Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 березня 2020, 09:00
2411
3

Ворскла у більшості обіграла Олімпік

 «Олімпік» зазнав четвертої мінімальної поразки поспіль

| Оновлено 08 березня 2020, 09:00
2411
3
Ворскла у більшості обіграла Олімпік
vorskla.com.ua

У Полтаві зустрічалися команди, які на другому етапі поведуть боротьбу за те, щоб зберегти за собою місце в українській Прем'єр-Лізі на майбутній сезон. До того ж перед початком гри вони були сусідами по турнірній таблиці. Тому в разі перемоги «Ворскли» підопічні Юрія Максимова мінялися місцями із сьогоднішніми суперниками і на якийсь час могли відчути себе у відносній безпеці. А перемога для «Олімпіка», по-перше, повинна була перервати їх шестиматчеву програшну серію поспіль, а, по-друге, дозволила б їм значно віддалитися від самого низу таблиці.

Перші п'ятнадцять хвилин матчу виявилися малоцікавими для глядачів. Команди довго контролювали м'яч, але без особливого просування вперед. А далі гості трохи додали і стали надавати вже справжній тиск на ворота полтавського клубу. Спершу на 17-й хвилині Максим Дегтярьов міг вибігти один на один з голкіпером «Ворскли», але пас на нього від партнера перервав Ігор Пердута. Потім Дмитро Різник вирішив повправлятися у вмінні обіграти суперника як польовий футболіст і ледь не помилився. А на 20-й хвилині Микита Кравченко точною передачею знайшов у штрафному майданчику Шахаба і той з близької відстані сильно пробив. Господарів поля виручив їхній воротар, який вчасно зреагував на цей удар і перевів м'яч на кутовий.

І знову гра заспокоїлася, а гравці атаки геть забули про ворота суперників. Втім вони досягли успіху в порушеннях правил і за наступні 15 хвилин арбітр матчу Дмитро Кутаков був змушений показати в цілому п'ять попереджень (чотири з них гостям). Тільки на 39-й хвилині «Ворскла» створила момент, який з великою натяжкою можна було б назвати небезпечним. Після розіграшу штрафного м'яч відскочив до Владислава Кулача і той з незручної позиції пробив вище воріт.

Ось, мабуть, і все, чим запам'ятався перший тайм. Відверто скажемо, не густо. Так що залишалася тільки надія побачити хороший футбол після перерви.

На жаль, але і другий тайм розпочався в тому ж ключі, що було в першому. Знову ми побачили неквапливий розіграш м'яча, велику кількість фолів і відсутність ударів по воротах. Лише на 55-й хвилині знову нагадав про себе Шахаб. Він прорвався по правому флангу і, увійшовши до штрафного майданчика господарів поля, сильно пробив. М'яч потрапив у сітку, але із зовнішнього боку. «Ворскла» тут же відповіла непоганим розіграшем кутового, після якого м'яч відскочив до Едіна Шехіча. Стався потужний удар, який парирував Артем Кичак. Втім, в цьому епізоді боковий арбітр зафіксував офсайд у партнера Шехіча і тому навіть, якщо був забитий гол, він би не був зарахований.

А на 62-й хвилині господарі поля заробили пенальті. В боротьбі з Владиславом Кулачем в своєму штрафному майданчику порушив правила Дмитро Гришко і арбітр матчу без зволікання вказав на одинадцятиметрову позначку. Виконати удар погодився сам потерпілий. Пробив він у лівий від себе кут воріт, куди, до речі, кинувся і Артем Кичак. Воротареві «Олімпіка» зовсім трохи не вистачило, щоб відбити м'яч, а Кулач разом з партнерами стали святкувати забитий гол.

Тільки після пропущеного м'яча гості, нарешті, заграли швидко і активно в атаці. Так, на 66-й хвилині вони непогано розіграли штрафний удар, але після серії рикошетів до ударів по воротах справа не дійшла. Потім на 68-й хвилині Максим Дегтярьов пробив низом у дальній кут з середньої дистанції - Дмитро Різник виявився на місці. За хвилину приблизно з тієї ж позиції бив Орест Лебеденко, але повз цілі. І з таким же результатом незабаром пробили Євген Цимбалюк на 73-й хвилині (головою після подачі з кута поля) і Павло Ксьонз на 76-й хвилині (після сольного проходу з лінії штрафного майданчика).

А на 78-й хвилині «Олімпік» залишився в меншості. За чергове порушення правил друге попередження, а, значить, і червону картку отримав Андрій Кравчук. І все ж підопічні Вісенте Гомеса навіть у меншості мали можливість відігратися. На 82-й хвилині Павло Ксьонз стрімко промчав по правому флангу і зробив передачу в центр штрафного майданчика під удар Тейшейрі. Господарів поля врятував їх капітан Володимир Чеснаков, який опинився на лінії м'яч і відбив його у поле.

В час, що залишився до кінця матчу, м'ячем більше володіли господарі поля. Головне, що вони зуміли зробити для себе, так це не дати можливість «олімпійцям» влаштувати штурм своїх воріт, і без особливих проблем довели справу до перемоги.

Ось так «Ворскла» виграла вже другий матч з чотирьох в цьому році і поліпшила своє турнірне становище. Щодо «Олімпіка», то це вже була сьома його поразка поспіль в чемпіонаті і донеччани опустилися на передостаннє, 11-е місце.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга 22-й тур

«Ворскла» - «Олімпік» - 1:0

 Кулач (63, з пенальті)

 Чеснаков (34), Шехіч (47, Кулач (59) - Ксьонз (23), Зотько (27), Шахаб (28), Кравчук (38), Дегтярьов. (42), Гришко (62)

Кравчук (78)

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков, Альюн, Баєнко (Якубу, 56), Скляр, Пуцлін, Шехіч, Луїзао, Кулач (Ребенок, 76), Степанюк (Васін, 63)

«Олімпік»: Кичак, Ксьонз, Гришко, Зотько, Лебеденко, Цимбалюк, Кравченко (Е. Пасіч, 46), Кравчук, Політило, Дегтярьов (Тейшейра, 73), Шахаб (Баланюк, 57)

Арбітр: Кутаков Дмитро

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського,

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. УАФ дискваліфікувала провідного гравця Шахтаря на 2 матчі
Футбол | 19 квітня 2024, 20:58 96
ОФІЦІЙНО. УАФ дискваліфікувала провідного гравця Шахтаря на 2 матчі

Зубков отримав покарання за грубу гру

Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі
Футбол | 19 квітня 2024, 23:59 1
Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі

Відставання скоротив Душан Влахович, автогол Альберто Досени приніс нічию

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wicker
що не гра, то пенальті суперникам ворскли, що не гра, то пенальті у ворота Карпат..... БРАВО