Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 березня 2020, 13:54
14041
9

«Інтерес Роми до Мудрика зрозумілий, Циганкову збивають ціну» - скаут

До гравців «Шахтаря» і «Динамо» є реальний інтерес з Італії

| Оновлено 17 березня 2020, 13:54
14041
9
«Інтерес Роми до Мудрика зрозумілий, Циганкову збивають ціну» - скаут
Instagram. Алекс Великих (в центрі)

Sport.ua поспілкувався з нашим співвітчизником Алексом Великих, який з 2004 року працює в Італії скаутом з юнацького та молодіжного напрямку, а також співпрацює з низкою тамтешніх клубів - «Кальярі», «Емполі», «Ювентусом», «Аталантою» та іншими.

- Алекс, сьогодні з'явилася інформація про інтерес «Роми» та «Аталанти» до Михайла Мудрика з «Шахтаря». Наскільки вона може бути правдивою і що в Італії чутно по цій темі?

- Так, це правда. Своєю грою Мудрик на турнірі Lazio Cup U-17 в 2018 році в Римі створив про себе дуже сильне враження в Італії. На тому турнірі його визнали найкращим гравцем. Підходило багато скаутів та директорів з клубів і агенств з питаннями про нього. «Рома» та «Ювентус» були тими двома клубами, які фінансово могли потягнути такий трансфер.

У «Ромі» тоді був ще Мончі, а в «Ювентусі» інтерес виходив від Паратічі, який нині працює спортивним директором клубу.

Нинішній інтерес «Роми» до Мудрика цілком зрозумілий, тому що спортивний директор римлян Джанлука Петракі давно працює з українськими агентами, ще з часів переїзду в «Торіно» Василя Прийми.

- Як думаєте, за скільки зараз «Шахтар» потенційно буде готовий розлучитися з Мудриком?

- Я не знаю, скільки зараз за нього запросять. Але два роки тому його ціна вже становила 3-5 мільйонів євро. Однак відсутність у Мудрика паспорта громадянина ЄС, і той факт, що клубам не можна здійснювати трансфери неповнолітніх, не дозволили тоді угоді здійснитися.

Справа не дійшла навіть до офіційної пропозиції. Все закінчилося спільним інтересом та обіцянками з боку клубів стежити за прогресом гравця в подальшому.

З моєї точки зору, ідеальною в цій ситуації була б оренда Мудрика в топ-лігу з опцією викупу для клубу, який орендує, і контрвикупу для «Шахтаря». Просто продати зараз цього футболіста було б нерозумно, але й залишати його, не даючи шансів грати в головній команді, теж неправильно. Мудрик - це нестандартний гравець у всіх аспектах для пострадянського футболу. Йому потрібна Європа. Не знаю, Італія чи ні. Можливо, Іспанія.

В Італії, напевно, Мудрику підійшов би клуб типу «Сампдорії», який заграє молодих талантів і перепродає. Така ситуація була б цікавою, але купити Мудрика, думаю, вони не зможуть. Можливо, той варіант з орендою, про який я вже говорив, був би найбільш прийнятним для всіх.

- А по гравцям «Динамо» є якісь новини з Італії? Колись багато говорили про інтерес до Шапаренка... Зараз, напевно, цікаві Миколенко та Циганков?

- Так, Миколенко - це головна трансферна ціль серед футболістів «Динамо» для італійських клубів. Також є інтерес і до Попова, але поки лише на перспективу. Щодо Циганкова скажу зі своїх спостережень, що йому намагаються збити ціну. Шапаренко якось загубився в «Динамо», і інтерес до нього в Італії затух. А ось по Циганкову інтерес залишається. Думаю, там тільки питання в ціні.

- Про які клуби йдеться?

- «Рома», «Лаціо», «Наполі», перш за все. «Ювентус» і «Інтер» - це клуби вище рівнем, а тому їм і гравці необхідні більш високого рівня. Що стосується фінансової сторони питання, то по грошах всі перераховані вище можуть потягнути цих футболістів.

Можна ще згадати про «Мілан», але цей клуб зараз загруз в питанні зміни спортивного керівництва після звільнення Бобана. Але знаю, що нові куратори кадрового напрямку в клубі якраз спеціалізуються на пошуку й роботі з молодими талантами. Однак їм потрібно ще офіційно зайняти свої місця в клубній структурі.

Але філософія нового «Мілана» якраз і буде орієнтована на такого типу рішення - молоді талановиті футболісти за відносно невеликі за європейськими мірками суми.

- І пару слів про наших легіонерів в Серії А. Як там Малиновський і Шахов? В Україні через коронавірус про них хвилюються...

- Про Шахова не скажу, ми з ним не на зв'язку. Що стосується Малиновського, то він, як і всі, на карантині. Переживає, так як вони грали з «Валенсією», а там згодом виявили п'ятьох хворих на коронавірус.

Плюс до всього Малиновський живе в місті, де за останні три дні зафіксовано найбільшу кількість померлих. Та й в цілому їхній регіон - Ломбардія - один з лідерів по інфікованим коронавірусом. До того ж, в сім'ї Малиновського зростає маленька дитина. Страшно.

Оцініть матеріал
(98)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 14:20 22
Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді

Еліна вп'яте поспіль поступилася у стартовому матчі на Madrid Open

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pricolist
Мудрык очень талантливый парень, техника на высоте, дриблинг, думаю Шахтер его не продаст и сам заиграет. Что касается Мыколенка и Цыганкова, то эти парни уже сейчас могут заиграть в хорошем европейском клубе.
Владимир Ключка
цыганкову цену не сбивают-он сам её сбил.. он полтора ода практически не показывает уровня европейского футбола.. мне кажется он чем то болен но умалчивают..хотя бы тот факт что он уже два года подряд пропускает зиние сборы-это ведь не спроста ия думаю не совпадение
Alexey Antonenko
Он фамилию не менял случайно только ради звучания заголовков?
DK1961
СРОЧНО!!!
ТОЛЬКО ЧТО представитель УЕФА заявил, что организация НЕ ИМЕЕТ ПОЛНОМОЧИЙ объявлять чемпионами отдельных стран - это ПРАВО ТОЛЬКО НАЦИОНАЛЬНЫХ ФЕДЕРАЦИЙ!
Кинутая ПРОЛОХМЕТОВСКИМИ СМИ ЛОЖЬ - не имеет под собой никаких оснований.
А павелка и прочие пролохметовские ШЕСТЕРКИ пусть САМИ объявят шлюхтер чемпионом, а Зарю - вторым призером. И посмотрим, что будет дальше
Андрей Деко
уй макаронникам в рыло, а не Миколенко и Цыганкова!
Дід Піхто
Мудрик? А кто это? Спасибо спорт ua, благодаря вам я узнал о существовании этого человека