Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 червня 2020, 05:58
1799
2

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Циганков ще не готовий грати два тайми»

Наставник киян прокоментував важкий матч УПЛ проти «Колоса»

| Оновлено 23 червня 2020, 05:58
1799
2
Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Циганков ще не готовий грати два тайми»
fcdynamo.kiev.ua

Тренер «Динамо» Олексій Михайличенко дав коментар за підсумками матчу УПЛ проти «Колоса» (2:1), в якому суддя призначив 4 пенальті.

- Якщо коротко охарактеризувати цей матч, то єдине, що було позитивним в цій грі - це тільки результат. Показати ту гру, яку ми хотіли, на яку налаштовувалися і до якої готувалися, не вдалося. По-перше, через те, що ми грали не на тих швидкостях, на яких повинні були, по-друге, допустили дуже багато помилок, причому не хтось окремо, а вся команда. А також важливо, що емоційно і психологічно ми не змогли налаштуватися на цю гру і відновитися після тих матчів, які були раніше, і забрали дуже багато емоцій.

- Яка ваша оцінка цього матчу з точки зору суддівства?

- Я не коментую суддівство, тим більше що ви прекрасно розумієте, що на грі працювала система VAR, а сперечатися з нею складно. Для мене важливіше те, що вдалося зробити моїй команді. Звичайно, я задоволений результатом і тим, що ми взяли важливі три очки. Але за великим рахунком, ми могли програти цей матч, і тільки величезним зусиллям волі змогли виграти цю перемогу. Ми поступилися «Колосу» в бажанні, але, повторюся, за емоціями і в психологічному плані це дуже складний відрізок. Потрібно заспокоїться і продовжувати робити все, що від нас залежить, щоб досягати потрібного результату.

- Каргбо після матчу з «Минаєм» отримав хороші відгуки, ви розглядаєте можливість випустити його в основному складі?

- Звичайно ж, він готується, але ми прекрасно розуміємо, що розуміння і взаємодії з гравцями у нього ще недостатньо, щоб випускати його в таких матчах, коли ми ризикуємо залишитися удесятьох. У такій ситуації дуже важливо ігрове взаєморозуміння, чого у нього, на жаль, немає. Але ми, безумовно, на нього дуже розраховуємо. Була б інша ситуація, ми б його випустили, щоб він відчув ігрову і командну атмосферу. Тренування - це одне, а гри - зовсім інше.

- На скільки відсотків готовий Циганков після травми?

- Оцінити у відсотках не беруся. Ми бачимо, що Вітя виходить на поле, додає, загострює гру і намагається все робити на рівні, але все-таки невеликі помилки допускає. Видно, що ігрової практики у нього ще не вистачає, напевно, два тайми він грати ще не готовий. Будемо сподіватися, що найближчим часом все стане на свої місця. Незважаючи на те, що у нас дуже важливі матчі, ми не хочемо його втратити, якщо випустимо завчасно.

- Не в перший раз «Динамо» добивається результату завдяки кадровій ротації по ходу матчу. Така ваша задумка, або не всі футболісти готові грати весь матч?

- Заміни завжди грають дуже важливу роль. Не можна гарантувати, що всі одинадцять чоловік, які вийшли на поле в основному складі, покажуть все, на що вони готові. Якщо це виходить, нехай кожен грає все 90 хвилин. Щоб перебудувати і посилити команду, завжди використовувалися заміни. Особливе значення це має після карантину, коли всім командам дуже важко грати одинадцятьма гравцями, і ми це бачимо, особливо у других таймах. Ще й по дуже жаркій погоді, коли немає ігрового тонусу, заміни завжди грають ключову роль. Хочу підкреслити, що вони завжди грають роль, потрібно мати кілька планів на будь-який матч.

- У матчі з «Колосом» добре себе проявив Георгій Бущан, конкуренція на воротарській позиції позитивно на нього впливає? Чи можна сказати, що він зараз номер один?

- У нас два прекрасних воротаря - і Бущан, і Бойко. Перед кожним конкретним матчем у нас йде цілеспрямована підготовка. Знаючи сильні якості обох голкіперів, перед самою грою ми вирішуємо, хто з них буде грати. Звичайно, конкуренція повинна бути, причому, здорова, щоб не тільки вони, а й вся команда бачила, що, якщо один гравець готовий краще, ніж інший, він буде обов'язково грати. Це важливо для атмосфери всередині команди.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Поверніть Тухеля». Фани Баварії протестують проти планів клубу
Футбол | 26 квітня 2024, 13:49 5
«Поверніть Тухеля». Фани Баварії протестують проти планів клубу

Вболівальники не хочуть бачити тренером Рангніка

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
А шо такое функционально не готовы и где вопросы о отставке или все норм, команда строится, прогресс видится, молодежь надирается опыта и тд и тп?
Kevko
Динамо в этом матче играло плохо.
Судья чудил по полной программе.