Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 05 березня 2020, 13:32
10624
9

Сарнавський взяв два пенальті, але Зоря все одно обіграла Львів

Луганський клуб повернувся на друге місце в турнірній таблиці УПЛ

| Оновлено 05 березня 2020, 13:32
10624
9
Сарнавський взяв два пенальті, але Зоря все одно обіграла Львів
ФК Зоря Луганськ

У поєдинку 21-го туру чемпіонату України з футболу луганська «Зоря» приймала «Львів».

«Зоря» була явним фаворитом протистояння. Команда Віктора Скрипника продовжує боротьбу за срібні медалі чемпіонату України, тоді як «Львову» топ-6 вже не світить.

Суперники почали поєдинок досить мляво, в першу чверть години гри не було жодного важливого моменту. Але потім «Зоря» прибрала до рук ініціативу і почала раз по раз турбувати гостей своїми атаками.

На 17-й хвилині дальнім ударом відзначився Кочергін, але м'яч пройшов вище цілі. На 24-й хвилині Луньов класно вистрілив у верхній кут — 25-річний український воротар «Львова» Богдан Сарнавський, який став справжнім героєм поєдинку, витягнув м'яч з «дев'ятки»!

Але це тільки заохотило «Зорю». На 25-й хвилині Громов примудрився пробити з розвороту, перебуваючи під опікою двох гравців «Львова» — неточно. Десять хвилин по тому Кабаєв, вискочивши з-за спин захисників, не зміг проштовхнути м'яч повз Сарнавського з близької відстані. Кілька хвилин по тому воротар намертво забрав м'яч після удару Луньова зі штрафного.

А що ж «Львів»? Парочка моментів у підопічних Єгіше Мелікяна була. На 27-й хвилині Жонатан пробив головою після подачі кутового, але Громов, який чатував дальню штангу, вибив м'яч. А на 40-й хвилині гості впустили, мабуть, свій найкращий момент. Ренан скористався неточною передачею господарів і з близької відстані влучив у штангу воріт «Зорі», а добивання Богунова прийняв на себе захисник. На перерву команди пішли за рахунку 0:0.

Гол у ворота «Львова» явно назрівав, і в другому таймі він не змусив себе довго чекати. Вже на 54-й хвилині Іванісеня виконав простріл від лицьової лінії на правому фланзі, а Кабаєв від душі розстріляв ворота.

Забивши, «Зоря» зменшила темп, хоч і продовжила загрожувати воротам «Львова». Той же Іванісеня на 61-й хвилині непогано пробив здалеку, але точності гравцеві не вистачило.

А на 72-й хвилині зустрічі у ворота «Львова» був призначений перший пенальті. Все справедливо — Кочергін прострілив з правого флангу, м'яч влучив в руку Браткову. Виконувати вирок пішов Громов, але Сарнавський намертво накрив м'яч у правому від себе куті!

«Львів» явно не знав, як йому врятувати матч, а «Зоря» все-таки забила цілком справедливий другий гол. На 87-й хвилині м'яч знову влучив у руку злощасному Браткову, який стояв практично на лінії штрафного. Рефері пошкодував «Львів» і призначив штрафний удар, а не пенальті, як міг би. Втім, чи пошкодував? Ледньов потужним ударом вразив ворота гостей, зробивши рахунок 2:0 на користь своєї команди. Полум'яний привіт варто передати стінці «Львова», крізь яку пролетів м'яч. Це просто непрофесійно.

Але матч на цьому не закінчився. На 92-й хвилині поєдинку арбітр знову був змушений вказати на «точку». Як ви думаєте, за що? Правильно, за гру рукою. Щоправда, на цей раз винен був не Братков, а Борзенко.

Ледньов пішов оформляти дубль. Розбіг, удар — Сарнавський!!! Воротар «Львова» виловив м'яч після одинадцятиметрового удару в лівому від себе куті. Два пенальті — і два рази Богдан забрав м'яч намертво. Збіг? Не думаю.

Втім, всі сейви Сарнавського разом узяті не допомогли його команді уникнути поразки. «Зоря» здобула заслужену перемогу і з 43-ма очками в активі потіснила «Динамо» з другого рядка турнірної таблиці. У «Львова» 19 очок, команда Єгіше Мелікяна залишилася на 9-му місці УПЛ.

Михайло ШАПОВАЛОВ

Українська Прем’єр ліга. 21-й тур.

Зоря – Львів 2:0

 
Кабаєв, 54, Леднєв, 88

На 73-й хвилині Артем Громов (Зоря) не забив пенальті (воротар).

На 90+2-й хвилині Богдан Леднєв (Зоря) не забив пенальті (воротар).

Тымчик, 70, Циганікс, 76 – Гончар, 32, Борзенко, 38, Богунов, 42, Алваро, 70, Братков, 87

Зоря: Василь – Циганікс, Чеберко, Вернидуб, Тимчик – Іванісеня, Цвек – Громов, Кочергін, Луньов (Леднєв, 80) – Кабаєв.

Львів: Сарнавський – Бопесу, Братков, Борзенко, Гончар – Джонатан (Приймак, 82) – Люлька (Велвес, 65), Шина, Алваро, Богунов – Ренан (Яковеллі, 57).

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Стадіон: «Славутіч-Арена» (Запоріжжя) 

Удари (у площину): 20 (8) – 4 (1)
Кутові: 4 – 3
Оффсайди: 0 – 0.

ЗОРЯ-ЛЬВІВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
В этот раз Заря решила оставить силы на второй тайм и задавила Львов. Скрипник еще и ротацию провел - хорош!
odiniznashih
Следующий тур для Зари очень важен.
Игра с Десной за 6 очков и в случае победы луганчане отрываются на 7 баллов от черниговцев, плюс то что Динамо играет с Александрией и кто то из них тоже отцепится.
Перед второй частью ЧУ запас хода важен и хорошо что парни отсидели желтые именно вчера.
BaZia
С возвращением на второе место. По поводу пенальти, штатным Кочергина или Кабаева нужно пробовать
Виктор Алтухов
Скрыпник работает на перспективу. Плохо потерять очки со Львовом, но и не наигрывать в состав игроков нового приобретения нельзя. Двоякое впечатление от Цыганикса: в командном движении он слабоват, но пасы и, особенно, штрафные удары издалека - так в Заре не умеет никто. Кроме того, парень с характером, а это верный путь к совершенству. В Динамо, к примеру, его бы и в дубль не взяли, а тут смотрят на перспективу. Посмотрим и мы. А выпустить Динамо вперед, пока, не страшно, в чемпионате, еще, 11 туров.
Vadim-77
https://t.me/fczarya Телеграмм канал о луганской "Заре". Подписывайтесь, если хотите быть в курсе всех новостей о команде
markten1984
Братков минус 2,Сарнавский плюс2.