Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 червня 2020, 17:02
4741
11

Колос - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

В очікуванні ротацій та дебюту

| Оновлено 14 червня 2020, 17:02
4741
11
Колос - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Як пам'ятаємо, саме з чемпіонами новачки УПЛ завершували перший етап сезону, і тоді колективу Руслана Костишина для гарантованого проходу в першу «шістку» була потрібна виключно перемога. Виграти не вдалося (допоміг «Дніпро-1», який розгромив «Маріуполь»), але бій «Шахтар» отримав пристойний! Три забитих голи у ворота «гірників» - дорогого коштує, погодьтеся.

Дублем тоді «стрельнув» вихованець київського «Динамо» Вадим Мілько, котрий раніше забивав за «Колос» тільки один гол, і той - у Першій лізі. Взагалі, 34-річний півзахисник ніколи не відзначався результативністю, але в той день Вадима немов прорвало. «Перший гол - ми високо пресингували суперників, і Андрій П’ятов зробив невдалу передачу, а я забив. Другий гол - це футбольна хитрість. Запитав у Ісмаїлі, чому він не грає за збірну - той задумався, а я залишився один і забив ще раз», - розповів після того матчу Мілько.

До речі, за свою кар'єру Мілько забив всього три голи в УПЛ - попередній (і одночасно дебютний) був у 2011 році за «Зорю», і, що цікаво, також в ворота Пятова. Продовжуючи тему персоналій «Колоса», відзначимо, що куди більшу загрозу оборонним схемам опонентів представляє інший вихованець «Динамо», Євген Смирний, котрий в поточному сезоні зробив вже п'ять результативних ударів. Два останні матчі ковалівці не забивали, та й повторення антирекорду сезону з п'яти поспіль поразок лякає - саме час поповнювати гольовий баланс. Відзначимо, що в майбутній зустрічі «Колосу» не допоможе Олег Кожушко, який в протистоянні з «Зорею» примудрився вийти на заміну і за два десятка хвилин отримати дві жовті картки, причому в атаці!

У «Шахтаря» через дискваліфікацію матч пропустить ювіляр Маркос Антоніо (в суботу бразилець святкує 20-річчя), але головного болю Луішу Каштру це навряд чи додасть. 16-очкова перевага над найближчими переслідувачами дозволяє експериментувати на всі лади, і навіть дивно, що після битви з «Динамо» донеччани зробили лише дві заміни в складі. Звичайно, «Десна» - суперник сильніший за «Колос», так що тепер з більшою ймовірністю допускаємо появу з перших хвилин Коноплянки, Тете, Піхальонка. Можливо, побачимо і дебют в УПЛ Вітао, котрий стабільно грав за «молодіжку», а в минулому турі потрапив і до заявки першої команди.

А ось травма Ісмаїлі, який на тренуванні пошкодив коліно, може стати серйозною проблемою для «гірників».

Відновлення єврокубків планується тільки через два місяці, тому основне завдання «Шахтаря» - не розгубити за цей час форму і зберегти в тонусі лідерів. Особливо Марлоса, якого наставник «гірників» після перемоги над «Десною», де бразилець оформив другий поспіль дубль, відзначив персонально: «Марлос зараз переживає хороший момент. Дуже кваліфікований футболіст, а його технічні можливості, його компетентність у колективних діях - не новина. Він дуже важливий для нас. Плюс, він забиває голи».

Непросто буде обороні «Колоса», так що два вихідних після виїзду в Запоріжжя були дуже доречними. Тільки в середу Руслан Костишин зібрав команду, розпочавши підготовку на «Шахтар» - схоже, що ставка робиться на свіжість. Чи чекати ротації складу внаслідок п'яти поспіль поразок? Як мінімум, після дискваліфікації повертаються в стрій Петров і Ємець, так що без змін навряд чи обійдеться.

Орієнтовні склади:

«Колос»: Волинець, Єфремов, Гавриш, Петров, Ємець, Богданов, Смирний, Чорноморець, Ільїн, Вільхамссон, Лисенко.

«Шахтар»: Пятов, Болбат, Кривцов, Вітао, Матвієнко, Піхальонок, Степаненко, Тете, Коваленко, Коноплянка, Фернандо.

14 червня, неділя

«Колос» — «Шахтар»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
КОЛОС ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Игорь Петров
Чемпионат обсолютно перестал быть интересным, Шахтер 100 % чемпион и после вчерашнего матча зоря Динамо стало ясно, что в ближайшие годы ничего не изменится..,по поводу "кабинетных чемпионств", некоторым надо перестать строить из себя "целок" , половина чемпионств Динамо 90!-х кабинетные. В Украине постулат " сила в правде" не работает.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayakovskiy1
Чемпионат в калитку. Играть не с кем. Жаль Исму. Без него шансы даже на полуфинал не очень
NestorMachno7
Вперёд Шахтёр! Насчёт Зари, ещё все не окончено.
bththhhtht fngnbngnn
1-2 вы серьйозно ?
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил