Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 01 травня 2020, 22:23
2960
1

Операція «Перезавантаження». Як буде повертатися футбол в АПЛ

Сезон в Прем'єр-лізі може бути відновлений 8 червня

| Оновлено 01 травня 2020, 22:23
2960
1
Операція «Перезавантаження». Як буде повертатися футбол в АПЛ
Twitter

Сьогодні керівництво англійської Прем'єр-ліги проведе ключову зустріч в рамках проекту перезапуску розіграшу турніру, припиненого через коронавірус.

Очікується, що на ній будуть вироблені деталі повернення футболу, але з оглядкою на позицію уряду. Влада також зацікавлена ​​в тому, щоб великий футбол повернувся, що допомогло б підняти моральний дух багатьох громадян, не дивлячись на те, що найближчим часом планується продовження офіційного карантину в країні.

Деталі повернення футболу планується утрясти сьогодні, але остаточне голосування по ним, як очікується, відбудеться 7 травня. Поки планується, що матчі в АПЛ будуть відновлені з 8 червня, а клубам буде дозволено повернутися до групових тренувань вже 18 травня. При цьому, керівництву клубів вже було рекомендовано відкликати своїх легіонерів, щоб ті встигли дістатися до Англії і пройти необхідну двотижневу обсервацію на місці.

Напередодні в пресу потрапили подробиці плану, який буде обговорюватися сьогодні. Крім них керівництвом АПЛ мають бути обговорені питання використання тестів на коронавірус. Очікується, що футболістів зобов'яжуть проходити тестування два рази на тиждень, а це означає, що буде потрібно близько 26 тисяч комплектів тестів, що обійдеться лізі в 4 мільйони фунтів.

Деякі медики вже висловлюють побоювання, що лізі не вдасться так швидко виробити необхідний механізм проведення тестів, що здатне нівелювати всю ідею.

Важливим питанням є місця проведення поєдинків. Ймовірно, мова піде про проведення ігор на нейтральних тренувальних базах, що дозволить мінімізувати контакти зі сторонніми особами та дещо зменшити витрати ліги і клубів. Втім, далеко не всі клуби влаштовує така ситуація. До того ж, існує серйозне питання можливого скупчення фанатів за межами клубних баз, що може привести до проблем масового інфікування серед населення.

Раніше повідомлялося, що в АПЛ можуть дозволити 5 замін, щоб допомогти командам дограти сезон і знизити потенційну травматичність серед футболістів. Також є ідея закрити гравців на клубних базах, щоб мінімізувати їх контакти з навколишнім світом, але вона не знаходить широкої підтримки в середовищі самих футболістів, а тому може стати проблемою.

Також наголошується, що всерйоз буде розглянуто питання про проведення всього наступного сезону при порожніх трибунах. Це дозволить футболу залишатися на плаву, підтримуючи фінансовий зв'язок з телетрансляторами. Повернення ж фанатів на трибуни, як очікується, стане можливим не раніше винаходу ефективної вакцини від коронавірусу.

Джерело Daily Mail
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил