Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 березня 2020, 20:30
7150
58

Ворскла розміняла перемогу над Шахтарем на поразку Маріуполю

Три м'ячі без гідної відповіді полтавчан побували в воротах Дмитра Різника

| Оновлено 04 березня 2020, 20:30
7150
58
Ворскла розміняла перемогу над Шахтарем на поразку Маріуполю
ФК Маріуполь

Для господарів поля ця гра була дуже важлива з точки зору продовження боротьби за місце у першій шістці за підсумками двоколового турніру. Тільки перемога залишала їм шанси на потрапляння до числа кращих клубів країни. З іншого боку «Ворскла» теж налаштовувалася на те, щоб здобути три очки у Маріуполі і піднятися вище в турнірній таблиці.

Не встигла хвилинна стрілка зробити оборот на циферблаті секундоміра арбітра, як підопічні Олександра Бабича отримали право на перспективний штрафний удар поблизу воріт суперників. Однак розпорядитися як слід м'ячем азовці в цьому епізоді не змогли. А далі гра пішла на зустрічних курсах, причому обидві команди сміливо йшли вперед великими силами і намагалася відповідати атакою на атаку.

Перший по-справжньому небезпечний момент у матчі створили гості на 17-й хвилині. Едін Шехіч справа виконав навіс в район лінії воротарського майданчика, куди паралельним курсом кинулися Руслан Степанюк і Луізао. Більш перспективною здавалася позиція бразильського легіонера, але головою пробив українець і неточно. Потім протягом приблизно трьох хвилин «Маріуполь» виконав поспіль п'ять (!) кутових ударів, три з яких були досить небезпечними. Так, двічі височенний захисник полтавського клубу Альюн опинявся в потрібному місці, відбиваючи удари Сергія Чоботенка і Сергія Яворського, а потім Данило Ігнатенко з близької відстані пробив головою трохи вище воріт.

На 22-й хвилині маріупольцям вдалося нестандартно розіграти введення м'яча в гру з ауту. Причому все було зроблено так швидко, що вже ніхто із суперників не міг перешкодити Дмитру Мішньову пробивати прицільно по воротах Дмитра Різника - м'яч розминувся з лівої «дев'яткою» в лічених сантиметрах. І все ж саме Мішньову незабаром вдалося відкрити рахунок.

Сталося це після того як на 32-й хвилині Альюн в своєму штрафному майданчику штовхнув у спину Андрія Кулакова. Арбітр матчу Олександр Дердо без зволікання вказав на одинадцятиметрову позначку, а Дмитро Мішньов чітко реалізував пенальті, розвівши в різні боки м'яч і воротаря.

На 36-й хвилині знову в штрафному майданчику гостей зійшлися Альюн і Андрій Кулаков. І знову, як здалося, захисник порушував правила. Однак цього разу свисток судді промовчав і гра продовжилась. В кінцівці тайму більше атакувала «Ворскла», але до гольових моментів справа так і не дійшла.

На самому початку другого тайму «Маріуполь» збільшив свою перевагу. Андрій Кулаков і Дмитро Топалов відмінно зіграли поблизу лінії штрафного майданчика суперників, останній холоднокровно обіграв Кане і з лівої ноги точно пробив в дальній кут воріт Дмитра Різника.

Натхнені успіхом, господарі поля продовжували багато атакувати, причому двічі міг забивати Андрій Кулаков. В першому епізоді на 52-й хвилині він намагався пробити у дотик в ближній кут, але йому завадив голкіпер гостей. А за чотири хвилині форвард «Маріуполя» вибіг один на один з Дмитром Різником, однак трохи відпустив м'яч від себе і цього вистачило воротарю, щоб відбити м'яч.

Тільки після цього «Ворскла» пішла вперед великими силами в надії відігратися. Причому особливо активними були футболісти, які вийшли на заміну: Артур і Павло Ребенок. Запам'ятався, наприклад, момент на 60-й хвилині, коли Ребенок з льоту хотів направити м'яч в дальній кут, але пробив неточно. На 68-й хвилині Павло вже бив головою, проте удар вийшов несильним і Євген Гальчук легко забрав м'яч у руки.

Надалі на футбольному полі було багато боротьби і порушень правил з обох боків, в результаті чого Олександр Дердо кілька разів діставав з кишені жовту картку. А на 80-й хвилині підсумок поєдинку був остаточно вирішений. Після передачі з правого флангу від Дмитра Мішньова краще за інших в штрафному майданчику гостей зорієнтувався Сергій Чоботенко, який в падінні точно пробив в правий нижній кут воріт.

І вже у компенсований арбітром час за друге попередження з поля був вилучений гравець господарів поля Назарій Муравський.

В підсумку 3:0 - впевнена перемога «Маріуполя» і тепер підопічні Олександра Бабича всього лише на одне очко відстають від «Колоса», що займає 6 місце в турнірній таблиці.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем’єр ліга. 21-й тур.

Маріуполь – Ворскла 3:0


Мішньов, 33 (пен.), Топалов, 47, Чоботенко, 80

Мишнев, 35, Муравський, 77, Ігнатенко, 84 – Ндиайе, 54, Васін, 70, Кане, 75

Муравський, 90+4 (друге попередження)

Маріуполь: Гальчук – Муравський, Чоботенко, Яворський — Корнієнко, Ігнатенко, Чех, Полегенько – Топалов (Танковський, 73, Федорчук, 78), Мішньов – Кулаков (Фомін, 65).

Ворскла: Різник – Сапай (Ребенок, 46), Ндіайе, Чеснаков, Пердута – Луїзао, Пуцлин, Шехіч, Кане – Степанюк (Васін, 46), Кулач (Артур, 58).

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Стадіон: ім. В. Бойко (Маріуполь).

Удари (у площину): 7 (4) – 8 (2)
Кутові: 8 – 7

МАРІУПОЛЬ-ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 14
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 47
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Коментарі 58
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lviv-999
Ворскла і Максимов в своєму репертуарі.Він ще після першого матчу з Дніпром 1 коли їм лєвий пеналь поставили сказав що зрозумів як грати в нашій Базар Лізі.І пішло поїхало.Домашнє судівство(((!!.Договорняк з Ахмєтов компані.!!!
Oles Khorungiy
Скорее всего, Максимову разрешили обыграть шахтер в обмен на слив мариуполю
Istm
Заголовок повністю правильний.
wicker
Гарно РОЗІГРАЛИ, кроти злили Ворсклі, щоб Ворскла ЙМОВІРНО злила ОРЕНДАРЮ, перша шістка і майже у кишені - "браво федерація", уся надія на Дніпро1
DDolishniy
Базар -ліга.
В Італії би напевне 3 команди відправили в 2 лігу.
mayakovskiy1
Читаю дыркологику и хохочу))) Пацаны, а в чем многоходовка? Зачем Шахте с такими сложностями заводить Марик в 6-ку? Чтобы в итоге привезти вашему недоклюбу не 20 а 25 очков?)))
JulikoB
Смысл попадания в шестерку очень прост, еврокубки, а значит поступление денег за участие.
BekXan
Оу как всё запущено весеннее обострение полным ходом))
Shevchenka2019
Трьох в першу лігу...шухтьор,що здав ВОРСКЛІ,щоб та здала Маріку.... Всіх трьох в 1 лігу!!!!
XoXoTyH
То есть вы хотите сказать, что ШД потеряло уже 5 очков что б протянуть Марик и заработать 6?
Ок
mayakovskiy1
Пацаны, ну объясните пожалуйста зачем Шахте имея + 14 проигрывать Полтаве( а было бы +17) чтобы затянуть Марик в топ 6?))))
Что это Шахте даст? Очень хочется понять эту гениальную логику
K_Sarioglo@i.ua
Как же у Динамофанов бомбит с того что Мариуполь может стать 6-м! Загляденье! Вы бы радовались этому - будет у вас побольше оправданий почему проиграли чемпионат. Не потому что на дистанции вы никакие и оба очных матча Шахтеру проиграли - нет, это потому что Мариуполь в 6-ке был)))
Саша Яковенко
на всех ветках сайта динамовские болельщики вооружились микроскопами и ищут причины своих неудач:
Павелка? Ахметав? Шахтьор? Гармаш? Хачериди? Доктор Беседина? Бесадин? Погода? Кочки на поле? Боковой ветер? А-а-а-а-а... вот оно: Ворскла!!!
И так пятнадцать лет подряд им что то мешает чувствовать своё величие.
Ну, конечно же, где вы , а где Мальмё, Копенгаген и Лугано?
paryc
Фу от кротов потянуло вонючеми подгузниками.
Panama2830
Ось наступний тур, після Шахтаря, все показав і розказав... і вже Максимов не подаватиме високі лозунги «Ми були впевнені, що обіграємо Динамо і Шахтар....»
zzg77
И кто этого не знал? Шахтёр для этого и сдал Ворскле игру. Теперь выиграют у Днепра, а потом у Колоса. Хотя есть вариант договорняка с Днепром, чтоб протянуть в шестерку Арендуполь.
BekXan
Ребятки посмотрите таблицу где Ворскла и какой у неё уровень)))Вы серьёзно считаете на данный момент что команда может что то кому то серьёзно противопоставить в первой шестёрке?)Кругом заговоры))))
Evil
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1961
Какое точное название статьи! Еще бы СУММУ написали, ЗА СКОЛЬКО полиграфы жмурку с лохметовым оформили (в пользу арендопуполя)...
Evil
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил