Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 23 лютого 2020, 13:05
1800
1

Юрай САНІТРА: «Треба, щоб в команді була конкуренція»

Наставник збірної України – про виступ підопічних в класичній естафеті

| Оновлено 23 лютого 2020, 13:05
1800
1
Юрай САНІТРА: «Треба, щоб в команді була конкуренція»
biathlon.com.ua. Юрай Санітра

Старший тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра прокоментував 12 місце в класичній естафеті на чемпіонаті світу-2020 в італійському Антхольці.

– Юрай, створюється враження, що ми схожі чимось на жіночу збірну Італії: є два стабільних учасника і два, які, на жаль, не витримують цього темпу.
– Я не можу бути задоволений сьогодні результатом естафети, тому що в цьому сезоні хотів уже бачити в естафеті молодих спортсменів. Але не вийшло підготувати тих, які, впевнений, можуть бути готові до Пекіну. Щодо сьогоднішнього виступу... Артем Прима показав, що може боротися з найсильнішими спортсменами. І в стрільбі, і ходом - дуже класно пробіг! Мати 4 Прими - і можемо боротися тоді і за подіум. Сергій Семенов - не можу зрозуміти... Добре ногами, але незрозумілі якісь зробив промахи на стрільбі стоячи, які він не робить на тренуваннях. Там ми втратили контакт з лідерами. Дуже великий розрив вже був. Руслан Ткаленко потім стартував практично без контакту. І він зробив помилки - не закрив останню мішень чотирма патронами. Діма Підручний біг вже так, із запасом, з думками про завтрашній мас-старт. Моя думка по цій естафеті - що треба, щоб в команді була конкуренція. Тобто щоб були два спортсмена мінімум на кожен етап готові, щоб відчували, що треба тримати високий рівень своєї підготовки.

– Де ми візьмемо стільки спортсменів? Ми ж не Норвегія. По два спортсмена на кожне місце...
– Я впевнений, що серед молодих можуть бути такі спортсмени. Коли буду мати більше досвіду роботи з ними і зможу далі продовжувати свою роботу, думаю, знайдуться гідні спортсмени для естафети. Можна сказати, що я зробив невелику помилку. Можливо, треба було після грудня трошки дати відпочити Антону Дудченку, який ще молодий. Дуже багато стартів в цьому сезоні на Кубку світу, кожен старт він хотів добре пробігти. Те ж з Богданом Цимбалом. Я зараз так думаю, що було б краще, якби я вже в грудні забрав його на Кубок світу, щоб він отримав вже досвід. Зараз не міг ризикувати з Цимбалом в естафеті, а Дудченко фізично має на даний момент кризу, тому не міг би виступити тут. Тому естафета вийшла така, як є...

Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Названа умова, за якої Челсі продасть Мудрика влітку
Футбол | 25 квітня 2024, 19:47 9
Названа умова, за якої Челсі продасть Мудрика влітку

Український вінгер покине лондонський клуб, якщо поступить солідна пропозиція

Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки
Біатлон | 23 квітня 2024, 17:42 3
Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки

У біатлоні Стіна Нільссон успіхів не досягла

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Будник
Трудно оправдываться.