Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 травня 2020, 21:37
4316
8

Олександрія – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У кожного свої рекорди

| Оновлено 30 травня 2020, 21:37
4316
8
Олександрія – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія

Вимушена весняна пауза в чемпіонаті склала два з половиною місяці, що навіть більше традиційного зимового міжсезоння. Не відразу і згадаєш, як давно українським уболівальникам доводилося залишатися без великого футболу настільки довгий термін, так що тим бажанішим стає його повернення.

Зрозуміло, що спочатку доведеться дивитися футбол лише на екрані, та й у самих команд маса обмежень і рекомендацій, але що поробиш – коронавірус наклав величезний відбиток не тільки на спорт, але і на побут у всьому світі. З іншого боку, Європа активно повертається в змагальний процес, а як же українським командам стартувати в єврокубках без належної практики? І «Олександрія», і «Зоря» в нинішньому сезоні за традицією на них претендують, причому навіть на Лігу Чемпіонів! Не забуваємо, що в разі прийняття рішення про дострокове завершення УПЛ саме луганчани представляли б нашу країну в головному клубному турнірі Європи. Тепер підопічним Віктора Скрипника знову доведеться поборотися за другий рядок.

«Зоря» готувалася до виїзду виключно тренуваннями, займаючись на своїй базі в Запоріжжі. Передбачити склад, який почне суботній поєдинок, не так уже й просто – залишається орієнтуватися на останній матч чемпіонату, в якому, нагадаємо, вдалося переграти чемпіонів. Відзначимо, що в період карантину луганський клуб продовжив контракти з Віталієм Вернидубом та Дмитром Хомченовським, а також розлучився з бразильцем Лазіо, який так і не заграв. Крім того, була досягнута домовленість про продовження термінів оренди футболістів, які належать «Динамо».

«Олександрія» за період підготовки встигла провести два спаринги. У результативному матчі була бита «Ворскла» – 4:2, дублями у переможців відзначилися Гліб Бухал та один з кращих бомбардирів чемпіонату U-21, що фінішував достроково, Денис Устименко. Після цього куди більш переконливо «жовто-чорні» переграли першолігову «Черкащину» – 5:0. Цікаво, що серед авторів голів були два екс-луганчанина: Дмитро Гречишкін та Денис Безбородько.

Треба відмітити, що в складах команд завжди вистачало футболістів, які виступали за обидві сторони. Але нині в такому ракурсі у матчі знайшлася і додаткова інтрига – гра проти своєї колишньої команди Артема Гордієнка. Не без конфлікту покинув рідний клуб універсальний півзахисник, і ось тепер – перша можливість зіграти з «Зорею».

Дуже неприємна звістка прийшла зі стану «Олександрії» щодо травми Андрія Запорожана. У капітана команди діагностували розрив ахілла, і повернення в футбол півзахисника, який відзначив у період карантину 37-річчя, тепер під великим питанням. «Попереду операція в Києві, після чого Андрій прийме рішення про свою подальшу долю. Ми з президентом клубу запропонували Андрію тренерську роботу в клубі», – розповів про свого підопічного Володимир Шаран.

В ході першого етапу чемпіонату луганчани двічі програли своїм найближчим суперникам, тому на «Олександрію» у «Зорі» особливий «зуб». А не забули, хто в жовтні залишив колектив Віктора Скрипника за бортом Кубка України? Взагалі, в історії взаємин команд, що виглядає дуже рівною, раніше була лише одна серія з трьох перемог поспіль однією зі сторін. В середині 90-х тоді ще «Поліграфтехніка» тричі обіграла луганчан, так що нинішній сезон для них – повторення сумного відрізка, і добре б не дати «Олександрії» встановити рекорд у взаєминах. У той же час, для досягнення власного рекорду часів незалежності (перший і останній раз в Лізі Чемпіонів луганчани грали в 1973 році) «Зорі» тепер ніяк не можна втрачати очки навіть на таких складних виїздах.

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Білик, Бабогло, Дубра, Безбородько, Ковалець, Лучкевич, Пашаєв, Грицук, Гречишкін, Вантух, Задерака.

«Зоря»: Махарадзе, Тимчик, Вернидуб, Чеберко, Михайличенко, Іванисеня, Юрченко, Кочергін, Леднєв, Громов, Кабаєв.

30 травня, субота

«Олександрія» — «Зоря»
Олександрія. КСК «Ніка». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ОЛЕКСАНДРІЯ – ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦіЯ МАТЧУ
 Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Юрченко
Глеб хоть и Бухал, но забил
Роман Когоров
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks04
Будет сложно. Заря в этом сезоне 2 раза проиграла Сашке (если не брать ещё КУ, где тоже поражение).
Ukraine Donetsk
Давай Зорька! Надо только побеждать ибо положение шаткое...
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил