Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 червня 2020, 11:33
8520
35

Зоря в гостях впевнено обіграла Десну

Луганська команда продовжує погоню за Динамо

| Оновлено 22 червня 2020, 11:33
8520
35
Зоря в гостях впевнено обіграла Десну

В рамках 27-го туру Української Прем'єр-ліги в Чернігові зустрілися команди, які в поточному турнірі ведуть боротьбу за історичні для себе досягнення. Так, «Зоря» ніколи раніше не завойовувала «срібні» медалі українського чемпіонату і в цьому сезоні рішуче налаштована відвоювати у конкурентів другу позицію. Правда, останні результати луганчан, які чергують перемоги з поразками, не могли вселяти оптимізм шанувальникам «чорно-білих».

Для «Десни» величезним успіхом стане і третє місце в турнірній таблиці, яке дозволить потрапити в груповий турнір Ліги Європи. Що вже говорити про віце-чемпіонство, адже чернігівці, безсумнівно, будуть намагатися вклинитися в боротьбу за «срібло» чемпіонату. Тому очна дуель «Десни» і «Зорі» набувала вкрай важливого значення. Важливого, але, як зазначив перед матчем Віктор Скрипник, не вирішального.

У порівнянні з програним матчем «Динамо» в попередньому турі тренерський штаб «Зорі» зробив тільки одну зміну в стартовому складі. У центр оборони «чорно-білих» повернувся Віталій Вернидуб, який замінив дискваліфікованого німця Абу-Ханну. У «Десни» відзначаємо дві зміни. На лівому фланзі оборони Западню змінив Мостовий, а в центрі поля вийшов Арвеладзе, в той час як Будківський, який перебував на поєдинок з «Олександрією» в стартовому складі, опинився на лаві запасних.

Гості активно почали зустріч і вже на другій хвилині створили перший гольовий момент біля воріт суперників: Громов зробив ривок по правому флангу і прострілив у центр штрафного на Кабаєва, який пробив поруч зі штангою. «Чорно-білі» продовжили на високих швидкостях тероризувати оборону «сіверян», які не впоралися зі стартовим натиском опонентів. «Зоря» атакувала по центру, а Фаворов дуже необережно зіграв у власному штрафному, що дозволило Кочергіну розстріляти ворота.

Забивши швидкий гол, луганчани не стали зменшувати оберти, володіючи значною територіальною перевагою. Чернігівці були змушені в основному оборонятися, а при перехопленні м'яча досить швидко з ним розлучалися. Як часто буває в таких випадках, коли у команди не клеяться конструктивні дії, господарям поля могли підсобити «стандарти». Після одного з них (навісу зі штрафного) головою пробив Філіппов, і Махарадзе зіграв надійно.

Неприємним моментом для «Зорі» стало пошкодження Іванисені, яке не дозволило футболістові продовжити матч: основного «опорника» гостей замінив Луньов. Незадовго до перерви «чорно-білі» ледь не подвоїли свою перевагу, коли Паст в падінні зреагував на удар Кабаєва з кута штрафного майданчика. А за кілька миттєвостей до свистка на перерву ворота «Десни» врятувала штанга після несильного удару Громова з лінії воротарського.

Саме Громов на початку другої половини зустрічі посприяв ще одному взяттю воріт «Десни». Артем заробив штрафний прямо навпроти «рамки» «Десни», і Михайличенко зі «стандарту» під «стінкою» відправив м'яч точно в ціль.

Такий розвиток подій мав змусити господарів поля більш активно йти в наступ, але по факту футболісти «Зорі» продовжували володіти перевагою. Навіть вихід на поле другого форварда (Будківського) не допоміг «сіверянам» перевести гру до штрафного луганського клубу. Атаки підопічних Скрипника виглядали гострішими і цілеспрямованішими. Кілька можливостей упустив Кабаєв, а Громов навіть завдав точного удару, але арбітр після наради з відеоасистентом відмінив взяття воріт.

І все ж, «сіверяни» забили. М'яч у штрафному гостей потрапив в руку Чеберку, який, до того ж, отримав другу в поєдинку жовту картку і був змушений достроково залишити поле. Фаворов точним ударом реалізував пенальті, але це сталося на восьмій компенсованій хвилині, тому у чернігівців не залишилося часу навіть на ще одну атаку.

«Зоря» здобула цілком впевнену перемогу і продовжує вести запеклу боротьбу за друге місце. Настрій луганчанам зіпсували травми футболістів. Крім Іванисені, зустріч не зуміли дограти Махарадзе і Вернидуб. У наступному турі має бути дуже цікаво: луганчани будуть протистояти «Шахтарю», а «Десна» битиметься з «Динамо».

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Десна» – «Зоря» – 1:2

 Денис Фаворов (90+8, з пенальті) - Владислав Кочергін (6), Богдан Михайличенко (55).

 Євген Чеберко (90+7 - 2 ЖК).

 Андрій Мостовий (10), Максим Імереков (43), Андрій Гітченко (53), Леван Арвеладзе (66), Дмитро Хльобас (86), Йоонас Тамм (90 + 1) - Віталій Вернидуб (24), Євген Чеберко (32), Максим Луньов (89), Артём Громов (90+3).

«Десна»: Євген Паст - Андрій Мостовий (Андрій Тотовицький, 46), Андрій Гітченко, Максим Імереков, Денис Фаворов, Юхим Конопля - Владислав Калитвинцев (Йоонас Тамм, 46), Владислав Огиря, Єгор Картушов (Орест Кузик, 85), Леван Арвеладзе (Пилип Будківський, 69) - Олександр Філіппов (Дмитро Хльобас, 78).

«Зоря»: Заури Махарадзе (Нікола Василь, 78) - Віталій Вернидуб, Олександр Тимчик, Дмитро Іванисеня (Максим Луньов, 27) - Євген Чеберко, Владислав Кочергін, Владлен Юрченко, Дмитро Хомченовський, Артем Громов, Богдан Михайличенко - Владислав Кабаєв (Михайло Перович, 90).

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Заря уверенно наиграла на крупную победу, а в итоге в один мяч...
Ну и Романов - "молодец". Решил не выбиваться из канвы пост-карантийной. Вторая желтая, серьезно? Это умышленная игра была? Пеналь - да, но карточка... Но я не удивился, если честно.
JulikoB
У Зорьки тренер толковый, ей бы еще финансов подкинуть, боролась бы за золото ЧУ.
euro2012_za_2012euro
Шахтер отдохнёт в матче с Зарей, а потом победит Динамо.
И за три тура до конца - 3 могут превратится для Зари в +3 очка или +1.
И тогда уже Зарю будет устраивать ничья в очном поединке с Динамо.
На такие шансы можно ловить!
Только что будет Заря делать в квалификации ЛЧ?
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vadim-77
Заслуженная победа "Зари". Жаль такой ценой. Три травмированных в одной игре...
https://t.me/ fczarya Телеграм канал о луганской "Заре". Подписывайтесь, если хотите быть в курсе всех новостей о команде.
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Тарасик Шевченко
Какой смысл был мусорам проигрывать ?!
Real
Зорька вы лучшие!Судьи уроды
Real
Заря вы топ! Интересно как болельщику Десны относятся,что их команду спонсирует российский бизнесмен?
axylinam
Третье место Заря не упустит,а до второго не дотянется
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил