамівців ставити в центр оборони зовсім недосвідченого Сироту, а в пару до нього Кадірі. Також у старті з'явилися Піваріч і Шапаренко, які вже давно не грали на високому рівні. 

Гра розпочалася в невисокому темпі і було помітно, що суперники явно придивляються один до одного, тим більше з огляду на великі зміни в обох командах. Але вже після п'яти стартових хвилин ініціатива перейшла до гостей. Так, на 7-й хвилині гірники отримали право на перспективний штрафний удар біля воріт «Динамо». Алан Патрік пробив по центру, Бойко м'яч відбив, але ніхто з гравців «Шахтаря» не встиг на добивання. За три хвилини з лінії штрафного майданчика вже наносив удар Коноплянка, проте цього разу м'яч полетів повз ціль.

У господарі поля непогано виглядав Цітаішвілі, який кілька разів в атаці старався загострити ситуацію. Втім, до прицільного удару справа не доходила.

«Шахтар» відкрив рахунок на 31-й хвилині. Після передачі зліва від Коноплянки м'яч потрапив до Болбата, який знаходився метрах в двадцяти від воріт Бойка. Захисник гірників наважився на удар, м'яч зачепив Степаненка і, змінивши напрям, влучив у праву від воротаря штангу. Сам же Тарас першим зреагував на відскок, добивши м'яч у сітку воріт з близької відстані.

Дончани не стали на цьому зупинятися і на 39-й хвилині подвоїли свою перевагу. Тепер вже Коноплянка показав свою індивідуальну майстерність і нагадав всім українським шанувальникам футболу, як він вміє забивати фірмові голи, коли зліва зміщується в центр і з правої ноги пробиває під дальню штангу. Так воно все і було в цьому епізоді, після чого Євген потрапив в обійми своїх партнерів.

До кінця тайму гості ще двічі могли розраховувати на взяття воріт динамівців. Спочатку Алан Патрік сильно пробив здалеку, але Бойко опинився на місці. А потім після прострілу від Додо м'яч, здалося, потрапив в руку Кадірі, що знаходився в своєму штрафному майданчику. Арбітр матчу Віталій Романов після консультації з колегами, які відповідають за VAR, прийняв рішення пенальті не призначати і показав на кутовий.

Після перерви динамівці вийшли на поле вже зовсім з іншим настроєм. Цілком можливо, позначилася розмова з тренером. В усякому разі, гра відразу ж пішла на зустрічних курсах і на 51-й хвилині киянам вдалося один гол відіграти. З правого флангу послідувала точна передача на Шапаренко, той головою пробив в Трубіна, голкіпер гірників м'яч в руках не втримав і Вербич тут же добив його у ворота.

«Динамо» продовжувало грати активно і на 60-й хвилині хороший момент для того, щоб зрівняти рахунок мав Цітаішвілі. Під час чергової атаки господарів поля він з середньої дистанції небезпечно бив у правий нижній від себе кут воріт, але м'яч розминувся зі штангою в якихось сантиметрах.

Те, що не вдалося Цітаішвілі, зумів зробити Де Пена, який з'явився на полі у другому таймі замість Русина. На 67-й хвилині він отримав передачу вперед зі своєї половини поля і, скориставшись помилкою Трубіна, який далеко вийшов з воріт, дуже технічно перекинув м'яч через нього в сітку.

Наставник «Шахтаря» Луїш Каштру миттєво відреагував на зміну ситуації, випустивши з лави запасних Тайсона. І буквально за хвилину після своєї появи на полі він став автором гольової передачі. Бразилець своєчасно побачив ривок свого співвітчизника Алана Патріка, а той, вискочивши один на один з Бойком, чітко використав свій момент.

Тепер вже настала черга Олексія Михайличенка випускати свіжих футболістів, щоб постаратися знову вирівняти становище. Однак Караваєв і, особливо, Каргбо, нічим себе не проявили.

Вже у компенсований арбітром час Алан Патрік ефектним прийомом обіграв суперника, за що його досить грубо збив з ніг Піваріч. Віталій Романов тут же показав динамівцю червону картку.

Ось так чемпіон знову вже в четвертий раз в сезоні обіграв «Динамо» і тим самим ускладнив його положення в боротьбі за друге місце.

Українська Прем'єр-ліга. 29-й тур.

«Динамо» - «Шахтар» - 2:3

Беньямін Вербич (51), Карлос Де Пена (67) - Тарас Степаненко (31), Євген Коноплянка (39), Алан Патрік (72)

Мохаммед Кадірі (63) - Манор Соломон (18), Сергій Болбат (42), Тарас Степаненко (62)

Йосип Піваріч (92, груба гра)

«Динамо»: Денис Бойко, Йосип Піваріч, Олександр Сирота, Мохаммед Кадірі, Томаш Кендзьора, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Георгій Цітаішвілі (Олександр Караваєв, 74), Віталій Буяльський (Ібрагім Каргбо, 84), Беньямін Вербич, Назарій Русин (Карлос де Пена, 46).

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Додо, Вітао, Микола Матвієнко, Сергій Болбат, (Маркіньос Сіпріано, 55) Тарас Степаненко (Артем Бондаренко, 76), Алан Патрік, Маркос Антоніо, Манор Соломон (Тайсон, 71), Євген Коноплянка (Ромеро Марлос, 76), Жуніор Мораес (Фернандо, 77).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(173)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вірт розповів, кого наразі вважає основним воротарем збірної України
Футбол | 18 березня 2024, 19:42 1
Вірт розповів, кого наразі вважає основним воротарем збірної України

Колишній голкіпер «Шахтаря» віддає перевагу Андрію Луніну

Реал подав скаргу на арбітра матчу з Осасуною
Футбол | 19 березня 2024, 03:20 2
Реал подав скаргу на арбітра матчу з Осасуною

Хуан Мартінес Мунуера не вказав у звіті про образи вболівальників на адресу Вінісіуса Жуніора

Коментарі 254
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
Динамо завтра вечером рискует оказаться на 4-месте. Если Десна и Заря победят
Aleks04
Без шансов. Главное, чтобы Заря не слила ДК на выезде
Lion
Вот вам результат с честным судейством!!! Две игры подряд...
С очередной победой Чемпион!!!
K_Sarioglo@i.ua
Шахтер был гораздо сильнее, но Трубин сегодня сыграл как 12-й игрок Динамо. Но даже 10 на 12 Шахтер у Динамо выиграл - потому что Шахтер это команда, а Динамо Михи - хаотичный набор игроков.
Trollface
Коно молодец. Супер гол
wladimir_skidan
Вы забьете сколько сможете, а мы сколько захотим. С победой Шахтер
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sukiyaki
без вопросов.
абсолютно нулячее Динамо.
Счет не по игре, Шахта могла в любой момент прибавить и положить еще.
Игра Динамо - безпросветная руина, какое нах. 2 место?
Den4ik123
Чисто по человечески жаль фанатов(именно фанатов, не троллей, которые пишут что они за Динамо с 1738 года болеют) Динамо, некогда великий клуб с такой историей превратился в чёрти что..
А ШД с победой, молодцы, на классе обыграли
Trollface
Десна обыграет Колос, а Заря Александрию и Динамо будет на 4 -м месте. Что и заслужили.
yatsiykvova
Краще всіх за ДК грав Трубін - решта і дубля неварті
axylinam
В составе Динамо был перспективный игрок Трубин,но даже это не помогло,когда то великий клуб окончательно трансформировался в местечковый фк "сурки"
Игорь Петров
Странные у Динамо фаны, уперлись в тему тренера и не видят , что проблема гораздо глубже, а именно в хозяине. Пример 2-х часовой истории, выходит в Шахтере 20 -ти миллионный Тайсон и делает игру, выходит в Динамо бесплатный Каргбо, и что, тот - же Де Пена, это он на фоне остальных бездарей Динамо выделяется, а в Шахтере грел бы банку. Любой серьёзный тренер, придя в команду задастая вопросом " где деньги брат?" И если ему ответят в стиле Селюка , вот мы бесплатно пригласили Каргбо и команда от этого трансфера ничем не рискует, а вдру заиграет, а если нет, то и не жалко, то поверьте, через пять минут этот тренер будет бежать из клуба быстрее лани. Поэтому и держит Суркис ручных ребят, типа Михайличенко и еже с ними.
Игорь Петров
Обыграли Динамо в пол ноги, матч ни о чем , кроме одного нюанса, команда не создала ни одного по-настоящему опасного момента и забила два мяча. Шахтеру в межсезонье необходимо искать второго голкипера, Трубин - это не то что необходимо и не надо все валить на молодость, я вспоминаю Витю Чанова в 17 лет, Трубин рядом с ним не стоял.
Stromae1
Пожалуй, настало время напомнить всем читателям этого популярного ресурса, за что вся Украина ненавидит Динаму Киев.
Естественно, началось это ещё в советские времена, когда на Динамо Киев работала,
причём не просто работала, а буквально пахала вся Украина. Как только в какой-либо
команде появлялся хоть немного перспективный футболист, его тут же Динамо Киев
забирало к себе. Ни у одной команды не было шансов. Вся эта зубодробительная система
выкачивания кадров для в общем-то, очень средненького клуба под руководством
посредственного тренера находилась под личным патронатом Щербицкого. Лобановский -
великий тренер? Ха-ха три раза, не смешите тапки моей бабушки! Лобановский - всего
навсего талантливый футбольный менеджер, ничего более. Если бы не админресурс
всей Украины, никакого Динамо и близко бы не было в топе, пасло бы себе задних,
как оно это делает сейчас. Что, кстати, и подтвердил развал Союза и покупка
недоклуба проворовашимися братьями-аферистами Суркисами, возжелавшими поправить
своё финансовое положение при помощи этого убожества под названием Динамо Киев.
Конечно, братья-воры были непрятно удивлены, узнав, что спортивный (хотя, какой
он, к чертям, спортивный?) клуб будет приносить доход, только если в него вкладывать
деньги. Ещё одним неприятным сюрпризом для вороватых жадных братишек-подельников стало
полное отсутствие т.н. "конспектов Лобановского", коих к слову, никогда и не
существовало вовсе. Дебильный менеджмент и повальная жадность Суркисов привели к
тому, что за годы независимости Украины ненависть страны к этому недоразумению
возросла в разы. Тотальная коррупция в самом клубе и в академии, куда без огромной
взятки попасть невозможно, подкуп судей, использование админресурса, культивирование
насилия упоротыми "ультрас", на бесчинства которых руководство недоклуба зыкрывает
глаза, ведёт к тому, что ненависть народа Украины к этому псевдоспортивному
недообразованию растёт и будет расти дальше.
Кроме того, проворовавшиеся барыги Суркисы замечены в выведении средств в оффшорные компании,
сокрытии доходов от государства, неуплате в казну огромных налоговых сумм и финансовых махинациях.
Кроме того, наглое, бездоказательное враньё жуликов от футбола по поводу подстёгивает и без того
постоянно растущее отвращение украинского народа к постепенно скатывающемуся в дебри налоговых
скандалов и финансовых разборок криминальному гнезду.
Ультрас Динамо. О, это отдельная история. Сборище вечно обдолбанных, пьяных ублюдков, не просто
потерявших человеческий облик, а не имевших его изначально. Избивающие чуть не до смерти людей
на трибунах стадионов, гадящие и оставляющие после себя разгром в поездах и автобусах, постоянно
использующие запрещённые на трибунах файеры и петарды, нарушающие все правила поведения на стадионах.
Отдельная тема - расизм. Несмотря на всемирную борьбу с этим уродливым явлением, недочеловеки,
называющие себя "ультрас динамо" постоянно позволяют себе оскорбляющие человеческое достоинство
выкрики и поведение на трибунах. Постоянное девиантное поведение этих расистских мразей только
усиливает справедливо растущую ненависть народа Украины к псевдоспортивному недообразованию,
называющему себя "Динамо Киев".
Ну и, конечно, нельзя обойти стороной тему допинга в команде. Динамовские врачи-вредители всегда
использовали для накачки бесталанных недоспортсменов запрещённые веещества. И случай с Бесединым -
это не случайность, а закономерность. Все знают, что всё бело-синее болото сидит на допинге, но
опять таки благодаря коррупционным схемам и постоянному задействованию админресурса проворовашимся
гнидам всё сходит с рук, что несомненно повышает градус народной ненависти к этой уголовно-
псевдоспортивной банде.
Вот вам правда. А правда, как известно всегда колет глазыньки. И я уверено, что вечный баттхёрт и треск порванных на фашыстский крест шубных пуканов нам будет немедленно продемонстрирован.
Сергей Двореченец
Ну що можна сказати - Шахтар переміг по грі. Єдине, що можна зауважити - Шахтарю було пофіг й саме тому Дінамо забили двічі, використавши помилки оборони та воротаря . Але навіть це не допомогло. Шахтар з перемогою ! Чемпіони!!
Michel
В ходе просмотра матча вспомнилась легендарная фраза - "Вы нам забьете сколько сможете, а мы сколько захотим."
И это то самое "ДИНАМО"???? И это еще пусть скажут спасибо молодому голкиперу - все два - его косяки... Не тянет он для такого уровня.
... даже пиво не допил...
Stromae1
А ещё отрадно представлять себе, как синие чаечки беснуются у экранов своих занюханных, купленных за копейки на блошином рынке гаджетов. И написать нельзя, потому что любая писанина шубного сброда легко предсказуема и не написать невозможно! Вот это баттхёрт и синемордых!