Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 лютого 2020, 17:33
8189
9

Колос вирвав сенсаційну перемогу у Олександрії на КСК Ніка

Ковалівці піднялися на шосту позицію в турнірній таблиці

| Оновлено 23 лютого 2020, 17:33
8189
9
Колос вирвав сенсаційну перемогу у Олександрії на КСК Ніка
twitter.com/FCO1948

Після вчорашніх перемог «Динамо» і «Зорі» футболістам «Олександрії», які продовжують боротьбу за нагороди чемпіонату, було дуже важливо дома взяти три очки у грі з «Колосом». І хоча у Володимира Шарана були певні проблеми зі складом, виконання цього завдання бачилося цілком реальним. Щодо гостей, то їм теж треба було добиватися позитивного результату, щоб обійти в турнірній таблиці «Маріуполь» і переміститися на шосте місце.

Перші десять хвилин пройшли практично без ударів по воротах. Гравці обох команд досить багато помилялися, порушували правила, показуючи очікуваний для цієї пори року невиразний футбол. Тільки на 14-й хвилині Євген Смирний наважився на удар здалеку, але м'яч пролетів повз ворота. Господарі поля за традицією більше покладалися на стандартні положення і навіси до штрафного майданчику суперників, але і вони особливої загрози обороні «Колоса» не створювали.

На 23-й хвилині Олег Ільїн здійснив стрімкий ривок по правому флангу і завершив його ударом в дальній кут. Юрій Паньків проконтролював політ м'яча, не торкаючись його, і той зовсім трохи розминувся зі штангою. Були ще кілька епізодів, які з великою натяжкою можна віднести до категорії, що заслуговували на увагу. Однак удари олександрійців Дмитра Гречишкіна і Василя Грицука, а також ковалівців Євгена Морозка і Олександра Бондаренка успіху не досяглі.

В підсумку перший тайм особливих емоцій у вболівальників не викликав і команди вирушили відпочивати.

Втім відразу ж після перерви гості швидко зуміли відкрити рахунок. Євген Смирний отримав передачу поблизу лінії штрафного майданчика суперників, чітко обробив м'яч і з правої ноги точно пробив у лівий від себе нижній кут воріт. Відчайдушний стрибок Юрія Паньківа врятувати «Олександрію» в цьому епізоді не зміг. Ось так досить несподівано вже на перших секундах другого тайму господарі поля опинилися в ролі наздогоняючих.

Володимир Шаран зреагував миттєво, зробивши подвійну заміну. На поле вийшли Гліб Бухал і Євген Протасов, а «Олександрія» заволоділа відчутною перевагою. І якщо спершу її футболістам не вдавалося створити по-справжньому гольовий момент, то на 61-й хвилині вони досягли свого. Довга передача на Сергія Сітала пішла з половини поля олександрійців. Кирило Петров спробував перехопити м'яч, але трохи не дотягнувся і форвард господарів кинувся вперед. Далі Сітало зіграв просто чудово. Він на швидкості прокинув м'яч повз Євгена Волинця, потім ще встиг обіграти Віталія Гавриша, який кинувся у підкаті, після чого просто закотив м'яч у вже порожні ворота.

Натхненна забитим голом, місцева команда продовжувала активно діяти в атаці і мала ще кілька хороших моментів, щоб вийти вперед. Так, на 69-й хвилині після розіграшу стандарту Олексій Довгий головою бив у правий від себе кут, але зовсім трохи не влучив. Потім на вістрі атаки опинялися Гліб Бухал, Євген Банада, Василь Грицук, проте забити їм також не вдалося.

Втім і «Колос» в обороні не відсиджувався. На 78-й хвилині Андрій Богданов зі штрафного навісив м'яч у район лінії воротарського майданчика, де вище за всіх вистрибнув Кирило Петров. Бив він головою, але трохи вище поперечини. За хвилину вже сам Богданов сильно пробив з лівої ноги метрів з двадцяти, перебуваючи прямо перед воротами, однак Юрій Паньків зіграв чудово. Як і в епізоді на 82-й хвилині, коли голкіпер «Олександрії» самовіддано кинувся в ноги Олегу Кожушку, який вибіг з ним один на один, і відбив м'яч.

В кінці матчу гра йшла на зустрічних курсах. А на 85-й хвилині виник момент, який викликав неоднозначну реакцію у футболістів «Олександрії». Після удару Євгена Протасова м'яч потрапив в лікоть Кирилу Петрову, який перебував у штрафному майданчику. Привід для пенальті, швидше за все, був, але арбітр Юрій Іванов порушення правил не побачив.

Розв'язка поєдинку настала на другій компенсованій хвилині до основного часу другого тайму. Олег Кожушко промчав по лівому флангу і в боротьбі із захисником видав точну передачу на Євгена Смирного. Той перебував прямо перед воротами Юрія Паньківа і точно пробив повз воротаря, зробивши, таким чином, дубль в цьому матчі.

Ось так «Колос» переміг з рахунком 2:1 і піднявся на шосте місце в турнірній таблиці.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Олександрія» - «Колос» - 1:2


Артем Сітало (61) - Євген Смирний (46, 92)

Владислав Бабогло (31), Олексій Довгий (53), Артем Сітало (77) - Кирило Петров (64), Олександр Бондаренко (74), Євген Волинець (77), Євген Смирний (92)

«Олександрія»: Юрій Паньків, Антон Шендрик, Владислав Бабогло (Гліб Бухал, 52), Каспарс Дубра, Максим Задерака (Євген Протасов, 52), Дмитро Гречишкін, Василь Грицук, Євген Банада, Максим Третьяков, Олексій Довгий (Денис Устименко, 77 ), Артем Сітало

«Колос»: Євген Волинець, Євген Єфремов, Віталій Гавриш, Кирило Петров, Владислав Ємець, Андрій Богданов (Євген Задоя, 93), Павло Ореховський, Євген Смирний, Олег Ільїн, Євген Морозко (Арні Вільхамссон, 71), Олександр Бондаренко (Олег Кожушко, 80)

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

КСК «Ніка» (Олександрія)

ОЛЕКСАНДРІЯ - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Президент ПФЛ: «Долю поєдинку Хуст – Металург вирішить КДК»
Футбол | 25 квітня 2024, 13:04 1
Президент ПФЛ: «Долю поєдинку Хуст – Металург вирішить КДК»

Олександр Каденко розповів про ситуацію навколо зірваного матчу в Хусті

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AЛВ
Колос- Респект.!!!
zzg77
Собаку в Будку! Очень болею, чтоб Арендуполь не вошёл в первую шестерку.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1961
Арендопуполь в будке и (желательно),чтобы уже из нее не выполз.
Dynamo-s-Dnepra
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Муґунот Уух
аргарии-прыдындэнты на лигу чемпионов уступили в межколхозном дэрби
Tkach008
Полностью провал тренерского штаба...Фланги "мертвые" были...
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил