Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Італії
17.06.2020 22:00 – FT 0 : 0
4 : 2 Серія пенальті Серія пенальті
Кубок Італії
| Оновлено 18 червня 2020, 14:18
11593
7

Перший титул Гаттузо. Наполі вирвав у Ювентуса Кубок Італії

Доля трофею вирішувалася в серії післяматчевих пенальті

| Оновлено 18 червня 2020, 14:18
11593
7
Перший титул Гаттузо. Наполі вирвав у Ювентуса Кубок Італії
twitter.com/jiennense81

Світ потроху відходить від депресії, яку викликала пандемія вірусу COVID-19. Стосується це й Італії - однієї з країн, яка найбільше постраждала від захворювання. Саме італійці зважилися на проведення першого післякарантинного титульного матчу. Форс-мажорні обставини диктують свої умови: порожні трибуни, виснажливий щільний графік. Але до цього потрібно звикати, і головне, що гра повернулася на футбольні поля. Кілька днів тому «Наполі» та «Ювентус» провели півфінальні матчі національного Кубка, в мід-вік стали учасниками вирішального протистояння, а вже незабаром відновлять боротьбу в чемпіонаті.

Відразу після стартового свистка «чорно-білі» взяли м'яч під контроль і почали шукати слабкі місця в захисних побудовах номінальних господарів. Оборона «Наполі» здригнулася досить швидко: Кальєхон обрізався біля власного штрафного майданчика, Дібала відразу переадресував м'яч Роналду, а португалець намагався технічно «обвести» голкіпера. Мерет в цьому епізоді зіграв надійно.

Туринці володіли значною територіальною перевагою, але неаполітанці компактно оборонялися і діяли вже майже безпомилково. А відстоявши свої володіння, підопічні Дженнаро Гаттузо взялися і самі загрожувати воротам суперників. Ледь зі штрафного не відзначився Лоренцо Інсіньє, після удару якого м'яч влучив у штангу. Потім свою реакцію довелося демонструвати Буффону. 42-річний голкіпер парирував удар Демме з кута штрафного і впорався зі спробою все того ж Інсіньє.

У другій половині зустрічі гра довгий час проходила без гостроти біля воріт. Але потім туринці помітно втомилися, а неаполітанці почали діяти сміливіше, дозволивши собі навіть пресинг біля штрафного майданчику суперників. Та й заміни, які провів тренерський штаб Гаттузо, помітно пожвавили гру «Наполі». Відмінний шанс відзначитися результативним ударом упустив Мілік, котрий з центру штрафного майданчика не потрапив в ціль.

Основний час невблаганно котився до свого завершення, а на останніх хвилинах в черговий раз свій високий клас продемонстрував Буффон. Після навісу з кутового Максимович головою розстрілював ворота, і голкіпер в падінні з лінії відбив м'яч. Потім було добивання, і від Буффона, який вже лежав на газоні, м'яч відскочив у штангу.

Але справжнім героєм протистояння ветерану стати не судилося. За регламентом команди відразу після закінчення другого тайму пробивали пенальті. Фатальними для «чорно-білих» стали промахи Дібали та Данило. Неаполітанці реалізували всі свої удари і стали володарями Кубка Італії.

Дженнаро Гаттузо завоював свій перший трофей в якості головного тренера.

Кубок Італії. Фінал.

«Наполі» - «Ювентус» - 0:0 (по пенальті 4:2)

Серія пенальті: 0:0 Дібала (воротар), 1:0 Інсіньє, 1:0 Данило (вище), 2:0 Політано, 2:1 Бонуччі, 3:1 Максимович, 3:2 де Лігт, 4:2 Мілік.

Маріу Руй (77) - Леонардо Бонуччі (51), Пауло Дібала (83)

«Наполі»: Алекс Мерет, Маріу Руй (Ельсеід Хюсай, 80), Каліду Кулібалі, Нікола Максимович, Джованні Ді Лоренцо, Пьотр Зелінські (Еліф Елмас, 88), Дієго Демме, Фабіан Руїс (Маркес Аллан, 80), Лоренцо Інсіньє, Дріс Мертенс (Маттео Політано, 67), Хосе Кальєхон (Аркадіуш Мілік, 66).

«Ювентус»: Джанлуїджі Буффон, Леонардо Бонуччі, Алекс Сандро, Маттейс де Лігт, Хуан Куадрадо (Аарон Ремсі, 85), Блез Матюйді, Миралем П'яніч (Федеріко Бернардескі, 74), Родріго Бентанкур, Дуглас Коста (Данило, 65), Кріштіану Роналду, Пауло Дібала.

Арбітр: Даніеле Довері

«Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія)

НАПОЛІ - ЮВЕНТУС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Denmark1107
Браво Наполі
Ще б Лаціо виграв першість, і сезон стане дивовижним👍🖐🥇
Харе вже цьому штучному непорозумінню концерну FIAT гегемонити в Італії
Maxcrimea10
Юве дно, Лион и Лацио довершат начатое)
Владимир Копяк
Ювентус после карантина - никакой, а Рональдо - бледная тень... Наполи могли и не попадать в щтангу на последней минуте, но справедливость восторжествовала в серии пеналей, молодцы!
Сергей Чёрный
Блювентус никакой
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trollface
Роналду не останется. Желания у него играть нет уже