Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 червня 2020, 11:20
31806
326

Феєрія ВАР і чотири пенальті. Динамо вирвало перемогу у Колоса

Гості в меншості не втримали нічийний рахунок

| Оновлено 23 червня 2020, 11:20
31806
326
Феєрія ВАР і чотири пенальті. Динамо вирвало перемогу у Колоса
twitter.com

До протистояння з аутсайдером першої шістки команд українського чемпіонату кияни підійшли в хорошому настрої: в минулому турі «динамівці» перемогли прямого конкурента в боротьбі за другу позицію, а потім без особливої напруги пройшли у фінал Кубка України. А ось у футболістів «Колоса» навряд чи були причини для радості. Звичайно, потрапляння до шістки кращих вже є безсумнівним успіхом для дебютанта Прем'єр-ліги, але чинити опір суперникам з топ-6 у «колосків» поки не виходить. На зустріч з віце-чемпіоном команда Руслана Костишина вийшла з неприємною серією з шести поразок.

У порівнянні з переможним матчем проти «Зорі» тренерський штаб «Динамо» зробив одну зміну в стартовому складі. Сидорчук, який опинився в лазареті, не міг допомогти партнерам, а на поле вийшов Вербич, котрий опинився одним з джокерів Михайличенка в Запоріжжі. У «Колоса» в порівнянні з попереднім туром відбулося дві зміни в старті. На лавці запасних опинився Вільхамссон, а Смирний виявився поза грою за умовами орендної угоди. Замість них з перших хвилин на поле вийшли Морозко і син головного тренера ковалівців Денис Костишин.

До початку зустрічі погода в Києві погіршилася і почалася гроза, так що командам довелося діяти під акомпанемент гуркоту грому. Після стартового свистка кияни взяли м'яч під контроль, неспішно будуючи свої атакуючі дії. Перша загроза воротам гостей прийшла після стандартного положення: Андрієвський з правого флангу зробив силову подачу, і Вербичу не вистачило зовсім трохи для того, щоб підправити м'яч у ціль.

Власне, після цього епізоду гостроту біля воріт суперники тривалий час не створювали. В середині першої половини зустрічі «колоски» заграли сміливіше, все частіше наближаючись до штрафного суперників. Був близький до успіху Петров, який головою замикав навіс з кутового - м'яч пролетів поруч зі штангою. А після удару зі штрафного у виконанні Богданова Бущану довелося демонструвати свою майстерність. До перерви в атаці у киян згадується хіба що випад Буяльського, коли півзахисник з гострого кута не зміг пробити голкіпера.

Перший тайм поєдинку в Києві, скажімо відверто, не вразив видовищним футболом. Такий розвиток подій цілком влаштовував підопічних Руслана Костишина, які при такій неспішній грі практично ні в чому не поступалися більш іменитим опонентам. Тренерському штабу «Динамо» необхідно було вносити корективи, і зміна, спрямована на посилення атаки, була зроблена негайно. На поле вийшов Циганков, до якого, згідно інформації, що з'явилася, проявляє інтерес італійський «Наполі».

Події, свідками яких ми стали після перерви, будуть ще довго обговорюватися як уболівальниками, так і експертами. На початку другого тайму господарі поля підвищили темп, і тільки реакція Волинця завадила відзначитися Миколенку, котрий пробивав з кута штрафного майданчика. Атака у відповідь ковалівців привела до неприємностей в штрафному «Динамо». М'яч потрапив у руку Попову, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті взявся пробивати Богданов, який не зумів переграти Бущана.

Сейв голкіпера надихнув «біло-синіх» на активну гру в атаку. Ледь не став автором гола Буяльський, який з лінії штрафного обвідним ударом потрапив у штангу. А потім ситуація для гостей стала зовсім невтішною. Після прострілу з флангу Петров в штрафному смикнув за футболку Вербича, після чого арбітр вказав на 11-тиметрову позначку і показав захисникові жовту картку, яка стала для нього другою в матчі. Циганков холоднокровним ударом з пенальті відправив м'яч у кут воріт.

Залишившись в меншості і поступаючись в рахунку, ковалівці відразу побігли відіграватися, і удача посміхнулася сміливим. Арбітр угледів порушення з боку «динамівців» на Ільїні в куті штрафного киян, і призначив ще один пенальті в ворота Бущана. На цей раз до «точки» підійшов Вільхамссон, який розвів м'яч і голкіпера по різних кутах.

Далі арбітр ледь не призначив ще один пенальті в ворота «Колоса» після єдиноборства Гавриша і Вербича. На цей раз для ковалівців все обійшлося: VAR-пауза довжиною приблизно шість хвилин переконала Бойка, що порушення правил з боку захисника не було. Але це був ще не фінальний акт вистави (в «антракті» Антюх не реалізував вихід сам на сам із Бущаном). Через кілька хвилин арбітр, здавалося, проігнорував падіння Де Пени в штрафному «Колоса», але незабаром побіг до монітора і... знову вказав на 11-тиметрову позначку. Сам Де Пена реалізував пенальті, четвертий (!) в поєдинку.

Сил, як фізичних, так і емоційних, на штурм воріт суперників у гостей вже не залишилося. Бойко компенсував цілих 9 хвилин, і в цей час кияни спокійно довели зустріч до переможного закінчення.

Фінальний свисток зафіксував вистраждану перемогу «Динамо», а Руслан Костишин відправився до головного арбітра висловлювати все, що накипіло за час поєдинку. У наступному турі «Колос» прийматиме «Олександрію», в той час, як «Динамо» зіграє на виїзді з «Десною».

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Динамо» – «Колос» – 2:1

 Віктор Циганков (64, з пенальті), Карлос де Пена (87, з пенальті) - Арні Вільхамссон (69, з пенальті).

 Кирило Петров (62, 2 ЖК).

 Георгій Цітаішвілі (19), Денис Попов (52) - Вадим Мілько (40), Кирило Петров (49), Владислав Ємець (61), Євген Єфремов (86).

На 53-й хвилині Андрій Богданов не реалізував пенальті (воротар).

«Динамо»: Георгій Бущан - Денис Попов, Віталій Миколенко, Артем Шабанов, Томаш Кендзьора - Беньямін Вербич, Володимир Шепелєв (Абдул Кадір Мохаммед, 75), Георгій Цітаішвілі (Віктор Циганков, 46), Олександр Андрієвський (Міккель Дуелунд, 57), Віталій Буяльський (Микола Шапаренко, 90) - Назарій Русин (Карлос де Пена, 57).

«Колос»: Євген Волинець - Євген Єфремов, Кирило Петров, Євген Морозко (Вадим Парамонов, 84), Віталій Гавриш - Вадим Мілько, Владислав Ємець, Олег Ільїн (Денис Антюх, 84), Андрій Богданов - Володимир Лисенко (Олег Кожушко, 73 ), Денис Костишин (Арні Вільхамссон, 62).

Арбітр: Сергій Бойко (Іванків, Київська обл.).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Опитування

Голосів 363
У матчі 27-го туру УПЛ Динамо обіграло Колос з рахунком 2:1. Суддя зустрічі Сергій Бойко призначив 4 пенальті, плюс ще один скасував. Які 11-метрові, на ваш погляд, були поставлені (скасовані) несправедливо?

Оберіть до 5 варіантів відповіді

Несправедливий перший (не забив Богданов)

15 голосів 4.13 %

Несправедливий другий (забив Циганков)

42 голоса 11.57 %

Несправедливий третій (забив Вільхамссон)

66 голосів 18.18 %

Несправедливий четвертий (забив Де Пена)

132 голоса 36.36 %

Несправедливо скасований пенальті за фол на Вербичу

17 голосів 4.68 %

Все пенальті призначені справедливо

64 голоса 17.63 %

Важко сказати / мені все одно

27 голосів 7.44 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(96)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

100-мільйонний пшик? Як Джейдон Санчо може почати все з нуля у Манчестері
Футбол | 25 квітня 2024, 11:00 0
100-мільйонний пшик? Як Джейдон Санчо може почати все з нуля у Манчестері

Щоправда, на шляху до цього ще існує одна «невеличка перешкода»…

Коментарі 326
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Футбол в квадрате
Базар-лига!) Давно я на футболе так не ржал Ну а Заре походу можно концентрироваться на бронзе...
8number
Цирк на дроті. No comments.
Зражевський Володимир
Поздравляю ДК со вторым местом, сегодня нам показали, что ДК уже все порешало в кабинетах, не важно что будет на поле, можно просто забегать в штрафную и падать.
Не было бы ВАР он бы еще в моменте с Вербичем бы поставил, просто не смог придумать.
А тут на секнду за футболку держали
serge_kr
Позорище киевское уже второй матч благодаря судьям тянет себя на второе место, ПОЗОРИЩЕ!
pricolist
Как я понимаю Костышина, такого беспредела суддейского давненько не было, что говорить, если им даже ВАР не помогает
8number
Костишин: «Це беспрідєл. Шайка-Бойко-Арановський»
Cityzen83
Ой цирк. 3 пеналя не понятных. Жёлтые левейшие, удаление тем более. Динамо ооочень слабо. Выход Кадири это ппц. На удержание счета с Колосом 😟выпустили при 1-1? так он своей обрезкой выход на воротника организовал. Короче фигня а не матч при ливне и арбитра не понятном.
Sukiyaki
ну ее нагуй, такую победу..
ampl7
Бойко и Арановича навечно лишить свистка за профнепригодность и предвзятость в принятии решений. Первый пенальти высосан из пальца, второй пенальти пытались пять минуть вытянуть из жопы не получилось... Так третью попытку высосали из суркисовского члена. И удачно. Слава Суркису и его тридварасам на доверии.
osa110
Судья ВАР Арановский, опять же Киев.
Ігор Лащук
В какое позорище превратилось Динамо. Что они в Европе могут показать ?
Aleks04
С этого дня в чемпионате буду болеть исключительно против ДК. Адекватные болельщики Динамо сделают так-же. Беспредел проплаченого арбитра из Киевской области. Металлист когда-то незаслуженно не пустили в ЛЧ, сейчас топят Зарю. Суркисы — Ху*йлы. У меня всё
Сергей Иванамофф
Динамо в нынешнем виде - позорище.
Нет игры, нет мастерства, нет тренера.
Судейство - это вопросы уже не к Динамо, но тоже уровень первой лиги.
ramos2010
Бойко променял карьеру арбитра на шубу.. цырк тупо цирк. Я такого еще не видел..
Panama2830
динамо в цьому житті здатне вигравати лише через одинадцятиметрові..... це не перемога..... така перемога гірша за саму поразку..... позорно так вигравати...... потрібно купувати талановитих футболістів. а не купувати суддів.......фууууууууу
Aleks04
Именно суркисня поставила Павелко на должность (напоминаю)
Роман Порывай
Народ, харе меряться "письками". В этом сезоне Шахтер был сильнее по личным встречам (3 против 1) и по очкам с большим отрывом. Смысл тут считать удары и второстепенную статистику. Мне как болельщику ДК это неприятно, но это факты. И чемпионство потому абсолютно заслуженно. Только смысл сейчас спорить об этом, когда поезд уехал? Сейчас ДК надо улучшать игру, чтобы выигрывать и сохранять 2 место, причём уверенно, а не как с Колосом, чтобы не было повода для разговоров о судействе.
Vadim-77
Такое судейство превращает наш футбол в позорное зрелище. Интересно, игрокам и фанам Динамо нравятся такие "победы" ?
serge_kr
Еще странное совпадение, почему на матчи ДК назначают киевских судьей ?