Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 червня 2020, 16:23
2308
12

Маріуполь впевнено розібрався зі Львовом

Два м'ячі Руслана Фоміна та точний удар Кащука позбавили гостей шансів на здобуті очки

| Оновлено 20 червня 2020, 16:23
2308
12
Маріуполь впевнено розібрався зі Львовом
ФК Маріуполь

Команди підійшли до цієї гри, маючи в своєму пасиві сумні безвиграшні серії. У «Маріуполя» вона налічувала 4 матчі (2 нічиї, 2 поразки), а у «Львова» - 7 поєдинків без перемог (4 нічиї, 3 поразки). Тож мотивації у суперників вистачало. Тим більше, що господарі поля ще мають шанси поборотися з «Дніпром-1» за підсумкове сьоме місце в турнірній таблиці, а львів'янам треба набирати очки, щоб якомога далі відійти від останнього місця, яке посідають їхні земляки із «Карпат».

Матч розпочався з досить ранньої жовтої картки, яку вже на другій хвилині Костянтин Труханов показав Валерію Федорчуку. Втім, це маріупольців жодним чином не зупинило і вони відразу ж постаралися забити швидкий гол. І якщо на 4-й хвилині дальньому удару В'ячеслава Чурка трохи забракло влучності, то вже в наступній атаці футболісти з берега Азовського моря все розіграли, як по нотах.

Гольову атаку розпочав Руслан Фомін, який стоячи спиною до воріт, прикрив м'яч корпусом від опонента і, побачивши, що відкрився на правому фланзі Павло Полегенько, зробив передачу йому на хід. Захисник «Маріуполя» стрімко промчав майже до лицьової лінії, видавши точний пас тому ж Фоміну, який вже опинився відкритим у штрафному майданчику гостей. Руслан пробив у дотик в лівий від себе кут воріт да так, що Богдан Сарнавський вже нічим не зміг допомогти свої партнерам.

Після цього гра трохи вирівнялася і львів'яни стали сміливіше йти вперед. Вони подали кілька кутових біля воріт Євгена Гальчука, проте до небезпечних моментів справа так і не дійшла. А ось господарі поля стали більше діяти на контратаках і могли збільшити свою перевагу. Наприклад, близький до успіху був Сергій Горбунов, коли на 24-й хвилині зробив сольний рейд по лівому флангу і сильно пробив у дальній кут - м'яч розминувся зі штангою буквально в сантиметрах.

На 27-й хвилині «Маріуполь» забив другий гол, і знову відзначився Руслан Фомін. Цього разу він отримав передачу на хід з глибини оборони від Дмитра Мішньова, на мить випередивши Богдана Сарнавського, який вибіг на перехоплення за межі свого штрафного майданчика. Забити досвідченому нападнику вже у порожні ворота не становило жодних труднощів.

До перерви малюнок гри особливо не змінився. «Львів» більше атакував позиційно, але, в основному, безуспішно, а маріупольці продовжували робити акцент на швидкі контратаки, проте і вони нічим небезпечним для гостей не завершилися.

Вже в компенсований арбітром час до першого тайму в штрафному майданчику «Маріуполя» стався епізод, який викликав неоднозначну реакцію у футболістів і тренерів львівського клубу. Після навісу з правого флангу Бопесу пробив головою і м'яч потрапив у руку Павлу Полегеньку, який перебував спиною до суперника. Костянтин Труханов порушення правил в цьому епізоді не побачив і продовжив матч. І буквально тут же непоганий по силі і точності удар вийшов у Микити Татаркова, однак Євген Гальчук опинився на місці.

Другий тайм почався з того ж, чим завершувався перший. Знову Микита Татарков наважився на удар зі середньої дистанції, але тепер м'яч зачепив ногу захисника і вилетів на кутовий. З відповіддю не забарився В'ячеслав Чурко, але і тут м'яч в ціль не влучив. А далі майже хвилин двадцять обидві команди хоча і діяли активно, але без ударів по воротах і небезпечних моментів. Лише на 67-й хвилині Руслану Фоміну вдалося пробити головою по воротах львів'ян, але м'яч полетів значно вище поперечини.

Користуючись тим, що зараз в матчах Прем'єр-Ліги дозволяється робити по п'ять замін, наставники клубів стали випускати на поле свіжих футболістів. І саме двоє з них у складі господарів поля створили небезпечну ситуацію на 71-й хвилині. Олексій Кащук зробив передачу на хід Андрію Кулакову і той пробив сильно, вже перебуваючи у штрафному майданчику суперників. Богдан Сарнавський в цьому епізоді зіграв надійно, відбивши м'яч на кутовий.

Ближче до кінця зустрічі, нарешті, пішли удари і у футболістів «Львова». Так, на 80-й хвилині Альваро бив сильно з лінії штрафного майданчика, але прямо в руки Євгену Гальчуку. А ще за дві хвилини приблизно з тієї ж дистанції непогано приклався до м'яча Владислав Приймак, однак цього разу трохи вище цілі. Маріупольці відповіли двома схожими моментами на 86-й і 87-й хвилинах. Спершу з лівого флангу Ігор Кирюханцев робив простріл на Олексія Кащука, який перебував уже у воротарському майданчику, однак того на секунду випередив Ігор Гончар. А потім після передачі Дави з гострого кута міг вдало завершити комбінацію Руслан Фомін, але у ворота не влучив.

І все ж таки на останній хвилині вже компенсованого арбітром часу господарі поля зуміли забити третій гол. Сергій Яворський від своїх воріт зробив довгу передачу по центру вперед на Олексія Кащука і той холоднокровно переграв Богдана Сарнавського.

В підсумку «Маріуполь» виграв 3:0 і, набравши 30 очок, не тільки закріпився на восьмій позиції, а й істотно наблизився до «Дніпра-1».

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем’єр-ліга. 27-й тур.

Маріуполь – Львів – 3:0

Фомін, 5, 27, Кащук, 90+3

Федорчук, 2, Чоботенко, 51, Яворский, 63, Полегенько, 68, Кащук, 88 – Нич, 21, Братков, 41, Бопесу, 44, Приймак, 84, Кравчук, 90+3

Маріуполь: Гальчук – Корнієнко (Кірюханцев, 82), Яворський, Чоботенко, Полегенько – Горбунов (Дава, 56), Мишньов, Федорчук (Тищенко, 56), Чурко – Фомін, Топалов (Кащук, 65).

Львів: Сарнавський – Люлька, Братков, Борзенко (Кравчук, 82), Гончар – Бопесу (Яковеллі, 61), Джонатан (Приймак, 46) – Богунов (Недоля, 82), Алваро, Татарков – Нич (Велвес, 61).

Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)

Стадіон: ім. В.С. Бойко (Маріуполь)

Удари (у площину): 9 (4) – 13 (6)
Кутові: 5 – 13
Оффсайди: 1 – 1.

МАРІУПОЛЬ-ЛЬВОВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Николай Власов
ПОЗДРАВЛЯЮ ФК МАРИУПОЛЬ С ПОБЕДОЙ МОЛОДЦЫ БРАВО
Shevchenka2019
А фек@лу по єб@лу)
dudigo78
Матчу не бачив, але судячи по статистиці ударів та кутових рахунок не по грі?
Al Zolo
Фекалии на уровне польского футбола-середняки 3 лиги-какая Экстракласса
Aleks04
Так и надо фекалью. Фома мастер
Al Zolo
Верес ьвов с Карпатами должны вылететь по спортивному принципу но вылетит ток Верес -ФК Львов
8number
Поки Львiвськi команди не вiзмуть до складу Христину та Марiчку — дiла не буде.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил