Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 квітня 2020, 16:22
8874
1

КАШТРУ: «Не розумів, ким мене запрошують працювати. Водієм автобуса?»

Нинішній наставник «Шахтаря» згадав, як отримав пропозицію про роботу в структурі «Порту»

| Оновлено 20 квітня 2020, 16:22
8874
1
КАШТРУ: «Не розумів, ким мене запрошують працювати. Водієм автобуса?»
ФК Шахтар. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів, як в 2006 році після завершення роботи з «Пенафіелом» опинився в одному з грандів португальського футболу «Порту».

«Історія потрапляння в «Порту» - неймовірна річ. Я не мав ніякого відношення до клубу, не знав абсолютно нікого в «Порту». Для того, хто виходить з другої ліги до першої, подібне здається, немов стрибок з парашутом. Я не був тією людиною, яка робила б погоду в першому дивізіоні. Моя кар'єра гравця також не була чимось незвичайним. Контактів з топ-клубами у мене ніколи не було, а рівень команд був досить непоказний.

Я пам'ятаю, що закінчив сезон з «Пенафіелом» і отримав запрошення від «Ештрели» з Амадори. Але мені ясно сказали, що вибір буде між мною і Дауто Факірою. Я прибув на розмову з президентом клубу, а через кілька днів мені сказали, що вибір припав на Дауто. Добре, без проблем. Я поїхав додому в очікуванні ще якихось варіантів. Але я думав, що це кінець: все, що я робив рік тому, було зіпсовано пониженням в класі.

Одного разу я відправився за покупками в супермаркет, а коли добрався до машини, отримав два дзвінки на телефон з незнайомого номера. Я подумав тоді: «Не буду витрачати гроші, передвонювати тому, чий номер навіть не знаю» (сміється). Я - безробітний, і не збираюся передзвонювати комусь там. Економія переважила цікавість. Я повернувся додому, а через пару днів той же номер мені передзвонив. На іншій стороні телефону був Антеро Енріке. Я відразу не повірив і перепитав, чи той це Антеро Енріке з «Порту», ​​про якого я знаю. Він підтвердив, що це він і є. Після цього я почав розкладати математику в голові, адже він сказав, що хоче поговорити зі мною про роботу. Після спілкування я був дуже схвильований, тому що не міг зрозуміти, що відбувається. Я завжди намагаюся прораховувати ситуації. У «Порту» був Ко Адріансе, його помічником був Руй Баррос, вся технічна команда була підібрана... Для чого я був потрібен «Порту»? Водієм автобуса?

Антеро призначив дату, але потім вона була перенесена. Думаю, це було пов'язано з відходом Ко Адріансе зі свого поста. У підсумку через 2-3 тижні Антеро Енріке знову запросив мене на діалог, пояснивши, що перенесення викликане проблемами всередині клубу. На дворі був вересень, і чемпіонат уже почався. На зустрічі з Енріке ми обговорили тенденції в футболі, ігрову модель, питання організації... Я повернувся додому, і моя дружина запитала, як пройшло спілкування. Я відповів, що все було добре, але не більше того. Потім все повернулося на круги своя, але в якийсь момент Антеро Енріке подзвонив і сказав, що вони хочуть бачити мене технічним директором клубної академії. Я сказав, що до цього лише один раз працював з дітьми віком до 13 років, але мене запевнили, що їм не потрібен хтось, хто дуже розбирається в тренувальному процесі та роботі з юними футболістами. Вони створювали проект розвитку академії, який в майбутньому привів до появи в клубі таких гравців, як Дієго Далот, Рубен Невеш, Андре Сілва, Гонсалу Пасієнсія. Це принесло бюджету «Порту» кілька десятків мільйонів євро з продажів», - розповів Луїш Каштру в ефірі програми «Давайте поговоримо про футбол».

Нагадаємо, з літа минулого року Луїш Каштру очолює «Шахтар», з яким лідирує в УПЛ і вийшов до 1/8 фіналу Ліги Європи.

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Артем ДОВБИК: «Всі казали, що я вже своє назабивав»
Футбол | 10 травня 2024, 12:55 0
Артем ДОВБИК: «Всі казали, що я вже своє назабивав»

Український нападник «Жирони» розповів про боротьбу за трофей Пічічі

Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів
Хокей | 09 травня 2024, 17:12 1
Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nicksaf
Так это же всё равно.