Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 лютого 2020, 21:34
71317
66

Залишайся, хлопчик, з нами, будеш нашим королем!

Sport.ua - про те, чому футболісти, які належать «Динамо», феєрять де завгодно, тільки не в Києві

| Оновлено 29 лютого 2020, 21:34
71317
66
Залишайся, хлопчик, з нами, будеш нашим королем!
Динамо від Шурика. Владислав Супряга

...28 серпня 2018 року, в вирішальному матчі за право зіграти в груповому етапі Ліги чемпіонів, київське «Динамо» в рідних стінах приймало «Аякс». Після виїзних 3:1 на користь амстердамської команди, шансів на загальний успіх у «біло-синіх» було, загалом, небагато. Але спроба - не катування. Наставник динамівців Олександр Хацкевич вирішив в якості «останнього аргументу королів» кинути в бій молодого нападника Супрягу.

Влад відіграв в тому поєдинку від дзвінка до дзвінка, виконуючи функції єдиного нападника. Виконував не найкращим чином - будемо відверті. Хоча, з іншого боку, а хто в тому поєдинку з динамівського складу зіграв краще? Ну, хіба що Бойко. Після матчу, що закінчився нульовою нічиєю, президент «Динамо» Ігор Суркіс, віддаючи належне силі суперника, в серцям зронив свою фразу, що стала практично крилатою, - про те, що краще грати в Лізі Європи, ніж бути хлопчиками для биття в Лізі чемпіонів. Зрозуміти динамівського керівника можна - суперник виявився на голову сильнішим. Тільки ось як зрозуміти те, що фактично головним за той провальний поєдинок був «призначений» Супряга? Так, саме на 18-річного пацана повісили тоді майже всіх собак.

***

У підсумку футболіст, котрий тільки-но прийшов у «Динамо» з «Дніпра-1», був змушений вирушити у зворотному напрямку, в оренду. Його банально списали. А хіба не так? Після гучного переходу нібито за шість мільйонів чи то євро, чи то гривень (хоча, за наявною інформацією, Супряга дістався киянам зовсім безкоштовно) і ще більш гучних слів про те, що до Києва «приїхав новий Блохін», цьому «новому Блохіну» просто не дали шансу. Його кинули під танк під назвою «Аякс», і Супряга благополучно «загинув». Скажіть на милість, а хто б «вижив»? Всі ми пам'ятаємо той феноменальний «Аякс» - у тодішнього «Динамо» просто не було шансів.


Главком

Подейкують, Влад дуже переживав після того поєдинку. Його банально «зацькували». А він, опинившись наодинці зі своїми проблемами, просто замкнувся і не зміг з ними впоратися. Лише в «Дніпрі-1» Супряга став потроху відтавати. Він там був у своєму середовищі, серед рівних. До того ж, що, напевно, більш показово, молодий футболіст відчував довіру і підтримку тренерського штабу. Щось подібне він відчував і в юнацькій збірній України, з якою в минулому році став чемпіоном світу серед 20-річних. Але ні гольовий апетит Владислава, що знову розігрався в дніпровському клубі, ні титул чемпіона світу не переконав його «метрополію» в тому, що цього футболіста потрібно повертати, дати йому ще один шанс. Ні, в «Динамо» вирішили йти іншим шляхом. Буено, Соль, Родрігеш, Каргбо - ось на кого робили ставку в атаці динамівські тренери. А власні вихованці були змушені шукати щастя, в кращому випадку, по орендах.

***

І, що показово, вони це щастя знаходили. Практично всюди - в «Олімпіку», «Колосі», «Карпатах», «Зорі», «Дніпрі-1». Не кажучи вже про «Гент», хоча там трохи інша історія. З одного боку, можна і потрібно віддавати належне тренерам дитячо-юнацьких динамівських шкіл, а також наставникам динамівської Академії за вміння все так же, як і в минулі славні роки, знаходити таланти. Але, з іншого боку, на відміну від тих колишніх великих часів, головна динамівська команда не може скористатися плодами роботи свого ж «підрозділу». Від тренера «Динамо» вимагають миттєвого результату, тому йому типу невигідно возитися з молоддю, скільки б талановитою вона не була. Так, навіть при такій методиці в першу команду прослизають унікуми на кшталт Миколенка та Циганкова, але це, скоріше, виняток із правил.

Дозволили зіграти на свою голову! Супряга зробив хет-трик у ворота Динамо

Що стосується динамівського керівництва, то воно в «середній» його частині, тобто наближені, але все одно не рівня президенту, просто надувають щоки і згадують на дозвіллі, як колись щось вигравали. Це їх головна робота. Брати відповідальність на себе ніхто не хоче. Загалом, як і працювати по-справжньому. Клубу просто необхідний справжній, працюючий менеджмент. Зокрема, спортивний директор, який би мав повноваження не тільки неформально спілкуватися з динамівським президентом, а й називати речі своїми іменами, бути в курсі всіх подій і тенденцій, визначати трансферну політику. Причому визначати не так, щоб шарахатися від однієї крайності в іншу, від Краснікова до Шаблія, від Шаблія до Селюка, вишукуючи власну вигоду. Потрібно мати яйця, щоб сказати – «люди добрі, що ж ми творимо?! У нас же є свої чудові молоді кадри, а ми премо в команду відвертий непотріб, переплачуючи за нього в рази. У нас є вже фактично готові гравці для першої команди, які грають в «Зорі» або «Дніпрі-1», давайте ми їх повернемо, дамо їм шанс, а не убогим пташенятам «знавця бельгійського футболу».


ФК Зоря. Богдан Леднєв і Назарій Русин

На жаль, але поки що такого менеджера в Києві немає. Не в останню чергу через це про успіхи футболістів, які належать «Динамо», ми дізнаємося, коли вони «світяться» в інших колективах. Майже списаний Русин розцвів у «Зорі» - і його повернули. Навіть Родрігеш виявився не безнадійним - забиває в Туреччині. Второваною стежкою напевно підуть і Леднєв з Тимчиком. А Супряга - тим більше. Після трьох забитих м'ячів за 19 хвилин у ворота «Динамо», цього хлопця точно повернуть в міжсезоння. У всякому разі, за нашою інформацією, після 1:3 в Дніпрі і геройства Супряги динамівський президент не на жарт розсердився. Подейкують, під його гарячу руку потрапив не тільки нинішній тренерський штаб, а й люди, які відповідають за селекцію.

***

До речі, вам цікаво, чому в матчі проти «Динамо» міг грати Супряга, який належить київському клубу, але не міг грати теж йому підпорядкований Булеца? Нам кажуть, що це так прописано в умовах орендної угоди між двома клубами. Може, воно й так - ніхто ж свічку при цьому не тримав. Але, за даними нашого добре обізнаного джерела, рішення про допуск того чи іншого орендованого футболіста керівництво «Динамо» приймає безпосередньо перед кожним матчем з командами, де є такі гравці. Тобто, грубо кажучи, «Динамо» дивиться не стільки на умови оренди, скільки на, скажімо так, потенційну загрозу від того чи іншого орендного гравця. Цього разу порахували, що Булеца, на відміну від Супряги, може більше нашкодити команді. Трохи прорахувалися...


СК Дніпро-1

Напевно, це добре, що хоча б в такий ось спосіб до «Динамо» доходить, що своїми кваліфікованими та перспективними кадрами розкидатися не можна. Не миттям, так катанням. Вже краще нехай так, аніж ніяк.

Тільки ось в цій історії стовідсотково є і буде подвійне дно. Чомусь так виходить, що динамівська молодь розквітає за Вернидуба, Скрипника, Гомеса, Костишина чи Михайленка, але, приходячи/повертаючись в «Динамо» до старого-доброго Хацкевича/Михайличенка, продовжує животіти або на лавці, або в прострації. Останнє яскраве тому підтвердження - Русин. Вибачте, але чомусь здається, що навіть якщо Супряга і Леднєв повернуться влітку в «Динамо», вони при нинішньому головному тренерові навряд чи будуть феєрити. Зараз там інші пріоритети - «курс молодого бійця», «бельгійський вектор», «чому ви не говорите про ВАР»...

Ігорю Михайловичу, може, вже пора вирубати під корені всю цю єресь?

Валерій ВАСИЛЕНКО

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(275)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 66
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vuyko947
Супряге надо оставаться в Днепре, Динамо - это не его команда.
Akella_147
Спасибо за статью!
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DidOk
Динамо дно ще не пробило ?
Алексей Рыков
Вообще то Супряга это в первую очередь воспитанник академии Днепра, а ни как Динамо
Barilko
Теперь ДК при сдаче в аренду футболиста, будет в его контракте прописывать пункт " о запрете забивать в свои ворота и отдавать голевые")))
Yuriy Smoliy
Пока не забудут лозунг "С Динамо в сердце!" - у клуба прогресса не будет.
Taykitanin
Заказная статья или нет, без разницы, то что Динамо не использует игроков на 100 проц., это правда, прогрес игроков в Динамо-исключение из правил. Виновных нет.
OKs100
Просто в Динамо очень давно не было тренера, то что есть сейчас, это не тренера, а музейные экспонаты.
serge_kr
Все правда, только Суркис и дальше будет гнобить и уничтожать ДК, а дно ещё не пробито
Великий комбинатор
ну все забил пацан три гола и понеслась,следующий тур покажет на что он способен
есть такая муйня,что игроки обиженные на свой клуб,против него играют в две силы
Sinoga
Круто и справедливо. Прямо в яблочко!
DARK SIDE
я болельщик ДК и я всегда говорил, что нужно наиграть Супрягу. Нужно, чтобы он полностью акклиматизировался и сыгрался с игроками! Буду рад, если Русин и Супряга будут два молодых нападающих Динамо! И нахер те легионеры. Если даже у молодых наших не получается чего то, то нужно им подсказывать, как действовать и передавать им опыт и пищу для размышлений. Лучше своих молодых воспитывать качественно, чем давать время легионерам, которые слабые ибо сильные не хотят в УПЛ идти. Потому лучший вариант получить сильных игроков - это воспитать их!!!
Алена Остапенко
Туда и мура с капелло щас засунь хрен от етого болота отмоются потом
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
Своя молодежь это хорошо но не ужели автор считает что должна играть только она? А у кого опыта набираться? Тот же Аякс воспитывает своих но при этом тратится и на легионеров. А задним числом говорить что мол они не заиграли так на это много ума не надо!
Александр Жаирс
Практику аренд нужно или вообще отменять,или ужесточать. Богатые клубы скупляют таланты воспитанные другими клубами за бесценок,(как написал автор,Супряга вероятнее всего достался динамовцам бесплатно,но это отдельная история) в таких количествах,что не имеют возможность предоставить им игровую практику и пытаются пристроить их в аренду в другие клубы,но при этом ещё ставят условия,чтоб арендованные не играли против них? Команда наигрывает арендованного игрока под свои схемы,решает определённые турнирные задачи,но на игру с арендодателями она вынуждена заведомо ослаблять свой состав,что ставит другие клубы,против которых команда играет своим боевым составом, в неравные условия,что перечит спортивному принципу. Считаю,что нужно или давать полные права на арендованное "имущество",как это принято при любых арендных договорах,или "Бачили очі що купували, їжте самі поки не повилазили."
Alexey Antonenko
Ибо нормальные тренеры и менеджмент клуба есть где угодно, но только не в Киеве.
Добровольський Володимир
Я считаю,если Месси с Роналду захотят закончить с футболом их нужно отдать в такие опытные тренерские руки как в ДК, Нужно бежать от этих горе-тренеров куда подальше...Какой бы Бойко не был плохой,он должен играть в основе.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил