Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 23 березня 2020, 17:08
2496
0

Скасування Олімпіади-2020 не розглядається, вивчаються варіанти переносу

Рішення щодо проведення Олімпійських ігор в Токіо буде розглянуто протягом найближчого місяця

| Оновлено 23 березня 2020, 17:08
2496
0
Скасування Олімпіади-2020 не розглядається, вивчаються варіанти переносу
Twitter

Організаційний комітет Олімпіади-2020 в Токіо повідомив, що, незважаючи на пандемію коронавірусної інфекції COVID-19, скасування змагань не розглядається. Остаточне рішення щодо термінів проведення Олімпіади буде прийнято протягом найближчих чотирьох тижнів.

«На даний час в Японії немає регіонів, в яких була б широко поширена вірусна інфекція COVID-19. Але відбіркові заходи на Олімпіаду-2020 в Токіо були зірвані в усьому світі через поширення інфекції в багатьох країнах. Ряд спортсменів і національних олімпійських комітетів також заявили, що вони не можуть продовжувати тренування в таких умовах, і ця безпрецедентна ситуація викликає у нас серйозне занепокоєння.

Увечері 22-го березня в Токіо відбулася термінова відеоконференція з президентом МОК Бахом, в ході якої було досягнуто домовленостей щодо обговорення різних сценаріїв, в тому числі — переносу Ігор, в повній координації з урядом Токіо і Японії, міжнародними спортивними федераціями і національними олімпійськими комітетами.

МОК заявив, що через складну ситуацію остаточне рішення щодо проведення Ігор ще не прийнято. Обговорення буде завершено протягом чотирьох тижнів. Скасування Олімпіади-2020 в Токіо не стоїть на порядку денному.

Ми думаємо про всіх постраждалих від кризи, і ми продовжимо приділяти першорядну увагу безпеці спортсменів, глядачів та інших учасників Ігор. Ми уважно стежимо за розвитком пандемії, і ми вивчимо всі можливі сценарії, включаючи відкриття Ігор 24-го липня, відповідно до досягнутої вчора домовленості з МОК. Ми будемо продовжувати тісно співпрацювати з усіма організаціями, щоб виправдати очікування спортсменів, які тренуються денно і нощно, і уболівальників, які так довго чекали цих Ігор.

Оскільки ми прагнемо вирішити цю унікальну ситуацію, вкрай важлива тісна координація з багатьма партнерами: владою Токіо, урядом Японії, маркетинговими партнерами Олімпіади-2020, компаніями-трансляторами, постачальниками і підрядниками. Ми повинні бути більш згуртованими, ніж будь-коли. Незважаючи на це, зараз важливо, щоб світ об'єднався для подолання кризи. Як заявив президент МОК Бах: «Ми хочемо, щоб олімпійський вогонь став світлом в кінці тунелю». Тому ми докладемо всіх можливих зусиль для подолання проблем і проведення Ігор», — свідчить офіційна заява оргкомітету Олімпіади-2020.

Олімпіади-2020 повинна пройти з 24-го липня по 9-е серпня в японському Токіо.

Раніше повідомлялося, що через пандемію коронавірусу відпускати своїх спортсменів на Олімпіаду-2020 відмовилися Австралія та Канада.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 5
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.