Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 сiчня 2020, 08:31
10409
2

Чому Хегай – один з найголовніших українських проспектів прямо зараз

Лев Кравців – про перспективи українського боксера, про якого поки не так багато говорять

| Оновлено 26 сiчня 2020, 08:31
10409
2
Чому Хегай – один з найголовніших українських проспектів прямо зараз
BoxingScene. Фултон и Хегай

Одесит Арнольд Хегай – один з тих українських боксерів, про яких не говорять, а даремно. У нього довгий шлях в єдиноборствах, відмінний рекорд і вже декілька важливих перемог, які змушують не відноситися до нього несерйозно.

Звідки він з'явився?

Шлях в єдиноборствах Арнольд розпочав з тайського боксу. Там він досяг великих успіхів: ставав чемпіоном світу і Європи серед любителів і навіть виступав по професіоналах. Але на одному з турнірів порвав хрестоподібну зв'язку коліна.

Повернутися після такої травми реально, але вкрай складно в спорт, де тебе гарантовано і обов'язково битимуть в ту саму ногу десятки разів за бій. Хегай спробував себе в тренерській діяльності, після чого перемкнувся на класичний бокс.

З 2015 року українець виступає в професіоналах. Перші дванадцять поєдинків провів у Росії - туди були виходи у промоутерів і менеджерів, а в 2017 зустрівся з росіянином Валерієм Третьяковим в Лужниках.

У росіянина на той момент не було жодної поразки, але Хегая це не зупинило. Він видав один з найкращих поєдинків року, а в десятому раунді нокаутував місцевого спортсмена. Публіка була вкрай здивованою, а для Арнольда ця перемога відкрила шлях у США до більш грошових боїв з ще серйознішою опозицією.

Чи було ще щось гідне?

Арнольд не зупинився на цьому. Наступний же бій провів у США, після чого, в основному, боксує саме в Мецці боксу. З Хегаєм в рингу не буває нудно. Він постійно йде вперед, наносить багатоударні комбінації і не дає передихнути ані суперникові, ані фанатам.

23 серпня 2019-го він зустрівся з іще одним росіянином - Володимиром Тихоновим, у якого на той момент була всього одна поразка в послужному списку. Цей поєдинок був важливим ще і через те, що в прямому ефірі його показував телеканал Showtime в серії ShoBox: The New Generation - передачі, яка заточена під турніри проспектів і демонстрацію їхніх навичок американським глядачам.

Хегай переміг одноголосним рішенням суддів, завоювавши ще деяку частину аудиторії за океаном. Там таких, трохи божевільних, атакуючих, яскравих боксерів люблять. Недивно, що після Тихонова послідував ще один виклик.

Чого чекати в майбутньому?

Черговий бій в США проти Стівен Фултона є вкрай цікавим. Букмекери не вірять в українця - ставки на нього приймаються з розрахунку 6 до 1.

Фултон - хороший перспективний молодий боксер. Йому 25 - він на два роки молодший за Арнольда, він жодного разу не програвав, а з сімнадцяти поєдинків вісім завершив достроково. Рекорд Хегая трохи псує нічия, отримана ще на самому початку кар'єри, але, в іншому цифри не гірші: шістнадцять перемог, десять нокаутом.

Навряд чи варто чекати від Стівен махача кістка-в-кістку в поєдинку проти Хегая. Він намагатиметься узяти своє за рахунок габаритів - американець трохи вище і має трохи більший розмах рук, і техніки. Та і навряд чи у Фултона є шанс перебити у відкритій бійці невгомонного Хегая.

Але коефіцієнти виглядають трохи завищеними. Якщо Арнольд влучить і вчепиться, американця він не відпустить. Звичайно, проспект, який не перемагав нікого з гучним ім'ям, не може вважатися фаворитом у поєдинку на території такого ж проспекта, але 6 до 1 - це багато.

Не сказати, щоб друга найлегша вага славилася популярністю серед фанатів. Там немає зіркових чемпіонів, про яких говорять багато, але це зовсім не означає, що категорія Хегая слабка. Конкуренція там серйозна.

Звичайно, прямо зараз говорити про титульні перспективи рано - треба пройти чергового перспективного хлопця з США на його території і рухатися до своїх перших шансів. У Арнольда ще повно часу. Йому всього 27 років - відмінний вік, щоб вриватися в чемпіонські перегони, навіть якщо враховувати, що легковаговики боксують менше.

На поточний момент Хегай знаходиться на п'ятому рядку рейтингу IBF, де перша і друга позиція - вакантні. Фултон, до речі, одинадцятий номер рейтингу WBC. Ця перемога цілком може підняти Арнольда в топ-3 IBF і наблизити до топ-10 за версією WBC.

Щонайближче українець підібрався до Даніеля Романа - хорошого, міцного, але не непрохідного чемпіона. У разі перемоги, через бій-два, можна спокійно говорити про те, що Арнольду час пробувати себе в поєдинках за титул.

Поєдинок проти Фултона - вкрай важливий для Хегая. Хай і не настільки, як для Івана Редкача - іншого українця, який виступатиме в головній події цього ж вечора боксу, але перемога максимально наблизить його до титульних шансів. Арнольд не той боксер, який здасться на півдорозі, а зараз це вже навіть не половина, а фінішна пряма.

Цілком можливо, що до кінця 2020 року - на початку 2021 в Україні з'явиться ще один чемпіон світу.

Поєдинок Стівен Фултон - Арнольд Хегай відбудеться в Нью-Йорку, 26 січня. Орієнтовно бій почнеться о 03:00 за київським часом.

 

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pl2012ua
ухты, украинец-азиат. Надеюсь он не ватный
tima fialko
Ну коли 6:1 проти нашого,то Хегаю треба покінчити з суперником і горе-експертами, у шостому раунді