Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 02 липня 2020, 22:13
4987
3

Це був найкращий сезон Бундесліги за останні роки! Але Баварії немає рівних

Sport.ua підводить підсумки сезону Бундесліги

| Оновлено 02 липня 2020, 22:13
4987
3
Це був найкращий сезон Бундесліги за останні роки! Але Баварії немає рівних
Твіттер Баварії

«Завдяки» коронавірусу Бундесліга стала першою топ-лігою, яка відновила сезон, й першою, яка його вже завершила. Після фінішу сезону можна сміливо сказати: він був прекрасний. Мабуть, найкращий сезон в Німеччині за останні років шість. Навіть, незважаючи на таку тривалу паузу та гру без глядачів з 26-го туру.

Давайте підіб'ємо ключові підсумки Бундесліги-2019/20.

«Боруссія» Д була не гірша за «Баварію» по ходу сезону. Але все вирішилося в очних матчах

Потрібно віддати належне команді Люсьєна Фавра. Вона була дуже гідним конкурентом для «Баварії», але так і не впоралася зі своєю давньою проблемою - очними матчами проти мюнхенців. Якщо пам'ятаєте, то до Дер Классікер в 28-му турі команди підходили на відстані в чотирьох очках один від одного. Тобто з іншими конкурентами «джмелі» грали на одному рівні з «Баварією», але 0:4 на « Альянц Арені» та 0:1 на «Сігнал Ідуна Парк» зіграли вирішальну роль.

Мабуть, це була найсильніша «Боруссія» Д з часів Клоппа. Такого підбору зірок та потужної лави запасних не було навіть у Томаса Тухеля. Але потрібно віддавати звіт собі в тому, що цей Дортмунд в минулому. Хакімі вже однією ногою в «Інтері», Санчо навряд чи вийде утримати на ще один сезон, а вони були визначальними гравцями цієї команди.

Але визначальним фактором в чемпіонській гонці, звичайно, стала поява Хансі Фліка. При ньому «Баварія» виграла 19 з останніх 20 матчів Бундесліги, чого за Ковача, звичайно, не було б. Колишній півзахисник мюнхенців виявився неймовірно сильним тренером, який створив непереможну машину. Тепер ця машина готова до того, щоб замахнутися на требл.

Нагельсманн може занести в актив перший сезон в «РБ Лейпциг»

Наймолодший тренер в топ-5 ліг біля керма наймолодшої команди в топ-5 ліг. Союз Нагельсманна та «РБ Лейпциг» від самого початку виглядав максимально інтригуючим. І, як показала практика, «бики» повністю вгадали з новим головним тренером.

До настання весни «РБ Лейпциг» всерйоз претендував на чемпіонство, але після рестарту «бики» стали занадто часто втрачати очки. Очевидно, поворотним моментом стала нічия 0:0 на «Альянц Арені». У разі перемоги, команда Нагельсманна могла впритул наблизитися до лідерів, але не реалізувала 4-5 забійних моментів. Склалося відчуття, що та нічия стала для гравців дуже важким ударом з точки зору психології.

Але в цілому навряд чи в Лейпцигу можуть бути незадоволені третім місцем та блискучими результатами у Лізі чемпіонів, де «бики» все ще продовжують боротьбу. Є всі передумови для того, що й другий сезон буде для Нагельсманна не менш успішним. Навіть без Тімо Вернера.

«Шальке» занадто поганий

Про провал гельзенкірхенців ми вже писали більш докладно. Так ось з тих пір особливо нічого не змінилося. Серія «Шальке» без перемог триває вже 16 матчів, а фінансові проблеми клубу не обіцяють особливого посилення на трансферному ринку.

Роблю ставку на те, що в наступному сезоні «кобальтові» будуть серед головних претендентів на виліт. Навіть якщо змінять тренера.

Гладбах справедливо вийшов до ЛЧ. Йому це потрібніше, ніж «Байєру»

«Боруссія» М імені Марко Розе стала одним з головних одкровень сезону. У першому колі «жеребці» кілька разів навіть виходили в лідери Бундесліги, але після зимової перерви трохи забуксували. В результаті між ними та «Байєром» розігрувалася четверта путівка в Лігу чемпіонів.

І дуже добре, що саме Гладбаху дістався цей заповітний квиток в європейську футбольну еліту. «Боруссія» М в минулому сезоні зупинилася за крок від ЛЧ, а влітку солідно витратилася на посилення для потрапляння в топ-4. Емболо, Тюрам, Лаймер та Бенсебаіні коштували в сумі понад 40 мільйонів євро, що для такого клубу чимало. Другий поспіль проліт повз ЛЧ міг би сильно вдарити по фінансовому стану «Боруссії» М.

Тоді як «Байєр» може влітку просто продати Хаверца та не паритися, що його чекають якісь проблеми з грошима.

Та й по грі, якщо брати в цілому весь сезон, а не тільки кінцівку, «Боруссія» М сподобалася більше. Вона діяла більш дисципліновано та менше залежала від настрою двох-трьох лідерів.

«Хоффенхайм» в ЛЄ - якась помилка

Важко зрозуміти, як в Лігу Європи примудрилася потрапити команда, яка вдома програвала 1:5 «Майнцу», 0:6 «Баварії», 0:3 «Фрайбургу» та «Герті». «Селяни», по суті, були найбільш безликою командою сезону. У «Хоффенхайма» вистачає класних виконавців, здатних самостійно вирішити результат матчу, але команди як такої не спостерігалося.

Ще влітку було очевидно, що після уходу Нагельсманна на «Хоффе» чекає перехідний період, тому Альфреду Шройдеру потрібен був час, щоб побудувати нову команду. У нідерландця нічого путнього не виходило, та за чотири тури до фінішу керівництво відправило його у відставку, а на роль в.о головного тренера взяли його помічника Матіаса Калтенбаха. У підсумку з Калтенбахом «Хоффе» набрав 9 очок з 12 можливих, тоді як «Вольфсбург» за цей період здобув лише одну перемогу.

В останньому турі Крамаріч видав якийсь дикий перфоманс на полі «Боруссії» Д та вивів «Хоффенхайм» в груповий етап Ліги Європи. Але все це виглядає якоюсь помилкою. 

«Вердер» - біль сезону

Важко бачити, коли настільки великий клуб, як «Вердер», практично безнадійно бовтається в зоні вильоту. І найсумніше, що знаходився він там абсолютно по ділу.

Вдумайтеся тільки: за весь сезон «Вердер» здобув лише дві домашні перемоги! 1 вересня бременці обіграли «Аугсбург» (3:2), а вчора в останньому рятівному турі рознесли «Кельн» (6:1). Решта шість перемог припали на виїзні ігри. І з такими показниками бременці примудрилися не вилетіти напряму. Тут вони повинні дякувати хлопцям з «Уніона», які, незважаючи на відсутність турнірної мотивації, в останньому турі розгромили «Фортуну». В іншому випадку, команда Кофельдта вже була б у Другій Бундеслізі.

Весь сезон «музик» лихоманило через травми, а зусиль воротаря Павленки, вінгера Рашици та центрхава Класена було занадто мало.

Тепер «Вердер» чекає свого суперника за стиковими матчами, які повинні відбутися вже на початку липня. Претендента два: «Хайденхайм» та «Гамбург». У перших на одне очко більше, але в останньому турі матч проти лідера «Армінії», тоді як «динозаври» зіграють зі скромним «Зандхаузеном».

Найкращий гравець сезону - Роберт Левандовскі

Тут інших думок бути не може. Роберт провів феноменальний сезон, забивши 34 м'ячі. Вп'яте за кар'єру поляк став кращим бомбардиром ліги! Якщо «Баварія» зможе виграти Лігу чемпіонів, то ви знаєте, хто отримає «Золотий м'яч» - 2020.

Найкращий молодий гравець сезону - Джейдон Санчо

Якщо чесно, дуже довго розривався між Санчо, Холандом та Девісом. Але все ж віддав перевагу Джейдону. Холанд прийшов в «Боруссію» Д тільки взимку, а канадець чудово працював на атаку, але в плані позиційної гри в обороні йому ще багато чому належить навчитися. Тоді як Санчо – вже готовий топ-гравець для будь-якого клубу. До того ж він перший в історії Бундесліги, кому вдалося оформити по 15+ голів та асистів за сезон (17 + 16).

Збірна сезону

Нойер («Баварія») - Хакімі («Боруссія» Д), Гінтер («Боруссія » М), Алаба («Баварія»), Девіс («Баварія») - Санчо (« Боруссія » Д), Кімміх («Баварія»), Мюллер («Баварія»), Тюрам («Боруссія» М) - Вернер («РБ Лейпциг»), Левандовскі («Баварія»)

Тренер: Ханс-Дітер Флік («Баварія»)

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALM
Бундеслига была интересной, когда там был Клопп, который дрючил "Баварию" с гораздо меньшими ресурсами на руках.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
lizerginnn
Не выдумывайте. Херня очередная, а не сезон. Интереса не вызвал вообще.