Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 березня 2020, 20:40
5294
3

Колос провалив перший іспит в топ-6 УПЛ

Олександрія організувала результативну відповідь на поразку тритижневої давнини

| Оновлено 14 березня 2020, 20:40
5294
3
Колос провалив перший іспит в топ-6 УПЛ
ФК Олександрія

Першим матчем для «Колоса» з села Ковалівка, після потрапляння команди Руслана Костишина до числа шести найбільш успішних клубів країни в цьому сезоні Української Прем'єр-ліги, стало гостьове протистояння в рамках двадцять третього туру з «Олександрією» Володимира Шарана. Не так давно глядачі на трибунах КСК «Ніка» спостерігали за становленням шляху до верхньої шістки для «колосків» – дебютант цього сезону УПЛ переграв місцевий колектив з рахунком 2:1, проте тепер матч відбувався за відсутності вболівальників через карантин по всій території України.

І все ж, тиші навколо футбольного поля не було. Місцева публіка зібралася у одного з входів на арену, і задавала темп для атак команд на перших хвилинах. Агресивніше вдалося почати гостям. «Колос» вийшов переможцем з боротьби за центр поля, після чого почав налагоджувати постачання м'яча в штрафну суперників. Постріл Богданова зі штрафного був рідкісним винятком, коли колектив Костишина загрожував воротам Білика з дальньої дистанції. Переважно, на плечі Бондаренка були покладені обов'язки вигравати верхову боротьбу в чужих володіннях.

Загострення ситуації у володіннях «Олександрії» відбулося в середині першого тайму, коли голкіперу господарів довелося рятувати свою команду під час послідовних випадів від Сорокіна – дебютанта УПЛ в цій зустрічі. Станіслав пристрілявся досить швидко, та ще виявився досить спритним для того, щоб зуміти пробити з центру штрафного майданчика по м'ячу, що відскочив від ніг Бабогла – 0:1!

Розвиток подій не віщував біди після цього для «Колоса». «Поліграфам» важко вдавалося виходити з-під пресингу, проте випад на останній хвилині основного часу першого тайму вийшов просто зразковим. Грицук самостійно завантажив м'яч на правий фланг, а потім пропустив поміж ніг зворотну передачу від Пашаєва, після чого Гречишкін розстріляв ворота ударом під поперечину з лицьової лінії штрафного.

Шаран не був спокійним під час першого тайму, так що зовсім не здивували дві заміни від нього після повернення команд на поле. Кирило Ковалець в останній раз грав за свою команду ще в середині грудня минулого року, проте миттю зумів увійти в до болю знайомий для нього механізм. Крім цього, на поле вийшов Максим Задерака для підтримки флангового напрямку атак.

А тут ще й суперники почали надавати допомогу гравцям «Олександрії». Дві послідовні помилки від Максима Максименка перевернули для «Колоса» гру з ніг на голову. Спочатку, центральний захисник потягнув за шию Бабогла під час боротьби за подачу кутового з лівого флангу, після чого Грицук ударом з пенальті в праву дев'ятку вивів свою команду вперед вперше в цій зустрічі. Потім Максименко жахливо віддав передачу назад на Яшкова з правого флангу, підставивши голкіпера, який припустився помилки під час виносу. Покарання від Ковальця було негайним.

Влаштувати другий поспіль камбек на тлі недавньої гри з донецьким «Шахтарем» було проблематично, проте «Колос» спробував. Білик помилився з виходом на перехоплення навісу з кутового з лівого флангу, чим скористався Лисенко. І все ж, сил на повноцінний опір у гостей явно не вистачало. Затягнутий виніс м'яча від Чорноморця зі штрафної подарував його Задераці, та Максим розстріляв Яшкова з близької дистанції. Перевернути гру в черговий раз за рахунок схожих на дії тренера команди суперників замін у Костишина не вийшло, у підсумку чого його команда зазнала першої поразки у другій частині сезону і вже на 16 очок відстає від п'ятого рядка.

У наступному турі «Колосу» належить зіграти на «Оболонь-Арені» проти чернігівської «Десни», а «Олександрія» знову гратиме на «Ніці», знову при порожніх трибунах, але вже проти луганської «Зорі». Якщо, звичайно, дозволить ситуація з коронавірусом.

Українська Прем’єр-ліга. 23-й тур.

Олександрія – Колос – 4:2


 Гречишкін, 45, Грицук, 55 (пен.), Ковалец, 64, Задерака, 89 – Сорокін, 35, Лисенко, 80

Безбородько, 6, Бабогло, 60, Лучкевич, 90+3 – Оріховський, 3, Вільхамссон, 23, Сорокін, 45, Максименко, 54, Єфремов, 84

Олександрія: Білик – Вантух, Бабогло, Дубра, Пашаєв – Запорожан (Ковалець, 46), Грицук, Гречишкін – Мишенко (Задерака, 46), Безбородько (Сітало, 82), Лучкевич.

Колос: Яшков – Чорноморець, Парамонов, Максименко, Єфремов – Оріховський – Вільхамссон, Богданов, Сорокін (Кожушко, 56), Морозко (Ільїн, 58) – Бондаренко (Лисенко, 65).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 11 (7) – 7 (6)
Кутові: 6 – 6
Оффсайди: 0 – 1.

ОЛЕКСАНДРІЯ-КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Максимов
Зато они получат опыт матчей украинскими с "топ - 5" командами, что уже неплохо как для для команды, которая еще в прошлом сезоне играла в первой лиге.
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил