Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 червня 2020, 21:27
1268
5

Луїш КАШТРУ: «Хочемо якомога швидше заробити титул»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про травму Ісмаїлі

| Оновлено 14 червня 2020, 21:27
1268
5
Луїш КАШТРУ: «Хочемо якомога швидше заробити титул»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про перемогу над «Колосом» (1:0), травму Ісмаїлі та очікування від Ліги Європи:

– Дуже складна гра. Суперник був інтенсивний, агресивний, також намагався домогтися перемоги. «Колос» закривався, сідав в оборону, але був сильний при виході в швидкі атаки. Це змушувало нас завжди зберігати концентрацію, не дивлячись на те, що практично весь поєдинок ми домінували. Було два-три моменти, коли завдяки швидким атакам і стандартам опонент створив нам деякі складності. Наша заслужена перемога. Хочемо якомога швидше заробити титул. Вітаю своїх футболістів. Будемо продовжувати.

– Яка ситуація з травмою Ісмаїлі? Чи є подробиці?

– Ісмаїлі – це гравець, який є прикладом в клубі. За стільки років в «Шахтарі» він заробив певний імідж. Дуже компетентний футболіст, великий професіонал, який кожен день фантастично віддається роботі і в матчах показує, чого вартий. Він отримав травму. Зараз ми дивимося на тих, хто у нас є. Це Маркіньос Сіпріано і Сергій Болбат, здатний виходити на обох флангах. Я впевнений: хто займе позицію, буде виступати на ній максимально ефективно.

– Було три різних поєдинки «Шахтаря» і «Колоса»: 6:0 в Харкові, 4:3 на «Оболонь-Арені» та 1:0 на «Олімпійському». Є якийсь прогрес суперника чи причина в інших факторах, що стосуються вашої команди?

– Ми ніколи не можемо порівнювати матчі з таким великим тимчасовим розривом. Фактори завжди відрізняються: стадіон, публіка, гравці, стан газону, моменти сезону. Нам завжди потрібно перемагати. Однак відсоток цієї потреби перемоги на різних відрізках сезону, звичайно, відрізняється. Найкраще я пам'ятаю сьогоднішню зустріч. Бачу, що «Колос» комфортно і впевнено почуває себе в обороні з певним шаблоном швидких атак. Команда якісно виходить в контратаки і грамотна при стандартних положеннях, де в останні 10 хвилин створила нам деякі складності. На початку поєдинку «Колос» намагався високо пресингувати, але десь до 20-й хвилині трохи змінив свій стиль гри, розташувався в першій третині поля. Хоча мета дістатися до наших воріт відчувалася постійно. Вітаю «Колос», тренера і гравців з тим, що вони показали сьогодні. Ми перемогли дуже компетентного суперника, звідси і такий результат – 1:0.

– На ваш погляд, в ситуації, що склалася, «Шахтар» зможе підійти до відповідної єврокубковій зустрічі з «Вольфсбургом» в тій формі, що була в першому матчі?

– Ви задали складне питання. Ми провели три збори. Чемпіонат закінчиться 19 липня. Потім, можливо, зіграємо 6 серпня або ні – залежить від того, яке рішення 17 червня прийме УЄФА. Фізично ми будемо готові. Мене більше змушує переживати психологічна складова через втому, яку принесла ця пауза. Наші голови були забиті іншим: тим, що відбувається зараз у світі. У всіх сім'ї: у кого-то далеко, у кого-то тут, в Україні. Сподіваюся, вже в наступному турі ми зможемо стати чемпіонами. Тоді далі станемо просто грати, вже домігшись своєї головної мети, і психологічний фактор переживе деяку трансформацію. Якщо це станеться, то подіє на техніку, тактику і фізику. З певного моменту ми повинні будемо концентруватися тільки на матчі Ліги Європи. У нас буде близько двох з половиною тижнів, щоб підготуватися до цього поєдинку. Потрібно буде переключити команду і налаштуватися на цю гру. А в деяких моментах потрібно провести правильну ротацію, щоб футболісти підійшли до Ліги Європи в найкращих кондиціях. План для всього цього вже є, і тепер важливо його дуже уважно виконати, щоб бути підготовленими.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Де-юре раньше, чем Бавария в Германии, титул взять не получится.
Бавария играет раньше, в среду.
Nashwill
В шлюхопомийці не заробляють титули,а купують
rugby1970
Надеюсь, хоть в этом году цыганская, бродячая команда отпразднует свой титул по месту прописки...