Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 27 травня 2020, 17:59
6860
20

Шахтар розгромив Оболонь-Бровар у контрольному поєдинку

Другий матч поспіль команда Каштру відправила чотири м'ячі у ворота клубу з Першої ліги

| Оновлено 27 травня 2020, 17:59
6860
20
Шахтар розгромив Оболонь-Бровар у контрольному поєдинку
ФК Шахтар Донецьк

Довгоочікувані звістки про розклад першого туру Української Прем'єр-ліги після її повернення з двомісячної паузи супроводжували процес підготовки чинного чемпіона країни до товариського поєдинку проти «Оболонь-Бровар», який до того ж був останнім етапом підготовки на шляху донецького «Шахтаря» до матчу проти київського «Динамо».

Тренерський штаб Луїша Каштру не став перевантажувати своїх виконавців відразу після виходу з такої значної паузи без командних тренувань, тому «гірники» до цього обмежилися лише своєрідним іспитом на зрілість амбіцій для львівського «Руху» (4:1), після чого знову поринули у закритий підготовчий процес. І якщо у грі проти лідера Першої ліги «Шахтар» вже з самого початку поєдинку виступав в заздалегідь не основному складі, то з одним із претендентів на підвищення в класі підопічні Каштру постали вже в більш бойовій варіації. При цьому, не обійшлося й без певних тренерських експериментів: Вакула зіграв на позиції правого захисника, центр оборони склали далеко не основні Вітао і Хочолава, а місце на вістрі було надано Фернандо.

Виступ налаштованого на атаку бразильця вже невдовзі припинила заміна на Мораеса, але і за відведений час на полі Фернандо мав пару можливостей для забитого м'яча, подібних до виходу один на один вже на перших хвилинах. Свій внесок в різноманітність атак «Шахтаря» вніс і Владислав Вакула, а його різкі подачі з флангу в другій фронт атаки виявилися проблемними для оборони суперників. Однак результат забезпечили «перевірені» футболісти Каштру. Алан Патрік ще до завершення перших десяти хвилин ігрового часу відкрив рахунок, а потім і Марлос в звичному стилі прокинув м'яч повз голкіпера, після чого вразив порожні ворота.

У другому таймі Каштру не був сором'язливим у кількості проведених замін, змінивши практично всіх виконавців, крім Вітао, вже на момент виходу після перерви. Атаці «Шахтаря» помітно додала швидкості гра Євгена Коноплянки, який в одному з епізодів навіть ризикував отримати пошкодження, невдало вступивши в боротьбу за м'яч – обійшлося. Довершив ж старання донеччан в цій зустрічі бліцкриг в середині другого тайму у вигляді двох точних ударів від Маркоса Антоніо і Тете, після чого підопічні Каштру прогнозовано звели гру до логічного завершення.

«Оболонь-Бровар» не пручалася темпу поєдинку, що нав'язувався суперником, за що поплатилася фактичним позбавленням м'яча в першому таймі, а потім і беззубістю випадів у другій половині. Самотні спалахи від Гуччі на правому фланзі хіба що дозволили Анатолію Трубіну не нудьгувати на лінії воріт під проливним дощем, але на більше «пивовари» розраховувати не могли. «Шахтар» у черговий раз вдало перевірив свої кондиції перед грою з київським «Динамо».

Товариський матч.

Шахтар – Оболонь-Бровар – 4:0

 Алан Патрік, 9, Марлос, 21, Маркос Антоніо, 75, Тете, 76

 Степаненко, 12, Хочолава, 19, Піхальонок, 85 – Валєєв, 39, Прокопенко, 43

Шахтар: Пятов (Трубін, 46) – Ісмаїлі (Болбат, 32), Хочолава (Кривцов, 46), Вітао (Дентіньо, 77), Вакула (Додо, 46) – Алан Патрік (Маркос Антоніо, 46), Степаненко (Піхальонок, 46) – Тайсон (Коноплянка, 46), В. Коваленко (Соломон, 46), Марлос (Тете, 46) – Фернандо (Мораес, 32, Сікан, 77).

Оболонь-Бровар:  Федорівський (Литвиненко, 46) – Майданевич, Семенко (Потопальський, 86), К. Коваленко, Безуглий – Валєєв, Покотилюк – Прокопенко, Слободян (Ковбаса, 58), Мединський (Гуччі, 48) – Батальський.

Арбітр: Іван Бондар (Киев)

Стадіон: тренувальний комплекс «Святошино» (Святошино)

ШАХТАР-ОБОЛОНЬ-БРОВАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C
 

Ілля Береза
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України
Футбол | 27 березня 2024, 14:11 13
«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України

Колишній захисник збірної України не вважає, що Таловєров відповідає рівню національної команди

Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України
Футбол | 28 березня 2024, 00:59 0
Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України

Команда Юрія Мороза зіграє у фінальному раунді ЧЄ U-17 серед 16 команд

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
Радует, что начали подпускать к основе Витиньо.
Trasher311987
Извините не по теме а правда Смайличук купил Карпаты у Двинского, есть у вас инфа спорт.юа?
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил