Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 13 березня 2020, 13:55
5468
4

Луїш КАШТРУ: «Ми виграли перший матч, але це поки нічого не означає»

Наставник «Шахтаря» – про перемогу над «Вольфсбургом»

| Оновлено 13 березня 2020, 13:55
5468
4
Луїш КАШТРУ: «Ми виграли перший матч, але це поки нічого не означає»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру прокоментував перемогу в першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи над «Вольфсбургом» (2:1).

– Перший тайм був кращим: ми цілковито контролювали гру і могли домогтися більш об’ємного результату. Другий почався не надто добре – суперник зрівняв рахунок. Команда справді відчула цей пропущений гол. Трохи розкоординувалися, однак з невеликими корегуваннями протягом тайму знову взяли гру у свої руки. Зрештою цілком заслужено здобули перемогу, тому задоволені.

– Коваленко вийшов у стартовому складі. Як прокоментуєте його гру?
– Футбол – колективний вид спорту. Цю перемогу змогла здобути команда. Усі хлопці виявили себе гідно, були на високому рівні, працювали як команда. Стратегію на матч майже цілковито виконано. Зараз потрібно відпочити, а вже в неділю в нас інша дуже відповідальна гра – із «Зорею». Важливо чимшвидше відновити футболістів.

– У першому таймі здалося, що в Тайсона травма. Чи не мали ви думки його замінити?
– Так, певної миті подумали, що він відчуває якийсь біль і, можливо, доведеться його замінити. Тому третю заміну тримали до останнього, максимально її відтягували. Алан Патрік після травми, Тайсон відчував біль, у Матвієнка теж після удару боліло коліно… Матч закінчився з однією проблемою – Ісмаїлі. На щастя, не більше. Однак було дуже цікаво, як команда виявила себе в такій інтенсивній грі за величезної кількості матчів.

– Чи погодитесь, що виконані вами заміни вплинули на результат і забезпечили «Шахтарю» перемогу?
– Ні. Тренер просто виконує свої обов’язки. Штаб завжди має читати, що відбувається. У деяких моментах другого тайму гра дещо вислизала з наших рук, її надто контролював суперник. Тому ми хотіли більше контролювати півзахист і розігрувати втрьох, аби вивести трохи вище наших крайніх захисників, розташувати більше футболістів між лініями суперника. Дякувати Богові, це вдалося. Проте ми зі свого боку не зробили нічого більшого, ніж виконали свої обов’язки, як завжди.

– Як змінилися шанси команди на вихід до наступного раунду?
– Усе лишилося так само. Ми виграли перший матч, але це наразі нічого не означає. Потрібно усвідомлювати, що насправді цього ще замало для того, аби пройти далі. Ми є компетентними, проте й суперник також. Зрештою Бундесліга входить до топових п’яти європейських чемпіонатів. Слід бути обачними. Не вдаватимемося зараз в ейфорію, адже попереду на нас чекає надскладна робота.

Матч-відповідь запланований на 19 березня в Харкові.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Максимов
Перевод Матвиенка на фланг очень неожиданное для соперника решения.
Видно что Матвиенко хорошо себе чувствует на этой позиции.
Игорь Нестеренко
Дякую, Луїше! Але насправді Шахта мала грати в 1/8 ЛЧ. Шкода, що Каваленко небіж Палкіна або Ахметки і доводиться ставити його в основний склад((((
Bolshoi
Немцы, как правило, в гостях играют слабее чем дома, поэтому шансы кротов на проход дальше довольно высоки. Седьмое место Бундеслиги, довольно слабый уровень, где-то в ровень с кротами.