Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 12 березня 2020, 14:00
19285
124

Динамо в меншості вирвало в Олександрії путівку до півфіналу Кубка

Перемогу київському клубу приніс результативний удар Віктора Циганкова в додатковий час

| Оновлено 12 березня 2020, 14:00
19285
124
Динамо в меншості вирвало в Олександрії путівку до півфіналу Кубка
twitter.com/FCO1948

Після дострокового розставання донецького «Шахтаря» з можливістю захистити свій титул володаря Кубка України виникло цілком логічне запитання – якій з решти восьми команд-претенденток належить підняти над головою заповітний трофей? Сліпий жереб звів на стадії чвертьфіналу київське «Динамо», якому й судилося вибити «гірників» на попередньому етапі, та «Олександрію».

При цьому, підопічним Олексія Михайличенка пощастило з місцем проведення зустрічі – НСК «Олімпійський» дозволив «біло-синім» розраховувати не тільки на підтримку рідних трибун, але ще й на присутність системи VAR, якої так не вистачало в недавній баталії між цими командами.

Але ж правда, і повною календарного тижня не минуло з моменту зустрічі «срібного» та «бронзового» призерів минулого розіграшу УПЛ на полі КСК «Ніка», яка завершилася невдачею для колективу Володимира Шарана (1:3). Головні тренери обох команд зуміли навіть зберегти стартові склади практично в незайманому вигляді, обмежившись лише точковими перестановками в окремих зонах. Певний інтерес викликала поява Олексія Довгого з перших хвилин звітної зустрічі, яка стала можливим завдяки тонкощам регламенту. Факт отримання червоної картки гравцем не впливає на Кубок, якщо арбітр вилучив гравця після двох попереджень.

На тлі настільки скромної ротації та беручи до уваги цінність результату поєдинку, виникало логічне запитання щодо фізичних кондицій команд. Існуючий ризик відходу в овертайм не дозволяв колективам кидатися в швидкісні атаки в першій половині основного часу. «Динамо» обрало більш стриманий, ніж суперник, стиль навіть в контексті загальної низько швидкісної тенденції. Однак  для«Олександрії» виявилося достатнім отримати ситуативну перевагу в боротьбі за центр поля, а також зводити свої дії в атаці до швидкого переходу між зонами.

Відіграти перший тайм без реальних можливостей відзначитися забитим м'ячем командам нічого не коштувало, а єдиним епізодом, який заслуговує на увагу, виявилося вельми спірне попередження Кадірі за нібито фол у відборі м'яча у Сітала. Позначиться ця жовта картка на початку другої половини основного часу, коли Мохаммед за зрив контратаки суперника отримає не тільки порцію критики від Сидорчука, але і своє друге попередження.

Чисельну перевага отримано. «Поліграфи» могли переходити до більш акцентованим атакам у позиційному розіграші, але замість цього почали ще сильніше опускати лінію оборони. І «Динамо» миттю цим скористалося! Назарій Русин відправився святкувати вдалий вихід після перерви на заміну завдяки точному удару під ліву штангу, простір для якого з'явився після класного розвороту форварда під час прийому передачі Сидорчука всередині чужого штрафного. І все було б в цій ситуації чудово для причетних до «біло-синіх», якби не офсайд. Як скаже потім в одному з епізодів сам автор незарахованогу голу – саме так пояснив йому своє рішення, після консультації з помічниками, головний арбітр.

Про визначення «основного часу матчу» і «овертаймів» можна було сміливо починати говорити вже після епізоду зі скасованим голом Русина. Не приховували своєї тактики гри в меншості і самі «динамівці» вже після завершення двох порцій по 45 хвилин: «Тримаймося!» – сказав Сидорчук, і саме так «Динамо» і відіграло перший овертайм. Не пручалися й гості. Сили почали залишати гравців «Олександрії» ще в середині другого тайму основного часу.

Однак вирішальний ривок господарів поля зробив той, повернення кого після травми чекав кожен уболівальник київського «Динамо». Для точного удару Віктора Циганкова зі входу в центральну зону штрафного вистачило персонального майстерності виконавця, а також точної передачі Томаша Кендзьори з правого флангу.

Для перемоги – цілком вистачить, хоча «Олександрія» і згадала під кінець матчу, що грала з перевагою в одного футболіста. Але було вже пізно. Колектив Михайличенка відправився до півфіналу національного Кубка!

Кубок України. 1/4 фіналу.

«Динамо» – «Олександрія» – 1:0

Віктор Циганков (106)

Мохаммед Кадірі (45), Сергій Сидорчук (55), Денис Попов (84) – Гліб Бухал (58), Олексій Довгий (74), Денис Мірошніченко (105), Олександр Андрієвський (122), Антон Шендрик (123)

Мохаммед Кадірі (55, друга жевта картка)

«Динамо»: Георгій Бущан, Томаш Кендзьора, Виталій Миколенко, Артем Шабанов, Денис Попов, Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський (Володимир Шепелєв, 84), Беньямін Вербич (Олександр Андрієвський, 117), Мохаммед Кадірі, Олександр Караваєв (Віктор Циганков, 87), Фран Соль (Назарій Русин, 46)

«Олександрія»: Юрій Паньків, Каспарс Дубра, Максим Третьяков (Антон Шендрик, 118), Денис Мірошніченко, Гліб Бухал, Валерій Лучкевич, Дмитро Гречишкін, Євген Банада (Денис Безбородько, 108), Богдан Мишенко (Максим Задерака, 35), Олексій Довгий (Василь Грицук, 75), Артем Сітало

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 124
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
футфан
Динамо з перемогою! Реально вдесятьох не дали Олександрії жодного шансу. Молодці!
Андрей Мадайский
Динамо Киев с победой! Жаль гол Русина не засчитали...
Analitik_s_divana
Как ни странно, но вполне качественный матч от Динамо. Вообще не чувствовалось, что большую часть времени играли в меньшинстве.
Матч ещё раз показал, что вся эта «интрига» за второе место в УПЛ явно преувеличена. Динамо на голову сильнее всех, кроме Шахтера, по крайней мере, классом.
Istm
Ну все розумію, Динамо грало досить посередньо і лише моментами створювало непогані комбінації. Але Олександрія? Грали у більшості пів-матчу, не створили нічого! Ви ж говорите про медалі, претендуєте на єврокубки. З такою грою вас в кваліфікації виб'є будь-яка східноєвропейська команда у першому ж колі.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Дід Піхто
Я даже не пойму, в ком больше говенца - в serge_kr, или в вечном пидоре 13?
Муґунот Уух
кстати, а где таварисчь Шаран со своими соплями и стонами?
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Микола Унгурян
ДК з заслуженою і вимученою перемогою, а от щодо Олександрії то одні запитання - як граючи майже половину основного часу в більшості майже не створювати загроз? і це претендент на єврокубки?
ну і щодо голу Русина - доволі спірне рішення арбітра
Vipfishman2
Бедный колхоз - тащили его за уши , тащили , а все равно костоломки пришлось ехать из Киева не солоно хлебавши...))) Киевлян с заслуженной победой ... Русин умничка !!!
axylinam
Молодцы Динамо,долго играли в меньшинстве,но выиграли,правда при нормальном тренере и с девятью игроками выиграли бы без особых проблем
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JohnNeuman
Даже не обидно, все логично. Слишком по тупому играла Александрия.
Дід Піхто
Это сладкое слово победа. Как судейка не пытался убить Динамо, ничего не вышло. Сосите,твари, справедливость восторжествовала
Иван Грозный
подземная"кротособака" лает,а караван идет к финалу.а что юродивым остается делать?
zzg77
Вангую полуфинальные пары: Десна - Динамо, Минай - Арендуполь. Надеюсь Десна пройдет Ворсклу. Если нет, то Полтава против Киева. Арендуполь уже застолбил соперника. Точнее, Павелки застолбили!!!
Tkach008
В этой игре,к большому сожалению, главный итог это результат...Который,как и судейство был по-делу...Динамо с победой!
BaZia
По матчу, Русин отлично провел матч, также понравились Кендзера, Попов, Миколенко, Вербич.
Самые низкие оценки Соль и Кадири, записал бы ещё Буяльского, сегодня слишком много брака.
С этими дальними ударами нужно что-то делать, бессмысленно пробовали по воротам кто хотел.. Сидорчук, Вербич, Шабанов..
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил