Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 червня 2020, 12:43
12712
69

Десна двічі забила Шахтарю, але не змогла уникнути поразки

Команда Луїша Каштру зробила ще один крок до чемпіонства

| Оновлено 07 червня 2020, 12:43
12712
69
Десна двічі забила Шахтарю, але не змогла уникнути поразки
twitter.com/FCShakhtar

Обидві команди порадували своїх вболівальників в попередньому турі, здобувши важливі перемоги. «Шахтар», нагадаємо, обіграв київське «Динамо» 3:1, а «Десна» в гостях здолала «Колос» 2:0. Тож готувалися суперники до цього поєдинку з хорошим настроєм і, напевно, хотіли знову отримати позитивні емоції.

Стартовий склад гірників трохи здивував. У запасі залишилися досвідчений голкіпер Андрій Пятов, а також кращий бомбардир чемпіонату України Жуніор Мораес. Замість них з перших хвилин на поле вийшли молоді Анатолій Трубін і Фернандо. І саме бразилець вже на третій хвилині міг відкривати рахунок в матчі, але, вибігши один на один з Євгеном Пастом, не зумів переграти воротаря чернігівського клубу.

Втім, вже за хвилину Фернандо потрапив в обійми своїх партнерів, вдало завершивши триходову комбінацію. Почав її Сергій Кривцов, віддавши передачу на хід Додо. Той промчав по правому флангу майже до лицьової лінії і віддав точну передачу в центр штрафного майданчика на Фернандо. Пішов точний удар у лівий кут воріт і «Шахтар» повів 1:0.

До честі футболістів «Десни», вони стійко пережили пропущений гол і на 6-й хвилині відповіли хорошою атакою, на вістрі якої опинився Олександр Філіппов. Після передачі від Ореста Кузика, він сильно пробив із середньої дистанції, проте у ворота не влучив. Ще одного разу по-справжньому «гаряче» було у штрафному майданчику гірників на 13-й хвилині, коли зліва Андрій Тотовицький зробив небезпечний простріл на все того ж Олександра Філіппова. І якби не своєчасне підкат у виконанні Тараса Степаненка, який вибив м'яч на кутовий, рахунок цілком міг зрівнятися.

Ось так, як кажуть, без розвідки команди розпочали цю зустріч. І далі суперники намагалися діяти активно, особливо на половині поля суперників. Так, у «Десни» запам'яталася контратака, яку на 22-й хвилині завершував сильним ударом з-за меж штрафного майданчика Орест Кузик, але м'яч прийняв на себе Сергій Кривцов і, незважаючи на болючий удар, після якого йому надавали медичну допомогу, врятував свої ворота від можливого голу.

Вже за хвилину «Шахтар» заробив пенальті. Додо в черговий раз зробив рейд по правому краю і після його прострільної передачі м'яч потрапив в руку Андрія Мостового. До одинадцятиметрової позначки підійшов Марлос, але пробив він невдало і Євген Паст (до речі, вже другий тур поспіль!) парирував м'яч з точки. Втім, недовго раділи вболівальники «Десни». На 25-й хвилині Марлос сповна реабілітувався за не забитий пенальті. Цього разу  бразильський українець вдало обігрався на підступах до штрафного суперників з Аланом Патріком і з лівої ноги точно пробив повз голкіпера гостей.

Пропустивши другий гол, «Десна» продовжувала гостро контратакувати і на 31-й хвилині була все ж таки винагороджена за свої активні дії, заробивши пенальті вже у ворота «Шахтаря». Тепер арбітр матчу Сергій Бойко зафіксував гру рукою у штрафному майданчику Миколи Матвієнка після удару Олександра Філіппова. Капітан чернігівської команди Денис Фаворов пробив бездоганно, чітко перегравши Анатолія Трубіна.

Кінцівка тайму пройшла в атаках гірників. Так, на 41-й хвилині перспективний штрафний удар виконував Алан Патрік, але влучив м'ячем у стінку. А в компенсований арбітром час до першого тайму Фернандо не вистачило зовсім трохи, щоб замкнути небезпечний простріл від Ісмаїлі.

Ось такою цікавою і насиченою на події вийшла перша половина цієї зустрічі, і команди пішли відпочивати.

Другий тайм також розпочався зі швидкого гола «Шахтаря». А почалося все з того, що на 51-й хвилині Марлос перехопив м'яч в центрі поля і разом з Фернандо вони вдвох вибігли в контратаку на одного захисника. Фернандо намагався сам забити, але Євген Паст парирував його удар. Проте, Марлос виявився першим на добиванні і з близької відстані підправив м'яч у сітку воріт.

«Десні» нічого не залишалося, як піти вперед великими силами. Гості стали більше часу проводити на половині поля гірників і зуміли заробити кілька кутових біля воріт Анатолія Трубіна. Розіграші стандартів приводили до напруги в штрафному майданчику «Шахтаря», але до ударів по воротах справа тривалий час не доходила.

На 68-й хвилині матчу Марлос цілком міг оформити хет-трик в цьому поєдинку після того, як його точною передачею вивів до воріт гостей Тайсон. Марлос, здавалося, все зробив вірно, обіграв воротаря і пробив по воротах. Але в останній момент у відчайдушному стрибку Андрій Мостовий зумів відбити м'яч на кутовий. Буквально тут же момент виник у Ореста Кузика, однак тепер уже захисник гірників Микола Матвієнко завадив тому точно пробити по воротах.

Могли футболісти «Десни» скоротити розрив у рахунку до мінімального на 81-й хвилині, коли після розіграшу штрафного удару, який виконував Владислав Калитвинцев, головою пробив м'ячем у штангу Андрій Гітченко. Навряд чи Анатолій Трубін врятував команду, якби круглий полетів на кілька сантиметрів лівіше. Але тут гостям явно не пощастило.

І все-таки чернігівським футболістам вдалося забити другий гол у ворота гірників. На 88-й хвилині біля своїх воріт грубо помилився Олександр Піхальонок, чим відразу скористався Пилип Будківський, який вийшов на заміну. Він вибіг сам на сам із голкіпером господарів поля і точно спрямував м'яч у сітку. А вже на першій компенсованій до другого тайму хвилині дуже небезпечно бив Денис Фаворов, але м'яч пролетів поруч зі штангою.

У підсумку «Шахтар» довів матч до перемоги з рахунком 3:2 і ще на крок наблизився до того, щоб достроково і в черговий раз стати чемпіоном країни.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Чемпіонат України. 25-й тур.

«Шахтар» - «Десна» - 3:2 (2:1)

Фернандо (4), Ромеро Марлос (25, 51) - Денис Фаворов (32, з пенальті), Пилип Будківський (88)

На 24-й хвилині Ромеро Марлос не реалізував пенальті (воротар)

Андрій Домбровський (28), Маркос Антоніо (87) - Микола Матвієнко (31), Владислав Калитвинцев (82), Пилип Будківський (84)

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Додо, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Ісмаїлі, Тарас Степаненко (Олександр Піхальонок, 73), Алан Патрік (Євген Коноплянка, 59), Маркос Антоніо, Тайсон (Тете, 73), Ромеро Марлос (Манор Соломон, 73), Фернандо (Жуніор Мораес, 79).

«Десна»: Євген Паст, Андрій Мостовий, Тамм (Єгор Картушов, 66), Максим Імереков, Денис Фаворов, Владислав Огиря, Орест Кузик (Пилип Будківський, 73), Андрій Домбровський (Віталій Єрмаков, 73), Андрій Тотовицький (Андрій Гітченко, 46), Владислав Калитвинцев, Олександр Філіппов (Дмитро Хльобас, 86).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська область)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ШАХТАР - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Як змінилася ситуація перед паузою на ігри збірних
Футбол | 18 березня 2024, 06:55 3
Турнірна таблиця УПЛ. Як змінилася ситуація перед паузою на ігри збірних

«Шахтар» лідирує, «Кривбас» йде на 2-му місці, обидві команди мають по 43 очки

Премія, через яку гравці Зорі розпочали бойкот, не прописана у контрактах
Футбол | 18 березня 2024, 23:14 5
Премія, через яку гравці Зорі розпочали бойкот, не прописана у контрактах

Нещодавно лідери луганського клубу відмовились грати проти «Динамо»

Коментарі 69
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
Кроты откровенно валяют дурака но при том никто не может даже ничью с ними скатать
comentraktor
Модеры, нах.. вы это пишете. Вы давно сами насрали на правила общения. Куча неадекватов пургу несут и пох, даже после жалобы. Для вас главное болельщика Шахтера забанить..
wladimir_skidan
С победой Шахтёр. Десна показала что не зря борется за призовые места.
K_Sarioglo@i.ua
Шахтар молодці, вітаю з перемогою!Ну і звісно, радий за Зорю та успіхів Александрії завтра!
comentraktor
Шахтер сильнее, вот и всё.
Игорь Петров
Впечатление удручающее. Шахтеру просто не с кем соревноваться, вторую игру подряд пешком обыгрывает команды, претендующие на медали. Где наигрывать молодежь под лигу чемпионов, непонятно.
Сергей Двореченец
Здається, Шахтар дограє чемпіонат. Але й суперникі Шахтаря теж його дограють. І для суперників важливіше здобуття другого місця, ніж перемога над Шахтарем. Шахтар виграв по грі, його з перемогою, але і Десна могла здобути тут бали.
Вячеслав Самойлов
Да, Десна "зубастая" команда. Начнешь расслабляться - можешь и не успеть потом "напрячься"! Молодцы! Искали момент почти до конца (пока были возможности).
Николай Власов
ПОЗДРАВЛЯЮ ВСЕХ БОЛЕЛЬЩИКОВ ФК ШАХТЁР С ПОБЕДОЙ НАШЕЙ ЛЮБИМОЙ КОМАНДЫ БРАВО РЕБЯТА
Андрей Олейников
Обидно за наш чемпионат. Шахта просто пешком ходит, перекатывают мяч туда сюда и забивают ровно столько, сколько нужно не напрягаясь. И это с командой из топ 4. Если б они так в 2012м против Металла или Днепра играли, их бы просто в землю закатали. Тогда игроки Шахтера реально потели, чтобы победить. И при этом не всегда получалось даже на максималках
8number
Предлагаю сделать перерыв, выпить пива, поесть раков, затаить дыхание и перекатиться в славную ветку Динамо.
Динамо - перекатись !
Al Zolo
смотрел видеообзор игры-кроты сделали все что могли чтоб дать черниговцам взять один балл-но те не тянут даже при немотивированном сопернике
cavo75
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Походу они все тренируют пасы назад. Пихаленок красава
dnepryanin
все заебало меня,боты кремля сука
Auf Wiedersehen
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dnepryanin
Я никогда не устану повторять ЕБАТЬ КРОТОВ ЕБАТЬ!!!
dnepryanin
надо удалить ржавую опухоль из чемпа и будет интереснее