Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
1683
0

Олімпік – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Суперники ті ж, обставини – інші

Олімпік – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олімпік Донецьк

Всього тиждень минув після попередньої зустрічі команд, і ось – чергове протистояння. Так вже склався календар другого етапу, ось тільки тепер опоненти з'ясують відносини в столиці.

Однак, не тільки фактор поля відрізняє ці зустрічі. По-перше, в зв'язку з оголошеним карантином матч пройде при «зачинених дверях», а по-друге – вже без Вісенте Гомеса вийде «Олімпік» на стартовий матч другого етапу сезону. Аж надто болючою виявилася серія з семи поспіль поразок, так що розставання не виглядало сенсаційним: до кінця сезону керувати командою буде Ігор Климовський, який вже займав в донецькому клубі позицію «в.о.».

Не позаздриш новому-старому тренеру, адже дискваліфікації змусять «Олімпік» грати в істотно зміненому складі. Після «полтавської битви» через перебір карток не допоможуть донеччанам Максим Дегтярьов, Іван Зотько, Андрій Кравчук та Шахаб. Чи не півкоманди, але зате шанс отримають інші виконавці. З огляду на те, що зазначені вище футболісти не допомогли взяти очки тиждень тому – надія на «свіжу кров».

На тлі тренерської перестановки «Олімпіка» ще більш своєчасним виглядає призначення Юрія Максимова рульовим «Ворскли». Левову частку всіх очок сезону полтавчани набрали якраз в семи останніх матчах, вигравши всі домашні зустрічі. Відмінним бонусом до просування по таблиці УПЛ став і вихід в півфінал Кубку України, причому «Десну» вдалося обіграти якраз в гостях. Складно переоцінити значимість голу Дениса Васіна, адже так високо в турнірі «Ворскла» дісталася лише вдруге в історії.

Але, до кубкового протистояння з «Маріуполем» ще далеко (і невідомо, чи буде воно навіть через місяць), а ось в світлі нічиєї у львівському дербі - у команд гарна можливість і відірватися від останнього рядка, і наблизитися до тих же приазовців, що йдуть восьмими.

«Не може не радувати, що після появи біля керма команди Юрія Максимова «Ворскла» стала монолітною не тільки на футбольному полі, але і поза його межами», - сказав після кубкового матчу в Чернігові Володимир Чеснаков. У Києві перед полтавським колективом буде чергове випробування: по-перше, перервати серію виїзних поразок у чемпіонаті, а по-друге, нарешті привезти перемогу з лігва «Олімпіка». При невеликій перевазі в балансі зустрічей єдиний раз полтавчани вигравали в столиці в листопаді 2017 року, розгромивши господарів - 4:1. Один з голів тоді забив Владислав Кулач, який відзначився у воротах донеччан і тиждень тому в Полтаві, і в минулому сезоні.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Олімпік»: Кічак, Ксьонз, Гришко, Литвин, Лебеденко, Цимбалюк, Пасіч Є., Завійський, Політило, Тейшейра, Баланюк.

«Ворскла»: Різник, Пердута, Баєнко, Альюн, Якубу, Скляр, Пуцлін, Кане, Луїзао, Васін, Кулач.

15 березня, неділя

«Олімпік» — «Ворскла»
Київ. Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ОЛІМПІК — ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.