Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 липня 2020, 16:46
15950
63

Динамо - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Гірники» - за престиж, динамівці - за «срібло»

| Оновлено 04 липня 2020, 16:46
15950
63
Динамо - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Динамо

Четвертого липня в рамках 29 туру чемпіонату країни відбудеться останнє в сезоні українське «класико»: на «Олімпійському» «Динамо» прийматиме «Шахтар».

Незважаючи на удавану відсутність турнірної мотивації у донеччан, які вже вирішили головне завдання на сезон - виграли чемпіонський титул, матч апріорі не стане прохідним. Тому що мотивації у «Динамо» - хоч греблю гати, та й у «Шахтаря» вона теж знайдеться.

З «Динамо» в зв'язку з цим все гранично просто: команда бореться за друге «лігочемпіонське» місце, випереджаючи «Зорю», що йде на третьому місці, всього на два бали, тому будь-яка осічка може відкинути киян на третю позицію. А то і нижче. Стало бути, «біло-синім» за будь-яких обставин потрібно брати очки у «Шахтаря». В ідеалі - як мінімум, не програти.

Хоча, відверто кажучи, передумов для успіху у команди Михайличенка не так вже й багато. І мова в даному випадку не тільки про невдалу гру команди в попередньому турі в Чернігові. Весь скепсис з цього приводу пов'язаний зі складною кадровою обстановкою в динамівському колективі напередодні гри. Через «зайві» картки в матчі не зіграють Шабанов та Шепелєв, а через травми - Попов і, радше за все, Миколенко. А це відразу мінус чотири гравці основи, з яких троє представляють захист. Єдиний позитивний момент - відновився після важкої травми Бурда, але він вже дуже давно не виходив на поле за першу команду. Так чи інакше, Михайличенку потрібно буде випускати явно експериментальний варіант в обороні. І кого б він не випустив, варіація буде програвати звичному поєднанню захисних редутів. І цей нюанс обов'язково спробує використати опонент.

Але, з іншого боку, у тих, хто вийде на заміну, з'явиться хороша можливість довести тренеру своє право на місце в стартовому складі. Власне, бійцівські якості і характер ніхто не відміняв, і в даному випадку саме вони можуть зіграти на користь господарів.

Свій резон в грі буде і в «гірників». Незважаючи на те, що вже після «чемпіонської» гри після «Олександрії» генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін заявив, що в останніх матчах команда буде грати експериментальним складом, з креном на молодь, зараз не дуже віриться, що Каштру буде аж надто експериментувати . Він не зробив цього в грі проти «Зорі», навряд чи зважиться і в матчі проти «Динамо». Адже, як би там не було, динамівці залишаються для «Шахтаря» головним подразником, і впасти «обличчям в бруд», тобто зіграти невдало, буде неприємно і недоречно: з брудною плямою на чемпіонському кітелі. Тому, бачиться, тренер «Шахтаря» якщо і буде проводити ротацію складу, то мінімальну. Проте, передбачити стартовий склад «гірників» досить складно. З тієї простої причини, що під рукою у Каштру вельми пристойний вибір. З основної обойми випали лише двоє: травмований Ісмаїлі і дискваліфікований Тете.

Майбутній поєдинок двох найкращих клубів країни стане вже їх шостим очним протистоянням в нинішньому сезоні. Три зустрічі, що відбулися в рамках УПЛ, закінчилися на користь «гірників» - 2:1, 1:0 і 3:1. Зате кияни були сильнішими в кубкових матчах: з рахунком 2:1 вони перемагали свого головного конкурента в матчі за Суперкубок і в 1/8 фіналу Кубка України.

Вадим Євтушенко, тренер «Динамо»:

- Крім мотивації боротьби за друге місце, це ще й зустріч з принциповим суперником. Такі матчі, незалежно від того, на яких місцях команди знаходяться, мають зовсім інше напруження і нерв гри. Думаю, всі хлопці розуміють значимість цього матчу і підійдуть до нього у всеозброєнні. З «Шахтарем» потрібно володіти м'ячем - це те, чого нам не вистачило в матчі з «Десною». Останнім часом ми втрачаємо м'яч в простих ситуаціях, що не дає нам можливості продовжити атаку. Працюємо над цим. Потрібен і контроль м'яча, і швидкі атаки - все в комплексі.

Луїш Каштру, головний тренер «Шахтаря»:

- У нас немає відповідальності будувати чемпіонат інших команд. За друге-третє місце повинні переживати не ми. Намагаємося добиватися максимального результату і бути на першому місці. Ті, хто бореться за ту чи іншу позицію, самі і вирішують свою долю. Я не можу сказати, хто закінчить чемпіонат на другому місці, тому що всі команди дуже компетентні. «Динамо», «Зоря», «Десна» і та ж «Олександрія». Всі учасники першої шістки дуже кваліфіковані. Думаю, будь-хто може в підсумку вийти на друге місце. Мене цікавить найбільше те, що ми - на першому.

Букмекерські контори фаворитом майбутнього поєдинку вважають команду номінальних гостей. Середній коефіцієнт на перемогу «Шахтаря» - 2,40, тоді як на виграш «Динамо» - 3,20. Нічия оцінюється середнім показником 3,30.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Кадірі, Бурда, Караваєв, Сидорчук, Андрієвський, Буяльський, Вербич, Циганков, Русин

«Шахтар»: Трубін, Додо, Кривцов, Матвієнко, Сіпріано, Степаненко, Антоніо, Патрік, Соломон, Марлос, Мораес.

4 липня, субота

«Динамо» — «Шахтар»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua — 1:1

Опитування

Голосів 296
Спрогнозуйте результат матчу 29-го туру УПЛ між Динамо і Шахтарем, який відбудеться 4 липня у Києві.

Велика перемога Динамо

25 голосів 8.45 %

Мінімальна перемога Динамо

70 голосів 23.65 %

Нічия

66 голосів 22.3 %

Мінімальна перемога Шахтаря

82 голоса 27.7 %

Велика перемога Шахтаря

53 голоса 17.91 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сенсаційна чемпіонка US Open 2021 знялася з престижного турніру в Маямі
Теніс | 19 березня 2024, 09:27 5
Сенсаційна чемпіонка US Open 2021 знялася з престижного турніру в Маямі

У Емми Радукану проблеми з попереком, британку в основі замінить Анна Кароліна Шмідлова

Відома сума призових, яку заробили українські біатлоністи на Кубку світу
Біатлон | 19 березня 2024, 07:47 3
Відома сума призових, яку заробили українські біатлоністи на Кубку світу

Завершився дев’ятий етап Кубка світу з біатлону сезону 2023/24

Коментарі 63
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K_Sarioglo@i.ua
1:3, надо чтобы Динамо было 4-м.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
Зачем писать всякую хрень, для Динамо это как всегда матч века , где они будут грызть землю, играя на грани фола, для Шахтера эта игра ничего не значит, нет смысла ввязываться в борьбу, с риском получить ненужные травмы в предверии игр лиги Европы. Яркий тому пример , недавний матч Ливерпуля с Ман Сити. Оно нам надо ?
8number
Всі бажають загнати Динамо в будку.
Хто зможе підсказати: коли столичний клуб перетворився у собаку ?
BaZia
Лет 15 назад когда приезжал в гости к бабушке с дедом увидел как дед смотрит футбол и переживает за ДК, но как то странно, он материл их как последний сапожник. И когда пришел момент совместного просмотра против ШД я офигел, потому что Динамо пропускает гол и слышу.. "Ооо.. Молодці, так їм і треба". Я тогда был в бешенстве, я так фанател за свой киевский клуб, а тут такая подстава. Но я хотел узнать почему?! Царство небесное деду он тогда ответил: "Бо вони ледарі! вони не хочуть грати, а Шахтареві всеодно на тих "звьозд" в них в очах вогонь і бажання грати". Этих слов мне стало достаточно.
Я не фанат ШД, но спустя сколько лет ничего не изменилось.
p.s. Миха уйди накуй
8number
Мабуть це наслідки децентралізації
Sukiyaki
Устроит любой результат, приближающий окончание суркисовской кабалы .
Этими двумя бестолковыми жыдами ( не путать с Евреями) , просравшими великий, некогда клуб.
Микола Унгурян
сумніваюся що буде нічия, ну і про бойові характери молоді дК - це більше може вилитись у червоні картки, а не у пресинг на полі
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Slavanacii
Переглянувши низку коментів переконався, що прихильність до столичного клубу падає шаленими темпами. Особливо "прискорились" після матчу із Колосом. Керівництво Динамо варто було б задуматись, та схоже там таких немає...печаль, печальна.
8number
Цитаишвили и Бойко в основе - всё ясно
8number
Суркис на стадионе !!! Буде битва
Святослав Сташевский
У ДК нет денег приглашать ТОПОВ, А Шахта жлобиться приглашать тех же ТОПОВ. Хотелось бы увидеть праздник на международной арене, чтобы евроклубы срали от одной мысли сыграть с ДК или Шахтой! Слава Украине!
nicksaf
Микола Унгурян, не надо верить "платформе против життя", мало ли что они говорят. Надо смотреть что они делают и думать самому.
mayakovskiy1
Если Динама сегодня не выиграет это будет самым донным дном за все время. Не обыграть дубль не мотивированной Шахты на своем поле это будет сильно)) Но думаю динамомашина способна и глотнуть
Bolshoi
Болельщики Динамо в выигрыше в любом случае. Победит Динамо, праздник и гонения на кротов , проиграет, с большой долей вероятности Миха в конце сезона идёт на выход.
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ingvar8888
1-5 потрібна різноманітність!...
Святослав Сташевский
Луиш Каштру такой же физрук как и тренер ДК. Обидно за наших грандов. Неужели у небедного владельца Шахтера не нашлось пару лимонов пригласить ТОП тренера?
rugby1970
Бродячий цирк должен отправиться домой!!! Ціганский табор должен играть в "чемпионате" европейских бомжей или менять название!!! "Ветер с моря дул" или клоунада имени агметова-лутчески - должен определится с пропиской!!!