Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 03 липня 2020, 13:04
1340
0

ШОВКОВСЬКИЙ: «Ніхто і подумати не міг, що Греція виграє чемпіонат Європи»

Колишній голкіпер збірної України - про відбірковий турнір ЧЄ-2004

| Оновлено 03 липня 2020, 13:04
1340
0
ШОВКОВСЬКИЙ: «Ніхто і подумати не міг, що Греція виграє чемпіонат Європи»
УАФ. Олександр Шовковський і Андрій Шевченко

Легендарний голкіпер збірної України Олександр Шовковський згадав виступи за головну команду країни у відбірковому турнірі ЧЄ-2004.

«У період роботи Буряка в збірній відбувалася масштабна зміна поколінь. Повністю реалізувати цей процес зумів Олег Блохін, але почав його саме Леонід Йосипович. Тоді у нас була велика кадрова ротація, постійно з'являлися нові виконавці, тасувався склад. Словом, чехарда.

Досягненню серйозного результату все це не сприяло. Я по собі пам'ятаю, як на домашній поєдинок з Вірменією, що проходив у Львові, без будь-яких пояснень не потрапив навіть у запас, але через три дні вийшов в основі на гру в Греції. Логіки, для мене, як для гравця, було мало. Стабільності не вистачало.

Ми могли бути за крок від перемоги над Іспанією, перемагали греків на своєму полі, але, в той же час, втрачали очки з Вірменією і Північною Ірландією. При цьому права на помилку не було. Вперше ми потрапили в групу з п'ятьма командами, і там кожен матч був, як останній. Всі розуміли, що іспанці - фаворити в нашій компанії. За друге місце потрібно було боротися, а наша збірна відстала від нього на сім очок. Ніхто й гадки не мав, що в тій кваліфікації греки не просто випередять Іспанію, а виграють потім чемпіонат Європи в Португалії...», - сказав Шовковський.

Читайте також: Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Лобановський сам пішов зі збірної України»

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.