Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 березня 2020, 12:10
1245
3

Олімпік і Ворскла зіграли внічию у Києві

Обидва м'ячі в цьому матчі були забиті у першому таймі

| Оновлено 16 березня 2020, 12:10
1245
3
Олімпік і Ворскла зіграли внічию у Києві
ФК Олімпік

Перед початком сезону обидві команди напевно мріяли про те, щоб після першого етапу опинитися в шістці найсильніших клубів країни. Однак з різних причин більшу частину матчів вони провели невдало і ось тепер повинні боротися тільки за те, щоб зберегти за собою прописку в Прем'єр-Лізі в наступному чемпіонаті України.

Новий наставник «Олімпіка» Ігор Клімовський зробив кілька змін у стартовому складі в порівнянні з поєдинком між цими суперниками, що відбувся всього лише вісім днів тому. Причому деякі з них вимушено. Перш за все, ці зміни торкнулися передньої лінії, де замість дискваліфікованих Максима Дегтярьова і Шахаба з перших хвилин з'явилися Тейшейра та Денис Баланюк. Цікаво, що саме ці футболісти на 21-й хвилині створили гол у ворота гостей. Тейшейра перехопив м'яч на чужій половині поля, обігрався з Орестом Лебеденком і потім сильно пробив метрів з восьми. Дмитро Різник вчасно зреагував на цей удар, але відбив м'яч недалеко від себе, чим відразу скористався Денис Баланюк. Йому не становило жодних труднощів точно пробити буквально з метра. Так «Олімпік» повів у рахунку.

Втім, вже за пару хвилин гості цілком могли вирівняти становище. Голкіпер донецького клубу Артем Кічак в своєму штрафному майданчику смикнув за руку Луїзао і арбітр матчу Ярослав Козик без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку, при цьому показавши голкіперу жовту картку. До м'яча підійшов хорватський легіонер «Ворскли» Єдін Шехіч, але пробив він невдало. Кічак вгадав напрямок удару і перевів м'яч на кутовий.

Реакція тренера гостей Юрія Максимова була майже миттєвою, від тут же відправив розмінатися Владислава Кулача і незабаром той вийшов на поле замість Шехіча. Заміна виявилася вдалою - в кінці тайму саме Кулачу вдалося забити гол господарям поля і зрівняти рахунок. Співавтором голу став Ібрахім Кане. Він справа робив простріл до штрафного майданчику «Олімпіка», м'яч від захисника відскочив до Кулача і форвард полтачван свого шансу вже не втратив.

У другому таймі гра проходила з невеликою перевагою гостей, у яких було кілька моментів для того, щоб вирвати перемогу. Так, на 53-й хвилині після подачі кутового Ібрахім Кане сильно пробив у дальній кут, але влучив м'ячем у штангу. Руслан Степанюк спробував добити м'яч, але, по-перше, не влучив у ворота, а, по-друге, опинився в офсайді.

На 66-й хвилині відразу троє гравців «Ворскли» вибігли на одного захисника господарів поля і воротаря. Руслан Степанюк не поскупився і зробив передачу на відкритого Луїзао, однак бразилець пробив значно вище воріт.

Ще один відмінний момент забити гол був у Ігоря Пердути, але на 80-й хвилині після подачі кутового з близької відстані той також пробив неточно. А потім двічі міг забивати Денис Васін, але спершу він не зміг переграти Артема Кічака, а потім головою пробив повз ворота.

А ось вже у компенсований час міг взяти три очки «Олімпік». Причому створили епізод футболісти, які вийшли на поле тільки наприкінці гри. Темур Чогадзе справа зробив хорошу передачу на Віталія Балашова, але гостей врятував Дмитро Різник, який вчасно вийшов з воріт.

В підсумку - бойова нічия 1:1. «Олімпік» нарешті перервав свою програшну серію, а «Ворскла» продовжує набирати очки після зимової перерви.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур

Олімпік - Ворскла - 1:1

 Баланюк (21) - Кулач (42)

На 23-й хвилині Шехіч не реалізував пенальті (воротар).

Кічак (22) - Якубу (9), Скляр (70)

«Олімпік»: Кічак, Лебеденко, Литвин, Гришко (Романовський, 75), Ксьонз, Цимбалюк, Завійський, Політило, Кравченко (Балашов, 64), Тейшейра (Чогадзе, 84), Баланюк

«Ворскла»: Різник, Пердута, Альюн, Якубу, Баєнко, Скляр, Пуцлін (Ребенок, 80), Шехіч (Кулач, 34), Луїзао (Васін, 68), Кане, Степанюк

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

Стадіон: «Динамо» ім.В.Лобановського

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ ОЛІМПІК - ВОРСКЛА

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy_P
Ворскла не смогла переиграть не то, что ослабленный - просто разобранный Олимпик. Если не побеждать в таких матчах - тогда в каких? Хоть и хвалят Ворсклу в последнее время, но пока мало за что. Ждём улучшений.
dudigo78
Ворскла за складом команда верхньої шістки. Я це писав ще до початку чемпіонату, просто не думав, що Косовський таке начудить. Думаю за 8 місце вони поборяться, якщо чемпіонат не відмінять
BekXan
Вигравати треба було Ворсклі ,підвела реалізація.Нам таких як Кулач не вистачає 2-3 футболістів,але видно що Максимов працює,команда потроху знайшла свою гру.