Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 червня 2020, 19:25
8991
20

Десна – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Господарі починають довгу домашню серію, гості – «кабінетну» боротьбу

| Оновлено 21 червня 2020, 19:25
8991
20
Десна – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Десна

Очною зустріччю суперники завершили перший етап сезону, і ось - чергове протистояння команди подарують на фініші першої частини другого етапу. В ході чемпіонату головні переслідувачі «Динамо» обмінялися домашніми перемогами, так що більше шансів на успіх в майбутньому поєдинку, природно, експерти віддають «Десні».

Тим більше, чернігівський колектив перебуває в дуже непоганій формі: лише одна поразка в семи останніх матчах, та й то, бойові 2:3 від «Шахтаря» на виїзді виглядають цілком гідно. Ну а тиждень тому «Десна» взагалі розгромила в гостях ще одного сусіда по таблиці. Олександра Рябоконя за підсумками минулого вік-енду визнали найкращим тренером туру, а автор дубля у ворота «Олександрії» Олександр Філіппов отримав звання кращого гравця. Результативність форварда вражає, і, як пам'ятаємо, навесні саме гол Філіппова виявився єдиним в протистоянні з «Зорею». Зазначимо, що в першому колі один з кращих бомбардирів «Десни» не грав з луганчанами через пошкодження плеча.

З цілком іншої причини ризикує не зіграти з «Десною» кращий бомбардир «Зорі» Богдан Лєднєв. Напередодні протистояння минулого туру проти «Динамо» футболіст отримав свою восьму в сезоні жовту картку. Поєдинок з киянами, котрі як раз володіють правами на Лєднєва, гравець пропустив, але ось за підсумками засідання Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ було прийнято рішення відсторонити Лєднєва додатково на один матч. Причина? КДК вважає, що футболіст отримав цю картку навмисне. Футбольний клуб «Зоря» вже заявив, що категорично не поділяє дане рішення, так що, можливо, назріває новий скандал. До слова, на тому ж засіданні три матчі дискваліфікації, але вже «по слідах» вилучення в грі з «Динамо» отримав Ловро Цвек, з чим «Зоря» також не згодна. Якщо врахувати, що з «Десною» не зіграє Абу Ханна, то кадрові проблеми у луганчан - очевидні.

Але і без них у «чорно-білих» нині - явно не найкраща хода по чемпіонату. Шість турів «Зоря» чітко чергує перемоги і поразки, що дозволило «Динамо» повернутися на другий рядок таблиці, а «Десні» - зрівнятися з луганчанами за очками. Втім, попереду ще ціле коло, хоча його календар - не зовсім благоволить колективу Віктора Скрипника. Всього два домашні поєдинки зіграє «Зоря», тоді як у «Десни» їх п'ять (!) поспіль. Сам же досвідчений наставник луганчан прокоментував майбутній матч з традиційно «холодною головою» і без зайвих емоцій: «Щодо «Десни» скажу, що ця команда-претендент на ті ж місця, які хочемо зайняти й ми. Буде дуже важлива гра. Як би матч не закінчився - жодна з команд не перестане боротися за свої цілі. Гра важлива, але не вирішальна».

Дисциплінарні санкції не обходили суперників і в двох попередніх протистояннях сезону, причому тоді ситуація була не на користь чернігівського колективу. У першому колі перемогу «Зорі» приніс пенальті, призначений вже в кінцівці зустрічі, а в другому - «Десна» половину тайму грала в меншості, при цьому вдесятьох забивши і утримавши мінімальну перемогу.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Десна»: Паст, Фаворов, Імереков, Гітченко, Огиря, Калитвинцев, Картушов, Конопля, Западня,. Філіппов, Будківський.

«Зоря»: Махарадзе, Тимчик, Вернидуб, Чеберко, Михайличенко, Іванисеня, Хомченовський, Юрченко, Кочергін, Громов, Кабаєв.

21 червня, неділя

«Десна» — «Зоря»
Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ДЕСНА ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 49
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках
Футбол | 19 квітня 2024, 10:54 13
Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках

А англійські команди вперше з 2015 року не пробилися до півфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fifadinamo
Отличненько, уже матч Десна -Заря становится чуть не финалом, жаль что вместо Колоса Днепр не влез в 6 ку - была бы тотальная война в каждом матче, что не тур так бомбаматч. Мне нравится такой футбол
Turnok
Один из ключевых матчей. Мне удалось посмотреть матч Шахтёр - Десна, и я получил удовольствие. Черниговцы решили сыграть с Шахтой в открытый футбол. На каждую атаку горняков Десна отвечала своей атакой, поэтому и поучились такие интересные 3:2. Я полагаю, что Десна фаворит поединка. Черниговцы сейчас показывают игру уровня киевского Динамо. Заря этот перерыв в чемпионате пока переносит более болезненно, победы даются тяжело, а один из ключевых матчей был проигран. Да и сводки СМИ тоже действуют на футболистов. Мне кажется, что Леднев и Тымчик уже видят себя в Динамо, а это негативно сказывается на их настрое на игру.
serpalx
а уже 0:2, за что минусуем?
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
8number
Обе команды показывают хорошую игру в этом сезоне. Показывают тактически красивый и грамотный футбол.
Но. Десна отстраивает стадион, проводит расширение тренировочных полей, гостиничных комплексов, инфраструктуры. Заря по уши в долгах, задержки по зарплате, распродажа за даром ключевых футболистов и невнятное будущее.
Так что путевку в Еврокубки и, тем более, шанс на попадание в ЛЧ должны прежде всего получить черниговцы.
2:0
Real
Верим в Зарю,только победа!!
Desna777
Буде гра. За ними спостерігати одне задоволення. Десні бажаю успіхів! Тільки Десна! Тільки Перемога!!!
zzg77
Скорее всего будет ничья 1:1
axylinam
Эта игра покажет,какого на самом деле уровня тренер Скрипник,настал момент икс
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K_Sarioglo@i.ua
Главное чтобы не было ничьей.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил