Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 лютого 2020, 10:56
2783
0

Колос – Карпати. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Кому пощастить у високосний день?

| Оновлено 29 лютого 2020, 10:56
2783
0
Колос – Карпати. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Євген Кравс

У суботу, 29 лютого, «Карпати» у Києві на «Оболонь-Арені» в рамках 20-го туру чемпіонату проведуть свій перший виїзний матч проти «Колоса» з Ковалівки. Очікується, що до Києва традиційно прибуде чисельна кількість вболівальників «Карпат», підтримку яких відчуватимуть «зелено-білі». Завжди активні на трибунах і вболівальники «Колосу».

«Карпати» та «Колос» раніше зустрічалися лише раз, коли у вересні минулого року в матчі першого кола «зелено-білі» у Львові поступилися команді з Ковалівки з рахунком 1:2. У господарів поля відзначився Єгор Назарина, у гостей – Євгеній Смирний та Олександр Волков. До нового протистояння підопічні Романа Санжара підійшли з безвиграшним серіалом у чемпіонаті, який триває вже 12 матчів поспіль: чотири нічиї та вісім поразок. Безнічийна ж клубна рекордна серія «Колоса» розпочалася в УПЛ саме в матчі з «Карпатами» і  нараховує 11 матчів: чотири перемоги та сім поразок.

Під час зимової перерви в складі «Колоса» відбулися кадрові зміни. Залишили клуб Нехтій («Аванград»), Рябов («Гірник»), Сахневич («Вентспілс», Латвія), Кизилатеш («Волинь») та Мігунов. Новачками ж команди Руслана Костишина стали Богданов («Десна»), Ємець («Аванград»), Петров («Нефтчі», Азербайджан) та повернувся Антюх («Балкани»). В суботу в складі «Карпат» не зможе вийти на поле вилучений у минулому турі лівий захисник Дубінчак.

«Колос», який влітку дебютував в УПЛ, у минулому турі несподівано в гостях переміг бронзового призера минулого сезону «Олександрію», загостривши боротьбу за місце у першій шістці команд чемпіонату. «Карпати» ж після нічиєї з «Дніпром-1» залишилися на дні турнірної таблиці, але скоротили відрив від «Ворскли» і налаштовані цього разу потіснити полтавчан, на яких в неділю чекає домашній матч проти «Шахтаря».

Наставник «Карпат» Роман Санжар традиційно поділився передматчевими думками: «Щодо фізичного стану, то хлопці відчувають певну втому через різницю в полях: на зборах вони були більш жорсткими, а у Львові через дощі газони важкі. Утім, ми враховуємо всі нюанси підготовки. Вважаю, що до поєдинку проти «Колоса» команда підійде в оптимальних кондиціях». Перед виїздом до Києва черговим новачком «Карпат» став 28-річний захисник Василь Прийма, останнім клубом якого був солігорський «Шахтар». У Прийми, до речі, найбільше серед діючих гравців «Карпат» ігор в УПЛ – 140 матчів.

Виведе суперників на поле арбітр Максим Козиряцький із Запоріжжя, для якого це буде 16-а гра у Прем’єр-лізі. При Козиряцькому «Карпати» провели лише один матч, здобувши у минулому сезоні домашню перемогу – над «Десною». «Колос» також провів лише один матч при цьому арбітру, здобувши в грудні свою найбільшу перемогу в УПЛ – над «Дніпром-1».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:

«Карпати»: Кудрик, Слива, Халл, Гіоргадзе, Мартінс, Кльоц,  Назарина, Лях,  Г. Пасіч, Притула, Діей Матар.

«Колос»: Волинець, Єфремов, Гавриш, Петров, Ємець, Богданов, Оріховський, Смирний, Ільїн, Морозко, Бондаренко.

Дискваліфікації: Дубінчак (Карпати).

29 лютого, субота

«Колос» — «Карпати»
Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
КОЛОС  КАРПАТИ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.