Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 квітня 2020, 07:30
16460
2

Марихуана, стрип-бари та Гарвард. 6 боксерів, які знайшли себе поза рингом

Лев Кравців розказує про досягнення легенд після того, як вони повісили рукавички на цвях

| Оновлено 14 квітня 2020, 07:30
16460
2
Марихуана, стрип-бари та Гарвард. 6 боксерів, які знайшли себе поза рингом
Boxing Scene. Майк Тайсон

Для будь-якого спортсмена кінець кар'єри - складний період. Коли ти більшу частину життя займався однією діяльністю і тепер потрібно моментально переходити на іншу, інакше просто бути не може. Але деякі справляються краще за інших. Про них і піде мова.

Майк Тайсон

Останній поєдинок відбувся 11 червня 2005 року.

Крім стандартних публічних виступів, інтерв'ю та інших справ, у яких можна використовувати своє обличчя, Майк розпочав бізнес. У 2013 році він заснував промоутерську компанію «Iron Mike Promotions», в якій, до речі, деякий час був і українець. Євген Хитров провів кілька поєдинків під керівництвом Майка, але потім їхні шляхи розійшлися.

Трохи пізніше він заснував компанію «Tyson Holistic», придбав 16 гектарів землі і почав виробляти марихуану. У Майка ціле ранчо, на якому і плантації, і завод, і кемпінги з магазинами. Планувалася навіть ціла школа, в якій відвідувачам розповідали б про вирощування і застосуванні марихуани в медичних цілях.

Окрім бізнесу, Тайсон зіграв у більш ніж п’ятдесяти фільмах і серіалах. Наприклад, в «Іп Мане» або в одній з частин «Похмілля у Вегасі». З творчості можна відзначити видання автобіографічної книги «Незаперечна правда», яка до сих пір добре продається по всьому світу.

До речі, під час карантину Майк знайшов, чим зайнятися, враховуючи, що з дому виходити не можна. Він грає з собакою, а також заробляє гроші на майданчику Cameo, який було створено для того, щоб знаменитості передавали відеопривіти за гроші. Одне відео від Тайсона коштує 300 доларів, але в перший же день після реєстрації він заробив 26 тисяч доларів.

Рой Джонс

Останній поєдинок відбувся 8 лютого 2018 року.

Рой занадто довго відмовлявся від ідеї закінчити кар'єру, хоча його туди всі проводжали і просили піти добрих десять років. Ще під час кар'єри він був коментатором на НВО, займався музикою і навіть записував свій реп-альбом.

П'ять років тому Джонс офіційно став громадянином Росії, де живе і зараз, а також проводить тренування та семінари. Крім цього, Рой, як і Тайсон, досить активно знімається в кіно, правда, лише в бійцівському: в «Крід 2», «Шульга» і «Тримай удар» з'являвся екс-американець.

Оскар Де Ла Хойа

Останній поєдинок відбувся 6 грудня 2008 року.

Після завершення кар'єри у одного з найбільш грошових боксерів в історії було кілька ситуацій, пов'язаних з наркотиками. Оскар лікувався в спеціальних клініках, але основне заняття не кидав. У нього одна з найуспішніших промоутерських компаній «Golden Boy Promotions», що, скоріше, рідкість серед боксерів, ніж правило.

Промоутерська компанія Де Ла Хойї була заснована ще в 2001 році і з того моменту клієнтами Оскара є дійсно потужні бійці. Хорхе Лінарес - боксер, з яким у Василя Ломаченка був один з найбільш конкурентних поєдинків у кар'єрі - клієнт американця. Найбільш важливий, іменитий і грошовий клієнт - Сауль Альварес.

Після відходу Флойда Мейвезера з боксу, Оскар зробив із Сауля найбільш грошового боксера світу з контрактом більше, ніж на триста мільйонів доларів.

Флойд Мейвезер

Останній поєдинок відбувся 26 серпня 2017 року.

З огляду на те, скільки Флойд заробляв за один поєдинок, він міг лягти на одній зі своїх вілл і просто насолоджуватися життям до глибокої старості, але ні. По-перше, він повернувся в бокс у 2017 році, щоб по-швидкому заробити пару сотень мільйонів у поєдинку проти Конора Макгрегора.

Крім цього, за словами самого Мейвезера, він час від часу катається по світу і боксує з маловідомими широкому загалу або якимись місцевими зірковими бійцями перед багатими людьми за кругленький гонорар. З одного боку, не забуває стару справу і заробляє. З іншого, отримує важливі робочі контакти і налагоджує міжнародний бізнес. Один з таких прикладів: бій проти Теншина Насукави в Японії. Теншин - зірка місцевого кікбоксерського турніру Pride - швидко програв Мейвезеру, який заробив близько 10 мільйонів доларів менше, ніж за десять хвилин.

Звичайно, американець не тільки фрілансить по всьому світу зі своїми скілами, але і має старий добрий заробіток в офлайні. Як говорив сам Флойд: «Жінки та алкоголь завжди в моді». Саме тому він відкрив свій стриптиз-клуб в Лас-Вегасі. Він уже став одним з найпопулярніших у місті і приносить Мейвезеру відмінні гроші, де б він не був.

Не варто забувати і про промоутерство. Звичайно, в цій справі йому до колишнього суперника, Оскара Де Ла Хойї, поки далеко, але, здається, що Флойд не дуже в це вкладається. Джервонта Девіс - головний актив компанії «Maywether Promotions» і поки він йде за стопами боса: без поразок, вгору по категоріях з упевненим обличчям.

Леннокс Льюїс

Останній поєдинок відбувся 21 червня 2003 року.

Леннокс підтвердив статус одного з найрозумніших боксерів свого покоління. Пішовши вчасно на пенсію, він став займатися нерухомістю. Купив особняки в рідній Великобританії та в не менш рідній Канаді, а також на Ямайці.

Крім цього, Льюїс зайнявся коментуванням поєдинків. Особливо часто з'являвся на НВО. Також у нього багато бізнес- і соціальних проектів. Один з них - Центр Мухаммеда Алі, де він є одним з основних спонсорів, допомагаючи бідним дітям займатися спортом і освітою. Крім цього, Леннокс має академію боксу і шахову академію, цільовою аудиторією яких є діти з малозабезпечених сімей.

Володимир Кличко

Останній поєдинок відбувся 29 квітня 2017 року.

Як зізнавався сам Кличко, для нього бокс, в першу чергу, був засобом подивитися світ, дізнатися і познайомитися з людьми, і поштовхом до вивчення мов. Впорався і з боксом, і зі своєю метою він на відмінно.

Володимир постійно вчився, має декілька вищих освіт, а в 2018-му отримав ступінь доктора філософії в університеті Сенкт-Галлена. До того моменту Кличко вже кілька років викладав у цьому університеті і навіть випустив кілька груп. Його основна спеціалізація - «CAS Change & Innovation Management». Її він розробив сам, за допомогою викладачів цього ж університету. За великим рахунком це курс інновації в менеджменті. Володимир отримав визнання завдяки нестандартним підходам до вирішення вже існуючих проблем.

Крім цього, Кличко написав книгу «Challenge Management», якою в результаті зацікавився Гарвард. Один із найпрестижніших університетів світу запросив Володимира проводити додаткові курси за своєю спеціалізацією.

Оцініть матеріал
(118)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у півфінал Ліги чемпіонів

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 18
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
Молодец, Кличко. Вести курсы в Гарварде - это не слабо.
Рад за Тайсоноа, что у него все наладилось в жизни, судя по всему. Наломал он дров в жизни порядочно, но молодец, остепенился
axylinam
Очень достойно получилось у всех перечисленных