Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 червня 2020, 15:50
5717
11

Шахтар – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Звичний шлях до столиці

| Оновлено 06 червня 2020, 15:50
5717
11
Шахтар – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Серія з чотирьох виїздів, заготовлена «Десні» календарем, передбачала найдальший з них візит якраз до «Шахтаря». Але відсутність власного стадіону у «Колоса» та карантинна зміна локації донеччанами в третій раз поспіль відправляють підопічних Олександра Рябоконя до столиці. Не забуваємо, що і до цього чернігівський колектив виїжджав до «Олімпіка» також до Києва. Ось і думай, де звичніше грати футболістам?

Непростий календар не заважає «Десні» впевнено рухатися по таблиці. Рекорд сезону (шість матчів без поразок) може бути повторений вже з «Шахтарем», але для цього команді потрібно зробити раніше недосяжне. Донецький колектив - єдиний, з яким «Десна» в чемпіонаті ще не набирала очок. Більш того, і навіть не забивала «гірникам». З іншого боку, тричі по 0:1 в трьох останніх матчах явно залишали шанси на позитивний результат, проте з різних обставин не склалося.

«Шахтар» після виходу з карантину прийняв рішення проводити свої матчі в Києві, відразу ж обігравши найпринциповішого суперника і головного господаря столиці в одній особі. Питання чемпіонства і так практично не турбувало підопічних Луїша Каштру, а після перемоги над «Динамо» залишається лише підраховувати дати, коли команда достроково оформить черговий титул. Тим краще для «Десни», адже на тлі піднесеного настрою шанси опонентів розслабитися і не дорахуватися очок помітно підвищуються.

Припустимо і ротацію складу у «Шахтаря». Не завжди буває, що після «Динамо» у донеччан немає дискваліфікацій, але зараз ситуація саме така, що вимушений пропуск буде тільки у травмованих. У лазареті після виходу з карантину перебувають Майкон і Бондар, вже більше року поза грою Малишев. А ось Пихальонок, навпаки, відновився після тривалого лікування і вже готовий продовжувати спроби закріпитися в першій команді.

Втім, нині в лідерах «Шахтаря» перевірені виконавці. Марлос за підсумками минулого вік-енду був визнаний кращим гравцем туру, а Мораєс, віддавши дві гольові передачі Марлосу, в рейтингу кращих асистентів сезону наблизився до лідируючого Тайсона. До речі, третім після «дуету» донеччан тут йде ще один вихованець «Шахтаря», а нині старожил якраз «Десни» Картушов. Вихованець донецького футболу лідирує у «Десни» і в голеадорах: тільки в минулому турі Філіппов завершив свою забивну серію, що тривала чотири матчі. Збився «приціл» або другий після Мораєса бомбардир УПЛ взяв паузу перед «Шахтарем»?

Недовга історія взаємин команд, якої ми вже торкнулися, ще не знає успіхів «Десни». Але як же близько чернігівська команда була до очок у лютому! Як пам'ятаємо, на старті другого тайму підопічні Олександра Рябоконя забили «гірникам», але гол Гуцуляка (з пасу Філіппова) за сприяння системи «VAR» скасували через положення «поза грою». У підсумку, протистояння в Харкові майже завершилося «нулями»: лише на п'ятій компенсованій хвилині Марлос приніс «Шахтарю» перемогу. Чекаємо неменшої інтриги і в суботу!

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: П'ятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Маркос Антоніо, Коноплянка, Тете, Тайсон, Коваленко, Фернандо.

«Десна»: Паст, Фаворов, Тамм, Огиря, Домбровський, Калитвинцев, Тотовицький, Мостовий, Картушов, Імереков, Філіппов.

6 червня, субота

«Шахтар» — «Десна»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ШАХТАР – ДЕСНА. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Сергій Бойко (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Игорь Петров
Небывалый случай, киевские фаны вынуждены будут в этом матче болеть за Шахтер . Я представляю эту картину, сидят со слезами на глазах у телеэкрана и кричат "вперёд родной Шахтер!"
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
comentraktor
Для Динамо https://youtu.be/VVqaxntFlSs
Микола Унгурян
сумніваюся що ШД подарує "очки" Десні.
Звісно що "кроти" не проти підісрати ДК, але навряд чи зроблять це так відверто.
Ну і хочеться боротьби на полі, а не в кабінетах президентів клубу
K_Sarioglo@i.ua
Чисто гипотетически Шахтер сейчас может максимально нагадить Динамо если выиграет два матча с Колосом и последнюю игру с самим Динамо и проиграет все остальные. Чемпионами все равно станут, а Динамо в таблице жизнь максимально осложнят)))
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
stopor2016
А Степаниду там откачали ?
0-7
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил