Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 07 травня 2020, 14:29
434
1

Олександр СОПКО: Це сильний удар по розвитку. Але здоров'я дітей важливіше

Спеціаліст пояснив рішення скасувати всі дитячо-юнацькі змагання до вересня

| Оновлено 07 травня 2020, 14:29
434
1
Олександр СОПКО: Це сильний удар по розвитку. Але здоров'я дітей важливіше
ТК Футбол. Олександр Сопко

Президент дитячо-юнацької футбольної ліги України Олександр Сопко прокоментував рішення скасувати всі змагання до вересня.

«Рішення було непростим, все-таки в дитячому віці відбувається зростання у розвитку футболіста. Якщо дорослі вже домоглися якогось піку в розвитку, то в дитячому футболі кожен місяць значить дуже багато. Вибути з цього процесу на півроку — це сильний удар по розвитку. Дуже важко всі переживають, але все ж здоров'я і майбутнє дітей важливіше. Тому прийнято таке рішення, ми йдемо за порадами УЄФА і МОЗ стосовно дитячого футболу. Прийнято рішення вважати сезон недограним через форс-мажорні обставини.

Ми збираємося провести реформу і додати третю лігу. У нас не буде команд, що вилітають або підвищуються в класі. Ми просто розділимо всіх на три ліги. У дитячому футболі не найголовніше бути переможцем в 14, 15, 16 або 17 років. Головне завдання — зберегти здоров'я і виховати майбутнє нашого футболу. Питання нагороди «Золотий м'яч ДЮФЛУ» ми ще обговоримо. Сподіваюся, новий чемпіонат розпочнеться у вересні, і перша частина закінчується до кінця року. Може, за її підсумками ми визначимо наших найкращих футболістів.

У дорослому футболі клубів набагато менше, і вони краще підготовлені фінансово. Переїзди вони планують здійснювати трьома автобусами. Дитяча ліга таке не потягне. Дорослий футбол більш стабільний і впевненіше стоїть на ногах. Сподіваюся, що ми знайдемо формат, щоб закінчити чемпіонат, і не виникало ніяких суперечок чи претензій», — зазначив Сопко.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lehach_08
вот как раз по здоровью детей таким карантином и шарахнули (