Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 червня 2020, 15:21
782
5

Олег ОРЄХОВ: «На ВАР суддям теж треба виділяти регламентований час»

Колишній арбітр ФІФА - про недавні скандальні матчі в УПЛ

| Оновлено 27 червня 2020, 15:21
782
5
Олег ОРЄХОВ: «На ВАР суддям теж треба виділяти регламентований час»
Sport.ua. Олег Орехов

Колишній арбітр ФІФА Олег Орєхов оцінив роботу суддів в двох резонансних матчах чемпіонату України «Динамо» - «Колос» і «Зоря» - «Динамо», виділивши рівень взаємодії головних суддів з системою ВАР, яка застосовувалася в цих матчах.

«У грі «Динамо» з «Колосом» Сергій Бойко, який судив цей матч, дійсно прийняв кілька рішень по пенальті, які викликали дискусію. У ворота «Динамо» один пенальті, на мій погляд, був. Іншого не було, там більше симуляції було.

Моя думка - треба було дивитися ВАР. Не хочеться, щоб це виглядало як критика, це лише моя думка. Ще помітив, що з ВАР іноді рефері довго приймають рішення, це сильно затягує гру. Напевно, на ВАР суддям теж треба виділяти регламентований час.

Ще можна згадати матч «Зоря» - «Динамо», який обслуговував Микола Балакін. Якщо в цій грі була система ВАР, значить рефері повинен був йти дивитися момент з грою рукою Попова. На повторі було видно, що м'яч знаходить руку гравця. Він міг її прибрати. Тут жовта картка і пенальті.

Момент з Кендзьорою - це вилучення. Він зіграв не в м'яч, а в ногу суперника. Цей момент тягне на червону картку, і якщо Балакін пішов дивитися ВАР, то тільки для того, щоб підтвердити вилучення. А в підсумку він виніс попередження, яке повинно бути винесено там автоматично, без перегляду ВАР.

На Сидорчуку вилучення теж явне, червона картка однозначно. Також цікавим був момент з падінням у штрафному Циганкова. За динамікою момент міг тягнути на пенальті, але Балакін не зреагував, не пішов дивитися ВАР. Можливо, боковий рефері дав йому сигнал по радіозв'язку, що пенальті там немає. Якщо на цій грі працювала система ВАР, взаємодія з нею виявилася не на найкращому рівні.

Також думаю, що треба звернути увагу суддів і комітету арбітрів на нецензурні вислови учасників матчу, які можна почути в прямому ефірі, оскільки матчі проходять без глядачів за порожніх трибун. Чутність відмінна, тому не хочеться, щоб ми були хамами і жлобами, лаючись під час матчів. Суддям треба звертати увагу команд на ці моменти», - зазначив Орєхов.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
Якщо рахувати, що Кендзьора зіграв в ногу, то що тоді гра в м'яч?