Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 червня 2020, 13:19
1305
1

Ворскла – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Французький «стрілок» проти полтавського школяра

| Оновлено 28 червня 2020, 13:19
1305
1
Ворскла – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олімпік Донецьк

Жодного матчу не програла «Ворскла» в ході першого кола другого етапу сезону, але ще яскравіше про статус команди каже вихід у фінал Кубка України. У вирішальному поєдинку турніру полтавчани зіграють другий раз в історії - таких висот клуб домігся вперше за останні 11 років!

До сих пір складно повірити, але історичний успіх навряд чи вийшов би без приголомшливих дій 16-річного Павла Ісенка. Юний голкіпер раніше не грав навіть за молодіжний склад «Ворскли», і ось - дебют, та ще в якому поєдинку! Складно уявити, чи траплялися в історії світового футболу воротарські дебюти з трьох відбитих «точок», але й сам Павло, і Юрій Максимов завдяки неймовірному тренерському рішенню заслуговують усіляких похвал!

Куди прозаїчніше справи у «Олімпіка», який вже давно «не хапає зірок з неба». Донеччани безславно пройшли кінцівку першого етапу сезону, і лише на другому - стали давати хоч якийсь результат. А в своєму останньому поєдинку колектив Ігоря Климовського навіть переміг, зупинивши безвиграшну серію на позначці в десять матчів. Фактори? Вихід з ігрової кризи або слабкість ПФК «Львів» - поки не зовсім зрозуміло, але вимушена пауза в два тижні точно не пішла донеччанам на користь.

Вся справа в тому, що матч проти «Карпат» довелося скасувати вже коли «Олімпік» прибув до Луцька, так що про економію фізичних сил мова точно не йшла. Більш того, не забуваємо, що у двох футболістів команди виявилися позитивними тести на коронавірус, тому весь колектив перебував, та й напевно перебуває у неабиякому стресі. Навіть розмови про можливий переїзд клубу в Одесу на цьому тлі відійшли на другий план. Зараз головне, щоб зустріч в Полтаві все ж відбулася, і тоді хоча б один пост-карантинний тур пройшов би без форс-мажорів.

Відносно персоналій «Олімпіка», то в останньому матчі команди найбільш яскравим, безперечно, був Тейшейра. Француз оформив дубль, забивши стільки ж, скільки за весь попередній сезон! Причому, другий м'яч Тейшейри вийшов справжньою окрасою туру. Був покликаний посилити колектив Віталій Гошкодеря, який повернувся в клуб, але поява на полі досвідченого півзахисника поки що відкладається. «Травмовані Дегтярьов, Гошкодеря, Литвин та Лук'янчук, найімовірніше, з полтавчанами не зіграють», - повідав наставник «Олімпіка».

У «Ворскли» точно не зіграє Володимир Баєнко, який «перебрав» з жовтими картками, зате цілком можлива поява нових «зірочок». Якщо в Кубку в воротах полтавчан дебютував школяр, то тиждень тому проти «Дніпра-1» свої перші матчі в УПЛ провели ненабагато старші Валерій Дубко та Євген Павлюк. Свій перший офіційний матч за «Ворсклу» провів і 29-річний Євген Опанасенко, так що Юрій Максимов за традицією завжди готовий до ротацій.

Статистика протистояння говорить про незначну перевагу «Ворскли», при цьому в загальній картині прослідковується тенденція з домашніми успіхами команд. Всього по разу суперники святкували перемоги в гостьових матчах, так що фактор поля в майбутньому поєдинку має величезне значення.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Різник, Сапай, Чеснаков, Альюн, Пердута, Скляр, Пуцлін, Ребенок, Кулач, Кане, Степанюк.

«Олімпік»: Кічак, Лебеденко, Політило, Шахаб, Пасіч, Кравченко, Цимбалюк, Гришко, Тейшейра, Романовський, Зотько.

28 червня, неділя

«Ворскла» — «Олімпік»
Полтава. Стадіон ім. О. Бутовського. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ВОРСКЛА  ОЛІМПІК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

УПЛ опублікувала календар нового сезону. Чемпіонат стартує у серпні
Футбол | 28 червня 2024, 18:45 0
УПЛ опублікувала календар нового сезону. Чемпіонат стартує у серпні

Перший тур попередньо заплановано на 3 серпня

Олександр ЗІНЧЕНКО: «Дуже прикро. Самі винні»
Футбол | 29 червня 2024, 05:23 0
Олександр ЗІНЧЕНКО: «Дуже прикро. Самі винні»

Захисник збірної України підбив підсумки виступу команди на Євро-2024

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rosti79
Ворскла выграет однозначно а не то Максимов выбегит на поле и побьет судью.
После матча с Днепром ворскла всё время выигрывает. У всех страх перед Максимовым.