Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 27 лютого 2020, 13:04
16078
31

Манчестер Сіті в Мадриді обіграв Реал і зробив крок до чвертьфіналу ЛЧ

Команда Хосепа Гвардіоли здобула вольову перемогу на «Сантьяго Бернабеу»

| Оновлено 27 лютого 2020, 13:04
16078
31
Манчестер Сіті в Мадриді обіграв Реал і зробив крок до чвертьфіналу ЛЧ
twitter.com/realmadrid

У першому поєдинку 1/8 фіналу Ліги чемпіонів на поле «Сантьяго Бернабеу» зустрічалися «Реал» і «Манчестер Сіті». Чинний чемпіон Англії в поточному сезоні не зможе захистити свій титул, адже від «Ліверпуля» команду Хосепа Гвардіоли відокремлює катастрофічна очкова прірва. У році, що наступив, на манчестерський клуб чекав ще один удар: УЄФА відлучив «Сіті» від двох наступних розіграшів головного клубного євротурніру. Ця історія ще не закінчена, оскільки манчестерці подали апеляцію до Спортивного арбітражного суду, але потрібно думати, що такий розвиток подій негативно позначився на бойовому дусі «небесно-блакитних».

Для мадридського клубу поточний тиждень підготував непрості випробування. Після лігочемпіонівського протистояння з англійським грандом «Реал» наступної неділі чекає «Ель Класіко», яке набуває важливого значення в контексті чемпіонської гонки Ла Ліги. Ще й настрій «галактікос» зіпсувала несподівана поразка від «Леванте» в крайньому турі національної першості.

Перший тайм поєдинку на «Сантьяго Бернабеу» не був наповнений іскрометним футболом з великою кількістю гольових нагод. Команди діяли обережно, дбайливо ставлячись до контролю м'яча. Така собі «шахова партія» від Зінедіна Зідана та Хосепа Гвардіоли з завданням «головне - не пропустити». І все ж, по одній загрозі суперники створили. Після розрізної передачі Де Брюйне Жезус зліва увірвався в штрафний «Реала», але пробив нехитро, і Куртуа зреагував. Момент господарів поля був куди більш небезпечним. Бензема головою бив у протихід Едерсону. Голкіпер у стрибку відбив м'яч, а Вінісіус не зміг зловити «сферу» на добиванні.

Друга половина зустрічі виявилася набагато більш насиченою ніж перша. Ні, граду моментів ми не побачили, але були голи, напруга, драматургія. Міг відкривати рахунок в матчі Марез, але свою команду в стрибку врятував Куртуа. А через кілька хвилин успіх святкували «галактікос». Помилка манчестерців на своїй половині поля призвела до швидкої атаки господарів: Вінісіус увірвався в штрафний і виклав м'яч на ногу Іско, який не схибив.

Після взяття воріт гра відразу пожвавилася, причому підопічні Зідана не збиралися відходити до свого штрафного, а намагалися розвинути успіх. Але несподівано гра перевернулася кардинальним чином. Де Брюйне навісив точно на голову Жезусу, який виграв позицію у Рамоса, і бразилець зрівняв результат. А незабаром Стерлінга, який увірвався в штрафний, збив Карвахаль, і арбітр вказав на 11-метрову позначку. Де Брюйне холоднокровно реалізував пенальті, відправивши м'яч під ліву штангу.

Але на цьому неприємності для «Реала» не закінчилися. Рамос збив Жезуса, котрий тікав один на один з голкіпером, після чого побачив перед собою червону картку. «Галактікос» помітно зневірилися, чим цілком могли скористатися гості. Правда, в компенсований час мадридці ледь не вирвали нічию. Навіс з флангу замикав Менді, який не влучив у ворота.

Що ж, «Манчестер Сіті» здобув вольову перемогу і став набагато ближче до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. «Реал» потрапив у дуже непросту ситуацію, ще й втративши на матч-відповідь свого основного центрбека.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перший матч.

«Реал» - «Манчестер Сіті» - 1:2

Іско (60) - Габріел Жезус (78), Кевін Де Брюйне (83, з пенальті)

Федеріко Вальверде (48), Лука Модрич (54) - Бенжамен Менді (29)

Серхіо Рамос (86, фол останньої надії)

«Реал»: Тібо Куртуа, Ферлан Менді, Серхіо Рамос, Рафаель Варан, Даніель Карвахаль, Іско (Лука Йович, 84), Лука Модрич (Лукас Васкес, 84), Каземіро, Федеріко Вальверде, Карім Бензема, Вінісіус Жуніор (Гарет Бейл, 75)

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Ніколас Отаменді, Кайл Вокер, Бенжамен Менді, Емерік Лапорт (Фернандіньо, 33), Ілкай Гюндоган, Родріго Ернандес, Кевін Де Брюйне, Бернарду Сілва (Рахім Стерлінг, 73), Габріел Жезус, Ріяд Марез

Арбітр: Даніеле Орсато (Італія)

Стадіон «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія)

РЕАЛ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
TimurKhAI
Рамос снова, как и год назад, решил обнулиться перед четвертьфиналом?
Pro100ecspert
КДБ Бог! Рамос знову жовті обнуляє
kot-7
За пять минут проиграть матч, это мы умеем, как бы за неделю все не просрать, такое уже тоже было...
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
футфан
Рахунок по грі. Сіті на даний момент сильніше чим Реал.
Mr.Value
Кто хочет посмотреть игру в записи, то лучше сразу начинайте со второго тайма, ибо первый - тоска смертная, а вот второй на 5 с плюсом. С учётом того, что Сити не увидим 2 года в ЛЧ, то болелось как-то именно за них.
Александр Жук
Такое ощущение, что Перес продал душу дъяволу за эти 4 ЛЧ в течение 5 лет и теперь расплачивается сполна. И похоже, что Аякс и Сити - это только начало.
_NATSGUL_
Отлично Реал потренеровался перед Барсой
Maradona
Сіті зараз більше потрібно!
bzzzzz
Возможно это лучшая игра Ман Сити, что я видел.
Перед Гвардиолой снимаю шляпу. Вот за такие игры действительно, его можно называть лучшим тренером. Наконецто он начал учиться на своих ошибках, и перестал идти на лишние авантюры, и безтолковое катание мяча. В этом матче МанСити был сбалансированный, надежныйи максимально эффективный, не хватило разве-что точных ударов, ведь в конце матча можно было хоронить интригу.
Орест Орищишин
Чудова гра Ман.Сіті. Успіхів у повторному матчі
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Neotesaniy555
"Крайній" тур? Відправив м'яч під ліву штангу???
mb_cdi
Уже сколько аювремени прошло как ушёл Рон, а Реал так и не нашёл свою игру. Это проблема всех зависимых од одного человека команд. Счёт вчерашнего матча тому подтверждение.
Pavel Yakimovich
сказка Бензема закончилась, Винисиус все также хренов в завершении, эль капитано снова решает не играть второй матч... плыли-плыли и на берегу всрались, иначе комментировать этот матч я не могу
vovast
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ALM
Редко такое можно увидеть, но похоже Реал в данном матче засудили. Обычно бывает наоборот. Похоже, шейхи из МанСити нашли способ отомстить за дисквалификацию из Еврокубков.
Glinomessi
у Реала неплохие шансы, достаточно забить дважды и Ман Сити занервничает, пропустят трижды и это фиаско
indonews78
Kabar Terkini seputar Sports dunia
bassofon
Неплохо. Ах, было бы здорово, если через неделю вылетит Реал, Лион выбьет Юве, а Наполи Барсу и досвидание Зидан, Месси, Роналду и все все все.