Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 25 лютого 2020, 14:21
13860
7

Наполі - Барселона. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Прем'єрна зустріч суперників на тлі коронавірусу

| Оновлено 25 лютого 2020, 14:21
13860
7
Наполі - Барселона. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів
Твіттер Наполі. Дженнаро Гаттузо

Футбол, як відомо, відбудеться за будь-якої погоди. Але на шляху «гри» мільйонів» можуть стати куди більш серйозні бар'єри. Через бурхливий коронавірус кілька матчів серії А були скасовані. Поєдинок 1/8 фіналу Ліги чемпіонів «Наполі» - «Барселона» поки що не планують скасовувати, але запобіжні заходи будуть серйозні. По прильоту в Неаполь літак з делегацією «Барселони» відразу «потрапить» в руки медиків. Тих, у кого буде виявлена ​​підвищена температура, відразу ж відправлять в диспансер. Будемо сподіватися, що всі ці заходи так і залишаться лише превентивними заходами, і цей поєдинок відбудеться строго за розкладом.

Три роки не було «Наполі» в плей-оф Ліги чемпіонів. І ось «партенопеї» знову повернулися до вузького кола еліти континентального футболу. Цікаво, що вперше в своїй історії «Наполі» пройшов груповий етап ЛЧ без жодної поразки - три перемоги і три нічиї. Правда, цієї прудкості вистачило тільки на підсумкове друге місце. Одним з головних творців такого ренесансу неаполітанської команди був Карло Анчелотті. Але маститий тренер був відправлений у відставку відразу ж після останнього матчу його команди в груповому етапі ЛЧ. Далі «Наполі» до нових вершин повів учень Анчелотті - Ріно Гаттузо.

Поки що справи у молодого тренера складаються не кращим чином. Гаттузо так і не зміг вивести команду з крутого піке. У серії А «Наполі» посідає шосте місце. Не можна назвати стабільною і гру команди. Хоча в останніх матчах Гаттузо трохи поліпшив статистику: в останніх семи поєдинках у всіх турнірах - шість перемог і одна поразка. Можливо, що саме на матчі плей-оф Ліги чемпіонів Гаттузо намагається вивести свою команду на пік форми.

«Барселона», як і неаполітанці, теж не зазнала на груповому етапі чемпіонської Ліги жодної поразки. Але, на відміну від свого суперника, посіла підсумкове перше місце. До речі, за кількістю фінішів на першій сходинці в групі ЛЧ барселонці попереду планети всієї (18 разів). А ось далі, в плей-оф, у них, як правило, починаються проблеми. У минулому сезоні Мессі і компанія зуміли пробитися в півфінал, але в матчі-трилері поступилися «Ліверпулю». Два роки тому в подібному ключі вони програли у чвертьфіналі «Ромі». Але в нинішньому сезоні «блаугранас» налаштовані як ніколи серйозно: вони хочуть виграти Кубок чемпіонів. Їхній головний аргумент - Лео Мессі. Втім, як і завжди в останні роки.

Аргентинець набрав приголомшливу форму. У матчі останнього туру чемпіонату Іспанії він забив чотири голи нещасному «Ейбару», хоча до цього чотири матчі поспіль не забивав. Ця перемога, а також те, що «Реал» останнім часом різко забуксував, дозволила каталонцям знову повернутися на перше місце в Прімері.

«Барселона» вважається безсумнівним фаворитом не тільки цього поєдинку, але і двоматчевого протистояння з «Наполі». Разом з тим не потрібно забувати, що останні два побачення з італійськими колективами в рамках плей-оф чемпіонської Ліги закінчувалися для «блаугранас» плачевно. У сезоні 2016/2017 каталонці за сумою двох матчів поступилися «Ювентусу», а в наступному році в драматичному спектаклі склали зброю перед «Ромою». З іншого боку, на стадії 1/8 фіналу ЛЧ «Барса» останній раз вилітала вже давненько: в сезоні 2006/2007.

Через травми за «Барсу» не зможуть зіграти відразу чотири потенційних гравця основи: Суарес, Роберто, Дембеле і Альба. У «Наполі» під питанням участь у поєдинку Кулібалі і Льоренте.

Єврокубкові шляхи «Барселони» і «Наполі» досі не перетиналися. Але це зовсім не означає, що нинішні тренери цих команд Сетьєн і Гаттузо не знайомі один з одним. Не так давно, в сезоні 2018/2019, ці наставники очолювали «Бетіс» і «Мілан» відповідно. Вони зійшлися на груповому етапі Ліги Європи. І ту тренерську дуель виграв іспанець (2:1, 1:1). Його «Бетіс» фінішував тоді на першому місці, а ось «Мілан» виявився за бортом плей-оф, поступившись другим місцем «Олімпіакосу», який випав київському «Динамо» в 1/16 фіналу тодішньої ЛЄ.

Дженнаро ГАТТУЗО, головний тренер «Наполі»:

«Я читав, що ми повинні закрити Мессі, але справа не тільки в ньому. Лоренцо Інсіньє сказав, що він відмінний гравець, але Ліонель чудовий не тільки на полі. Він найкращий, з огляду на його кар'єру. Він робить речі, які ви бачите тільки на PlayStation. Те, що ви навіть не можете собі уявити. Мессі є найкращим в світі протягом багатьох років».

Кіке СЕТЬЄН, головний тренер «Барселони»:

«Наполі» - дуже серйозний опонент, який останнім часом прогресує в чемпіонаті Італії. Знаю, що «Барселона» програла дві останні за ліком дуелі італійським командам в плей-оф ЛЧ. Постараємося змінити цю неприємну тенденцію».

Орієнтовні склади:

«Наполі»: Мерет, Ді Лоренцо, Руй, Манолас, Максимович, Руіс, Аллан, Зеліньськи, Мертенс, Кальєхон, Інсіньє

«Барселона»: Тер Штеген, Лангле, Піке, Семеду, Фірпо, де Йонг, Ракитич, Бускетс, Фаті, Грізман, Мессі.

25 лютого, вівторок

«Наполі» — «Барселона» 
Неаполь. Стадіон «Сан-Паоло». 22:00
Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2»
НАПОЛІ - БАРСЕЛОНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Фелікс Брих (Німеччина)
Прогноз Sport.ua — 1:2
 
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 6
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
D.Lanskoy
Не фанат Барсы и Месси, но дураков надо наказывать. Взяли Гаттузо тренером? Получите корзинку мячей в ЛЧ и место в середине таблицы Серии А.
K_Sarioglo@i.ua
За Наполи! Барселоне, как команде Месси, желаю провала по всем фронтам!
bzzzzz
Можно сказать только одно, если Наполи сыграет в свой лучший футбол, то вполне может пройти Барсу.