Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 лютого 2020, 21:13
6594
12

УПЛ, з поверненням! Зоря в гостьовому поєдинку обіграла Маріуполь

Луганці вдало стартували у другій частині чемпіонату

| Оновлено 22 лютого 2020, 21:13
6594
12
УПЛ, з поверненням! Зоря в гостьовому поєдинку обіграла Маріуполь

Цей матч відкривав другу частину чемпіонату України з футболу в Прем'єр-Лізі сезону 2019-2020 років. І відразу ж в ньому зустрічалися дві команди, які розташувалися у верхній частині турнірної таблиці. Щоправда, в турнірній таблиці їх відокремлювали 12 очок. І якщо «Зоря», швидше за все, буде активно боротися за медалі чемпіонату, то межею мрій «Маріуполя» поки залишається потрапляння до шістки кращих клубів за підсумками першого етапу.

Гості активніше розпочали гру і вже на 4-й хвилині Богдан Леднєв опинився на ударній позиції. Пробив він сильно з меж штрафного майданчика, але прямо в руки Євгену Гальчуку. Господарі поля відразу відповіли розіграшем стандарту, після чого Валерій Федорчук пробив повз ворота.

Далі поєдинок проходив з перемінним успіхом. Цікаво, що протягом 15-й та 16-й хвилин маріупольці виконали чотири (!) кутових поспіль біля воріт Заура Махарадзе, причому перший з них був досить небезпечним. Але голкіпер луганського клубу був уважним і відвів загрозу. За чотири хвилини небезпечно бив з півкола перед штрафним майданчиком азовців Владлен Юрченко. М'яч буквально в сантиметрах пролетів над поперечиною. А на 22-й хвилині Дмитро Хомченовський після розіграшу кутового надіслав м'яч трохи повз ціль. 
На деякий час гра заспокоїлася, а потім знову футболісти «Зорі» створили пару моментів, які могли завершитися взяттям воріт. Однак спершу новачок гостей Михайло Перович не зміг як слід пробити з меж штрафного майданчика, після чого Євген Гальчук зумів перервати небезпечний простріл з лівого флангу Богдана Михайличенко.

На 36-й хвилині «Маріуполь» двічі міг відкривати рахунок протягом однієї атаки, але ні Дмитру Мішньову, ні Владиславу Чурку не вдалося направити м'яч у сітку воріт. На 42-й хвилині ще один шанс відзначитися мав форвард з Чорногорії Михайло Перович, однак удар у нього знову не вийшов. А вже у компенсований арбітром час до першого тайму Богдан Михайличенко зліва бив з гострого кута в ближній кут, втім, Євген Гальчук мяч забрав в руки.

Всі основні події в матчі відбулися після перерви. Ще до забитих голів на 56-й хвилині Дмитру Хомченовському не вистачило зовсім трохи, щоб відкрити рахунок після того, як він вбігав по центру до штрафного майданчику. Тільки своєчасний вихід з воріт голкіпера «Маріуполя» не дозволив гравцеві «Зорі» реалізувати свій момент. За дві хвилини вже Сергій Чоботенко наважився на удар здалеку, але тепер вже Заурі Махарадзе в падінні відбив м'яч. І тут же після кутового захисники гостей завадили відзначитися Олексію Бикову.

Перший гол в матчі був проведений на 62-й хвилині. Олександр Тимчик прорвався по правому флангу і зробив простріл до воротарського майданчика, де в боротьбі із захисником господарів поля Михайло Перович зумів підставити ліву ногу і, таким чином, відзначився забитим м'ячем у своїй дебютній грі за «Зорю». А за п'ять хвилин луганська команда збільшила свою перевагу в рахунку. Богдан Леднєв вирішив виконати штрафний удар поблизу воріт маріупольців. Причому бив він на силу да так, що м'яч пролетів крізь «стінку», вдарився об газон, зачепив Євгена Гальчука і опинився в сітці воріт.

В цей момент здалося, що гості спокійно доведуть гру до перемоги, однак буквально через дві хвилини два гравці «Маріуполя» Дмитро Мішньов і Руслан Фомін вибігли в контратаку вдвох на одного захисника. Перший не став нічого вигадувати а точно пробив у дальній лівий від себе кут воріт.

На 77-й хвилині «Зоря» могла забивати третій гол і знімати всі питання, однак після удару Богдана Леднєва з кута штрафного майданчика і після серії рикошетів Євген Гальчук перевів м'яч на кутовий. А потім господарі поля влаштували справжній штурм воріт Заурі Махарадзе і найреальніший шанс піти від поразок мали на передостанній, 89-й хвилині основного часу. Після подачі з лівого флангу Андрій Кулаков головою м'яко скинув м'яч головою під удар Сергію Чоботенку, але той примудрився з лінії воротарського майданчика пробити над поперечиною.

В підсумку мінімальна перемога підопічних Віктора Скрипника, і «Зоря» поки піднімається на друге місце в турнірній таблиці.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Маріуполь» - «Зоря» - 1:2

Дмитро Мишньов (69) - Михайло Перович (62), Богдан Леднєв (67)

Максим Чех (44), Павло Полегенько (59), Данило Ігнатенко (66), Олексій Биков (88) - Євген Чеберко (5), Владлен Юрченко (28), Михайло Перович (40), Богдан Леднєв (45), Олександр Тимчик (86), Віталій Вернидуб (88)

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Павло Полегенько, Олексій Биков, Сергій Яворський (Андрій Кулаков, 80), Сергій Чоботенко, Валерій Федорчук, Максим Чех (Данило Ігнатенко, 46), Дмитро Мишньов, Сергій Горбунов, В'ячеслав Чурко, Дмитро Топалов (Руслан Фомін, 65)

«Зоря»: Заурі Махарадзе, Олександр Тимчик, Віталій Вернидуб, Євген Чеберко, Богдан Михайличенко, Ловро Цвек, Владлен Юрченко, Владислав Кочергін, Богдан Леднєв (Максим Луньов, 90), Дмитро Хомченовський (Владислав Кабаєв, 60), Михайло Перович (Артем Громов, 78)

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

Стадіон імені В.Бойка (Маріуполь)

МАРІУПОЛЬ - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kylt_lichnosti
Если бы не огород. То еще в первом тайме бы разгром был. Не понимаю, как можно такие поля допускать.
Sergey Kovaleff
Болотобол...
serge_kr
Зоря вышла на заслуженное 2 место, молодцы! Сегодня большинство фанов сов болело за Мариуполь, лицемеры!
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Al Zolo
по этому сезону луганчане просто обязаны побороться за ЛЧ ну а как все получится увидим
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
Как для огорода - вроде неплохо Заря выглядела. Но интересно будет на нормальных полях посмотреть.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andrey Glory
- Инфо лента была бы заполнена нытьем Динамо если бы они играли на таком болоте как играла сегодня Заря. Эти подстилки Донецкие не заслуживает играть в 1й 6ке.