Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 червня 2020, 12:16
3524
11

Маріуполь в меншості зумів обіграти Дніпро-1

Підопічні Олександра Бабича підняли собі настрій після вильоту з Кубка України

| Оновлено 29 червня 2020, 12:16
3524
11
Маріуполь в меншості зумів обіграти Дніпро-1
ФК Маріуполь

Ще до початку другого етапу чемпіонату «Маріуполь» та «Дніпро-1» вважалися головними претендентами на сьоме місце, що дозволяло поборотися за участь в єврокубках. Перед початком матчу дніпряни випереджали суперника на чотири очки і повинні були знаходитися в кращому фізичному і психологічному стані. Азовці в середу зіграли виснажливий півфінал Кубка України проти «Ворскли», в якому поступилися в драматичній серії пенальті, тому головним завданням тренерського штабу господарів було відновлення своїх підопічних.
                  
Гра почалася досить жваво, при цьому гості виглядали краще. Господарі помітно перетасували склад у порівнянні з півфінальним матчем і відразу позначили, що будуть грати другим номером. На 9-й хвилині непогано з-за меж штрафного майданчика пробив Вакулко, але Гальчук у відмінному кидку відбив мяч.Маріупольци ж проводили неспішні позиційні атаки, немов усипляючи пильність суперника.
                                            
Грім для «Дніпра-1» грянув на 23-й хвилині, коли після помилки Сватка господарі провели атаку правим флангом, звідки Кирюханцев класно навісив у воротарський, після чого Корнієнку не склало труднощів головою пробити по порожніх воротах. Відразу після голу Михайленко випустив на поле Супрягу, але заміна була викликана не спробою посилити атакуючий потенціал дніпрян, а травмою Тейлора. Гол маріупольців несподівано зовсім вибив з колії гостей. М'яч перестав триматися в ногах підопічних Михайленка, а на 35-й хвилині Кулаков просто зобов'язаний був засмучувати Юрчука вдруге. Биков від бічної лінії віддав чудову вертикальну передачу на хід Кулакова, той увірвався в штрафний, обіграв голкіпера і незбагненним чином не влучив у порожні ворота.                                                          

До закінчення першого тайму єдиним пам'ятним моментом в атаці «Дніпра-1» був дальній удар Хобленка, який не доставив клопоту голкіперу. А ось господарі вже в компенсований арбітром час створили два моменти. Спочатку Корнієнко, і знову після відмінного навісу Кірюханцева, з гострого кута пробив поруч з дальньою стійкою, а через хвилину Кащук прекрасним ударом метрів з двадцяти відправив сферу у лівий нижній від Юрчука кут - 2:0.

У перерві Михайленко, мабуть, струсонув своїх підопічних, провівши ще дві заміни. Гості знову почали частіше володіти м'ячем, але діяли при цьому занадто схематично і передбачувано, практично не загрожуючи воротам Гальчука. Міг допомогти «Дніпру-1» стандарт на 59-й хвилині, але після подачі з кутової позначки Адамюк головою пробив в штангу в районі верхнього кута.

Тиск на оборону «Маріуполя» приніс результат на 65-й хвилині. Хобленко на підступах до штрафного обікрав Бикова і пішов на загострення, але був збитий Муравським, після чого арбітр призначив пенальті і показав жовту порушнику, а вона виявилася у Муравського вже другою. Сам постраждалий ударом з 11-ти метрової позначки скоротив різницю в рахунку і у дніпрян залишалося ще близько півгодини, щоб реалізувати свою чисельну перевагу і врятувати гру.

Було помітно, що в умовах спекотної погоди сили почали залишати гравців «Маріуполя». На 72-й хвилині гості знову на швидкості прорвали оборону, але Гальчук врятував азовців після удару Булеци метрів з восьми в нижній кут. А вже після подачі кутового господарі знов не встежили за Адамюком, який з кількох метрів головою пробив над поперечиною. За п'ять хвилин до закінчення матчу неймовірний момент був у Чичикова, який не зумів переграти Гальчука, пробиваючи з меж воротарського.

Важлива перемога дозволила «Маріуполю» до одного очка скоротити відставання від «Дніпра-1». У наступному турі азовці на своєму полі зіграють з «Карпатами», а дніпряни в гостях проти «Олімпіка».

Українська Прем’єр-ліга. 28-й тур.

Маріуполь – Дніпро-1 – 2:1

Корнієнко, 23, Кащук, 45+3 – Хобленко, 66 (пен.)

Ігнатенко, 38, Муравський, 48, Кулаков, 57 –  Логінов, 45, Сваток, 57, Ди Франко, 81

Муравський, 65 (друге попередження)

Маріуполь: Гальчук – Биков, Дава, Муравський – Корнієнко (Горбунов, 56), Мишньов (Топалов, 77), Ігнатенко (Чех, 77), Федорчук, Кірюханцев – Кулаков (Чурко, 67), Кащук (Фомін, 55).

Дніпро-1: Юрчук – Цуріков, Логінов, Сваток, Адамюк – Когут (Батагов, 81), Кравченко (Ді Франко, 46) – Назаренко (Булеца, 46), Вакулко, Тейлор (Супряга, 28) – Хобленко (Чичиков, 83).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

Стадіон: ім. В.С. Бойка (Маріуполь).

Удари (у площину): 8 (3) – 15 (8)
Кутові: 3 – 9
Оффсайди: 1 – 1.

МАРІУПОЛЬ-ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 28°C

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Якщо Евертон вилетить, то інший клуб АПЛ захоче Миколенка»
Футбол | 24 квітня 2024, 12:47 9
Журналіст: «Якщо Евертон вилетить, то інший клуб АПЛ захоче Миколенка»

Енді Брассел оцінив виступи українських легіонерів в цьому сезоні АПЛ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
8number
Заголовок только не очень: «Днепр в большинстве не смог отыграться», а не «Мариуполь в меньшинстве смог обыграть». Обыграл он при равных раскладах.
14sergey1953
Такое ощущение, что в Адамюка не круглая голова, а треугольная и мяч все время попадает в какой то угол и летит мимо ворот. Играть пол часа в большенстве и не сыграть даже в ничью, это позор! Михайленка немедленно увольнять с ним дела не будет, это уже понятно.
8number
Спасибо Михе-2 за атакующий футбол ⚽️, но без голов это всё на смарку и быстро забудется.
.
Как по мне, команда играющая на атаку должна делать ставку на первую половину матча. Зачем Супрягу и Булеца выпускать «потом», а не менять «после» - трудно понять.
.
Хобленко конечно красивый, статный игрок (особенно на фоне алкашей из Мариуполя), но, мне кажется, ему больше подходит хоккей 🏒. Хотя понять можно - у нас хоккея нет.
.
Разочарования у меня нет. Лично для себя видел цель на первый сезон - остаться в УПЛ. О еврокубках уже руководство кукарекать под конец начало. Нужен опыт ещё, из-за которого мы пока уступаем и Мариуполю и Ворскле.
Всем добра
Sunrise
Кащук радует. Растут молодые чемпионы мира.
korrektno
Де осмислена атака Д1? Імхо, Михайленко не в змозі поставити гру команди. Розчинились і перспективні сподівання-гравці. Думаю, що орендовані значно більше-б виросли в Зорі, Колосі, Олександрії, та, будь-де. Якщо бути справедливим, то Д1 не заслужено посідає 7-ме місце (гра зі Львовом). Сподіватися на покращення не доводиться в цих реаліях.
Aleks04
Красавцы! Осталось только для полного удовольствия в следующем матче просрать Олимпуку.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Михаил Степанов
Шкода...((