Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 березня 2020, 10:43
13261
5

Поразки Динамо і Шахтаря, хет-трик Супряги, ВАР і Монзуль, друга Зоря

Найцікавіші події 20-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 03 березня 2020, 10:43
13261
5
Поразки Динамо і Шахтаря, хет-трик Супряги, ВАР і Монзуль, друга Зоря
facebook.com/fcdynamoua

20-й за ліком ігровий день в УПЛ почався найгучнішою сенсацією, нею ж і закінчився. Спочатку «Динамо» несподівано, але закономірно поступилося «Дніпру-1», потім «Шахтар» в подібному ключі поступився «Ворсклі». Ще одна особливість туру - «недієздатність» гостей: лише «Олександрія» привезла з виїзду одне очко, інші команди, що гостювали, програли.

Ясна річ, головною окрасою туру став хет-трик Супряги в ворота команди, якій він належить - «Динамо». Осічкою киян скористалася «Зоря», яка пробилася на друге місце. А ось в боротьбі за шосте місце «намалювався» головний фаворит - «Колос», який переміг «Карпати». Зате «зелено-білі» львів'яни - навпаки, є головними претендентами на пониження в класі.

Матч туру

«Ми постараємося відібрати очки у «Динамо» - сказав перед матчем з киянами наставник «Дніпра-1» Михайленко. Тоді, за кілька днів до поєдинку, ці слова навряд чи сприймалися всерйоз. А даремно. Дніпряни змогли не тільки дати бій більш іменитому опоненту, не тільки відібрати очки, але і перемогти. Цей матч став найбільш резонансним, найцікавішим в турі. Хоча перший тайм, взагалі-то, не віщував чогось подібного. Незважаючи на те, що вже в дебюті поєдинку гості залишилися в меншості - був вилучений Буяльський, вони змогли вийти вперед - пенальті реалізував Вербич.


facebook.com/fcdynamoua

Головні події цієї зустрічі відбулися в другій половині. На 63-й хвилині зустрічі на поле вийшов Супряга. І дніпровському форварду, який орендований у «Динамо», було призначено перевернути гру. Через вісім хвилин він зрівняв рахунок. А далі склади команд зрівнялися: був вилучений Польовий. Здавалося б, ось він, шанс у гостей вирвати перемогу. Але господарі виявилися проти. Спочатку Супряга робить дубль, а на останніх хвилинах гри він же добиває «Динамо», оформляючи хет-трик.

Герой туру


Динамо від Шурика. Владислав Супряга

Тут двох думок бути не може. У дуже непростому поєдинку, проти сильного опонента, до того ж потрібно розуміти всю пікантність ситуації - Владислав Супряга належить «Динамо», але цей форвард зіграв проти команди Михайличенка просто блискуче. Три голи за дев'ятнадцять хвилин - це феноменальний показник.

Дозволили зіграти на свою голову! Супряга зробив хет-трик у ворота Динамо

Причому забивав на різний смак: замикав простріл з флангу, забивав головою після передачі з кутового, вийшов один на один з голкіпером після стрімкої контратаки. Показово, що в останнє подібне - коли футболіст забивав динамівцям три голи в одному поєдинку - траплялося 21 рік тому. У вересні 1998 року півзахисник «Таврії» Осипов «поклав» три м'ячі «біло-блакитним».

Залишайся, хлопчик, з нами, будеш нашим королем!

Суддя туру


1927.kiev.ua

Матч в Дніпрі запам'ятався не тільки геройством Супряги, але і резонансним арбітражем. Головний суддя поєдинку - Катерина Монзуль - призначила один пенальті і двічі вилучала футболістів. У всіх цих випадках вона вдавалася до допомоги ВАР. Перший такий випадок стався вже на шостій хвилині: після перегляду відеоповтору Монзуль побачила в діях Буяльського проти Вакулка «кримінал» і вилучила Віталія з поля. В кінці першого тайму ВАР вже зіграв на користь гостей. Спочатку Монзуль нагородила попередженням Русина за його падіння в штрафному майданчику господарів. Але, подивившись «телевізор», призначила пенальті, скасувавши форварду «гірчичник». Третій епізод з використанням відеоповторів теж виявився на руку киянам: Монзуль спочатку показала Польовому жовту картку за фол проти Караваєва, але, переглянувши епізод, вирішила показати порушнику червону картку.

Контратака туру

Третій гол у ворота «Динамо» у виконанні дніпрян був забитий після показової контратаки. На останній хвилині матчу кияни отримали право на кутовий удар. Але виконали його невигадливо. М'яч був перехоплений господарями і відправлений в сторону Супряги. Владислав зробив феноменальний рейд фактично зі свого штрафного майданчика до чужого. У цьому забігу він обійшов на швидкості і Сидорчука, і Дуелунда, які попервах були в кращій позиції.

Слова туру

Після матчу на «Дніпро-Арені» наставник «Динамо» Олексій Михайличенко досить дивно прокоментував поразку своїх підопічних: «Мені нема чого коментувати. Важко грати з шостої хвилини вдесятьох. Природно, навантаження, яке лягло на оборону, позначилося, і в кінці ми допустили помилки, які призвели до пропущених м'ячів. Вітаю «Дніпро-1» з перемогою. Навіть в меншості ми все одно грали на перемогу, намагалися досягти результату, створювали моменти, але, на жаль, реалізація підвела. Що стосується ВАР, то я нормально до нього ставлюся. Але якщо немає можливості зробити ВАР для всіх клубів, слід почекати, відкласти його застосування в іграх».

Розгром туру


facebook.com/desnafc

Схоже, «Маріуполь» для «Десни» стає дуже зручним суперником. Такою собі солодкою булочкою. До матчу в рамках 20-го туру суперники під склепіннями УПЛ зустрічалися три рази. Всі ці матчі виграли чернігівці із загальним рахунком 10:1. Виграли вони і на цей раз. Причому розгромно. Фундамент для цього розгрому заклав зимовий новачок «сіверян» Тотовицький, який вже в дебюті першого тайму відзначився двома голами-близнюками. «Маріуполь» навіть не намагався відігратися: не виходило. У другому таймі підопічні Рябоконя забили ще двічі, знявши і без того прозоре питання про переможця цієї зустрічі.

Порятунок туру

Після несподіваної домашньої поразки проти «Колоса», в матчі зі «Львовом» команда Шарана намагалася реабілітуватися. Тим більше, що «Олександрія» зуміла подолати трансферний бан і дозаявила трьох «зимових» новачків - Мишенка, Вантуха і Гордієнка. Перший з новобранців відзначився взяттям воріт «Львова». А коли господарі на початку другого тайму залишилися в меншості - другу жовту картку отримав Татарков, здавалося, що олександрійці свого не упустять. Але «Львову» вдалося зробити майже неможливе. За три хвилини до кінця основного часу Алваро зрівняв рахунок, принісши своїй команді таку необхідну нічию.

Святкування туру

Після того, як Алваро зрівняв рахунок в непростому поєдинку проти «Олександрії», півзахисник на радощах станцював бразильську самбу. За його післяматчевими словами, таке святкування забитого м'яча для нього цілком природне.

Оргвисновки туру

Провину за пропущений на останніх хвилинах зустрічі гол від «Львова» наставник «Олександрії» Шаран поклав на центрального захисника, який, за словами Володимира Богдановича, «кинув свою зону». Шаран впевнений, що це «невиконання ігрової дисципліни». За це футболіст переведений в дубль. Хто конкретно удостоївся такої долі - тренер олександрійців публічно не сказав. Але, як вдалося з'ясувати, мова йде про Антона Шендрика. Цікаво, що після попереднього матчу Шаран відправив у дубль Максима Задераку.

Помилка туру

На останній хвилині зустрічі «Колос» - «Карпати» арбітр Козиряцький призначив небезпечний штрафний удар у ворота господарів. Гості його виконали нехитро: м'яч так і не долетів до воротаря, застрягши в стінці. Однак на повторі було чітко видно, що м'яч потрапив в руку гравця «Колоса». Причому рука була не притиснута, тобто не в «природному стані». Козиряцький мав всі підстави вказати на одинадцятиметрову позначку, але, мабуть, не наважився, відразу ж після цього епізоду давши сигнал про закінчення гри.

Шанс туру

Після осічки динамівців в Дніпрі, «Зоря» отримала хороший шанс обійти команду Михайличенка в турнірній таблиці. Для того, щоб ця задача втілилася в реальність, потрібно було обігравати «Олімпік». Але свій резон в цьому поєдинку був і у підопічних Гомеса, які виношували амбіції поборотися за шосте місце. Гра вийшла цікавою і впертою, з шансами по обидва боки барикад. І якщо донеччани свої моменти не використали, то «Зоря» зуміла вирвати перемогу завдяки вдалому розіграшу кутового удару: м'яч на рахунку Кабаєва.

Невдаха туру

Складно сказати, як би закінчилося протистояння «Зорі» і «Олімпіка», якби у вирішальному епізоді, коли був забитий єдиний м'яч у ворота гостей, за «Зорю» не зіграв... півзахисник «Олімпіка» Ксьонз. Під час подачі Юрченка від кутового прапорця Павло головою прийняв м'яч на ближній стійці і переправив його на дальню. Швидше за все, футболіст хотів відбити м'яч подалі від воріт, але вийшла ідеальна передача на Кабаєва. Владиславу залишалося лише влучити в порожні ворота метрів з двох, що півзахисник і зробив.

Тренер туру

«Ворскла» відмінно підготувалася і до матчу попереднього туру - проти «Динамо». Але в тому поєдинку полтавцям не вистачило кількох хвилин, щоб вивезти нічию з Києва. Тренер киян Михайличенко після гри відзначав чудову тактичну роботу свого візаві Максимова. Дуже вправно ворскляни зіграли і проти «Шахтаря». Характер, мотивація, а ще грамотна гра команди, перш за все в центрі поля, що вилилася в пресинг і гарне тримання м'яча, і визначили успіх полтавської команди, головним творцем якого став її тренер Юрій Максимов.


ФК Шахтар

Сенсація туру

11 серпня 2018 року «Шахтар» востаннє програвав у чемпіонаті України. Тоді підопічні ще Фонсеки поступилися «Динамо» ще Хацкевича - 0:1. З тих пір «гірники» не знали гіркоти поразок в рамках УПЛ 48 матчів поспіль. Але все хороше коли-небудь закінчується. У матчі проти «Ворскли» тренер донеччан Каштру проводив ротацію після важкого виїзду в Лісабон. І якщо аналогічні експерименти наставника «Шахтаря» в грі з «Десною» вдалися - команда вирвала перемогу 1:0, то на цей раз все було набагато гірше.


ФК Шахтар

Експериментальний склад «гірників» без особливих варіантів поступився «Ворсклі» - 0:1. Єдиний м'яч на рахунку Степанюка, який забиває у другому турі поспіль. Форвард полтавців відзначився ще в першому таймі. У «гірників» був час, щоб як мінімум зрівняти рахунок. Але насправді господарі були ближче до другого забитого м'яча, ніж гості - до першого.

Валерій ВАСИЛЕНКО  

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 18
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Обозный
Посмотрите передачу на ютубе триндец, все доходчиво объяснил Морозюк о Динамо
zac1310
...По обзору создаётся впечатление, что самый дурацкий и невнятный матч, который, в отличии от действительно крутых остальных матчей стоит только двух-трех слов сквозь зубы,это Ворскла- Шахтёр.
Алё, господин Василенко, вообще-то будущий чемп потерпел первое и возможно последнее поражение в сезоне. Причём - всё по игре! Может, это заслуживает большей эмоциональности, чем игра карпатов или олимпиков, Вам не кажется?