Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 червня 2020, 01:23
6126
28

Десна вдома відстояла мінімальну перемогу над Зорею

У матчі з двома вилученнями сильнішими виявилися господарі

| Оновлено 21 червня 2020, 01:23
6126
28
Десна вдома відстояла мінімальну перемогу над Зорею

Поєдинок в Чернігові між «Десною» та «Зорею» став, безумовно, центральним у 22-му турі чемпіонату України. Незважаючи на те, що обидві команди гарантували собі продовження боротьби за місце в зоні єврокубків, кожній було за що боротися.

Луганчани йшли на другій сходинці турнірної таблиці, яка дає перепустку до Ліги чемпіонів. І перед стартом другого етапу УПЛ не хотіли пропускати вперед «Динамо». «Десна» тільки на 4 очки відставала від «Зорі» і на 3 від киян. Тож перемога могла істотно поліпшити позицію команди Олександра Рябоконя.

Інтригу підігрівала також присутність в стартовому складі господарів Арвеладзе і Будківського - двох гравців, які ще восени грали за «Зорю», в тому числі і в поєдинку першого кола з «Десною». Зрозуміло, їм було що доводити своїй колишній команді. Але чи не головною «фішкою» зустрічі став ВАР - система відеодопомоги арбітру вперше була задіяна в Чернігові на матчі УПЛ.

Гості почали матч активно, частіше володіли м'ячем, атакували - але до точного удару справу довести не могли. А в середині тайму Гуцуляк недозволеним прийомом зупинив поблизу свого штрафного Юрченка. Катерина Монзуль, головний арбітр зустрічі, подивилася повтор - і винесла вердикт: вилучила Гуцуляка. До слова, незабаром поле покинув і Юрченко, який помітно накульгував, адже суперник в'їхав йому в гомілкостоп. Проте гравців «Десни» видалення тільки мобілізувало. Їм стали вдаватися контратаки, і незабаром Філіппов змусив потрудитися Махарадзе, який потягнув непростий удар. А потім Будківський витонченим пасом п'ятою відправив у відрив Філіппова, той позбувся опіки Чеберка і пробив між ногами голкіпера - 1:0!

«Зоря» по інерції володіла м'ячем, але до свистка на перерву так і не завдала жодного точного удару. А в компенсований час трапився ще один епізод, який потребував допомоги ВАР. Луньов, який замінив Юрченко, в центральному колі пішов в жорсткий підкат проти Мостового. І Монзуль вдруге за тайм дістала з кишені червону картку! Тож чернігівці отримали психологічну перевагу перед стартом другої половини зустрічі: вони вели в рахунку, а склади команд зрівнялися.

Другий тайм знову активніше почали гості, і поступово їх перевага початок нарешті перетворюватись в удари. Паст виручив після пострілу Цвека, небезпечно бив Лєднєв. Матч проходив на одному диханні. 6:2 за ударами, 8:2 за кутовими на користь «Зорі» - підсумки другого тайму говорять про перевагу гостей. Але і футболісти «Десни» не тільки в обороні відсиджувалися. Махарадзе теж доводилося вступати в гру після контратак господарів. Проте найнебезпечнішим був черговий дальній постріл Лєднєва, після якого м'яч влучив у поперечину і полетів за ворота. Під завісу зустрічі підопічні Віктора Скрипника пішли на штурм, подали два кутових, на які прибіг навіть голкіпер, але «Десна» всією командою відбивалася і дочекалася-таки фінального свистка.

1:0 - чернігівська команда набрала 42 очки і наздогнала київське «Динамо», у якого матч в запасі. В активі «Зорі», що залишається поки на 2-му рядку, на 1 бал більше

Українська Прем'єр-ліга. 22-й тур.

«Десна» - «Зоря» – 1:0

 Олександр Філіппов (37).

 Олексій Гуцуляк (20) - Максим Луньов (45+4).

 Філіп Будковський (49), Денис Фаворов (69) - Андрейс Циганікс (90+3).

«Десна»: Євген Паст - Андрій Мостовий, Денис Фаворов, Андрій Гітченко, Йоонас Тамм - Леван Арвеладзе, Андрій Домбровський, Олексій Гуцуляк, Владислав Калитвинцев (Юхим Конопля, 90 + 1) - Філіп Будковський (Єгор Картушов, 64), Олександр Філіппов (Андрій Тотовицький, 85).

«Зоря»: Заурі Махарадзе - Віталій Вернидуб, Дмитро Іванисеня (Андрейс Циганікс, 74) - Владислав Кочергін, Богдан Ледньов, Богдан Михайличенко, Владлен Юрченко (Максим Луньов, 23), Ловро Цвек, Євген Чеберко - Владислав Кабаєв, Михайло Перович (Артем Громов, 67).

Стадіон: ім. Юрія Гагаріна (Чернігів).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kaprizlink
Смотрел первый тайм... Десна отлично смотрелась, так держать
Vadim-77
https://t.me/fczarya . Телеграмм канал о луганской "Заре". Подписывайтесь, если хотите быть в курсе всех новостей о команде.
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
У Зари состав явно не тянет на второе место,третье четвёртое,пятое-как повезёт
SkittDK
Вопрос. Почему одни из центральных матчей тура доверяют судить женщине ? ПООООЧЧЕЕЕЕММУУУУ ???